Now people who are in different parts of the world communicate easier than before. But it is a little hard to understand each other well. Some of them may not understand others’ words, so it’s easy to make a few mistakes.
For example, an important question about eating out, is who pays for the meal. If a friend of yours suggests you have lunch with him, you might simply say something like this, “I’m afraid it will have to be some place inexpensive, as I have very little money.” The other person might say, “OK. I will meet you at McDonald’s.” This means it is agreed that the two will go Dutch, that is, each person pays for himself. He might also say, “Oh, no. I want to take you to lunch at Johnson’s”, or “ I want you to try the steak(牛排) there. It is great.” This means that the person intends to pay the bill for both of you. If you feel friendly towards this person, there is no reason why you shouldn’t accept this invitation. You might simply say, “Thank you. That would be very nice.”
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
1.By reading the text, how do you feel about the communication of the world today?
A. People who are in different parts can understand each other easier.
B. People who are in different parts can understand each other harder.
C. It gets harder .
D. It gets easier.
2.According to the article, who will pay for the meal in western countries?
A. All the people who have the meal will pay the bill together.
B. One of the people who have the meal will pay the bill.
C. Sometimes each person pays for himself.
D. In the western countries people never pay the bill for other people.
3.If you get along well with this person, _____________ refuse the person’s invitation.
A. you’ll have no reason to
B. you’ll have a few reasons to
C. you can take it load off to
D. you can’t go to
4.If you accept your friend’s invitation , you should ____________.
A. say nothing about it. B. thank him/her greatly
C. say “ thank you” simply D. invite him/her next time
5.What’s the best title of the article?
A. What to Eat in the western countries
B. The manners of eating in the western countries
C. Who pays for A Date
D. The relationship of the persons
1.D
2.C
3.A
4.C
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是现在世界上的人们交流起来比以前更容易了,但是要真正的互相理解还是有点困难的。作者以在国外邀请朋友吃饭谁来付钱为例,告诉我们在国外是什么样的。
1.细节理解题。根据短文的第一句话Now people who are in different parts of the world communicate easier than before.可知,现在世界上的人们交流起来比以前更容易了。故选D。
2.推理判断题。根据短文第二段中作者给出的例子可知,在外国出去吃饭的时候,一个问题就是谁来付钱。有的时候两个人要各付各的钱,即This means it is agreed that the two will go Dutch, that is, each person pays for himself.,由此可知选C。
3.细节理解题。根据短文中If you feel friendly towards this person, there is no reason why you shouldn’t accept this invitation.可知,如果你和那个人相处得不错,那么你就没有理由不接受他的邀请。故应该选A。
4.细节理解题。根据短文中You might simply say, “Thank you. That would be very nice.”可知,如果你接受了朋友的邀请,那么你需要说一句“谢谢”就可以了。故选C。
5.主旨大意题。这篇短文讲述的是现在世界上的人们交流起来比以前更容易了,但是要真正的互相理解还是有点困难的。作者以在国外邀请朋友吃饭谁来付钱为例,告诉我们在国外是什么样的。故C选项Who pays for a Date谁为约会付钱这个题目最能概括短文的意思。故选C。
考点:文化类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟8英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
In the recent years, people have shown their thanks, invitations, or hopes and wishes, or something else in different kinds of cards. Here are some cards below.
Dear Mr Li: Happy Teachers’ Day! We’re all very happy to be your students Best wishes to you. Wang Nan |
Dear Mark, Thanks for looking after my little dog while I was away on vacation. I took many photos in the mountains and I’ll show them to you this weekend.
Tom |
Dear Kate, Wish you every success in your mid-exams next Tuesday. We miss you very much.
Lucy |
INVITATION TO LILY’S PARTY It is a birthday party for Lily! Time: Sunday, June. 16th and 6:00 am Place: Lily’s house, Center Street. Come here and have fun.
|
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
1.________ must be a teacher in a school.
A. Mr. Li B. Ben C. Lucy D. Mark
2.Tom expresses his ________ in his card..
A. hopes B. wishes
C. thanks D. invitation
3.Kate is going to ______ next Tuesday.
A. take mid-exams B. have a birthday party
C. go on a vacation D. look after the dog.
4.Lily’s good friends are going to her birthday party________..
A. this Saturday B. next Tuesday
C. on October 10th D. on June 16th
5.________ has a dog .
A. Kate B. WangNan C. Mark D. Tom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟7英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Did you see the film last night?
--- Yes, I have never seen ____exciting film before.
A. such a B. so an C. such an D. so an
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟6英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- What kind of sweater would you like?
--- The ____________, the better. I don’t want to spend much on clothes.
A. cheaper B. cheap
C. more expensive D. expensive
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟5英语试卷(解析版) 题型:书面表达
书面表达(15分)
冬奥会中,速滑小将王濛冬奥会摘金 跪拜教练李琰的场面给我们留下了很深的印象。那么你是否也同样的感受,毕业临近之际,你想对你的老师说些什么,或者你想为你的老师做些什么来表达自己的心情和想法。请写出来。(80词左右,可以写成书信格式)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟5英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— We didn’t _____ the match.
— What a pity!
A. lost B. win C. fail D. beat
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南原阳第一初级中学九年级模拟5英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---I _________ Ann with her Chinese over the years, but she can’t speak it at all.
--- Never mind, she is too young.
A. have helped B. help
C. helping D. helped
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南永城实验中学九年级模拟8英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Our basketball team won the game yesterday.
—Really? ______.
A. With pleasure B. Well done
C. That’s all right D. What a pity
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南永城实验中学九年级模拟6英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
There are two families on Earth who want a baby girl, but there is only one girl waiting to be born. She turns herself into two girls, but each of the girls only has half of a heart.Years later, the two girls meet.When they come together, their hearts beat faster, and they feel complete again.
Do you ever feel like you and your best friend were once the same person, but were split(分裂)before birth? Do you want to spend every minute with her? If you have a really good best friend, you might feel like you're incomplete when you are apart. In US middle schools, many girls show their feelings with a best friends necklace (项链).
The best friends necklace can take many forms. Usually, it is a heart split in two. It reads"best friends"and each one of the friends wears half of the necklace. Best friends may live far away and not see each other for a long time. But the two pieces of the heart fit together perfectly when they meet again. If your very best friend is wearing her necklace, she has half of your heart.
Make a best friends necklace and give one half of it to your best friend.Some girls make their own necklaces out of clay (泥土) or pieces of a jigsaw puzzle (拼图). Alone,the necklace doesn't mean a lot. But when your friend is there, and the pieces fit together, everything seems to be complete again.
![]()
1.What is the first paragraph about?
It's about a report of a special family.
B.It's about a true story of two girls.
C.It's about what the necklace used to be.
D.It's about how best friends feel together.
2.According to the passage, if you have a best friend, what will you do?
A.You will live together in her family.
B.You will share one heart together.
C.You will want to be with her.
D.You will play jigsaw puzzle with her.
3.What does the underlined word "apart" mean?
A.分离. B.相聚. C.重逢. D.团结.
4.Which of the following is NOT true about the best friends necklace?
A.It's very popular around the world now.
B. Each one of the friends wears half of it.
C. Some girls use clay to make it.
D. It can take many shapes.
5.What is this article mainly about?
A.It's mainly about how to make friends.
B.It's mainly about how the two girls grow up.
C.It's mainly about the best friends necklace in America.
D.It's mainly about what American girls are doing at present.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com