精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

 

May 2, Saturday

We arrived in Hangzhou at 3:00 pm. After we walked out of the train station, we took a taxi to the hotel. The hotel was very clean. We stayed there for three days. Then we wanted to travel to Hainan.

May 5, Tuesday

In the morning we went to Hainan by plane. The people in Hainan were very friendly. Then we went to a beautiful beach. It was sunny. So we had great fun playing in the water.

May 7, Thursday

It was rainy today. So we went to a museum. We saw many old things there. Then we went to the aquarium (水族馆) to see some sea animals. We saw many kinds of fish. They were very lovely. I hope I could come to Hannan again.

1. How did the writer go to Hangzhou?

A. By train. B. By plane.

C. By taxi. D. By bus.

2.The writer stayed in Hangzhou for days.

A. two B. three C. four D. five

3. They on Tuesday.

A. visited a museum

B. saw some sea animals

C. had dinner in a restaurant

D. played in the water

4.It was on May 7.

A. sunny B. hot C. rainy D. windy

5.Which of the following is NOT true?

A. The writer wanted to visit Hainan again.

B. The writer took a train to Hainan.

C. The people in Hainan were very friendly.

D. There were many kinds of fish in the aquarium.

 

1.A

2.B

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文是三篇日记,记叙了作者去杭州和海南去旅行的事情。作者在杭州呆了三天,然后乘坐飞机去了海南,他去了水族馆,博物馆和沙滩,玩得非常开心。

1.推理判断题。根据短文第一段的开头中We arrived in Hangzhou at 3:00 pm. After we walked out of the train station…可知,作者在下午3点到达了杭州,他们走出火车站。由此我们可以看出,作者是坐火车去的杭州。故选A。

2.细节理解题。根据短文第一段中We stayed there for three days.可知,作者在杭州呆了三天。故选B。

3.细节理解题。根据短文第二段中Then we went to a beautiful beach. It was sunny. So we had great fun playing in the water.可知,在周二的时候,作者去了美丽的海滩,他们在水里玩得非常开心。故选D。

4.细节理解题。根据短文第三段的开头May 7, Thursday It was rainy today可知,5月7号这一天下雨了。故选C。

5.推理判断题。根据I hope I could come to Hainan again.可知A选项符合文意。根据The people in Hainan were very friendly.可知C符合文意。根据Then we went to the aquarium (水族馆) to see some sea animals. We saw many kinds of fish.可知D符合文意。根据In the morning we went to Hainan by plane可知,作者是坐飞机去了海南,不是坐火车,故B不对。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届广东深圳罗湖华英学校七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

How do you usually go to school?

I usually go to school ____ a bus.

A. by B. on C. for D. in

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博皇城第二中学七年级五四制上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– _____________?

– I’d like the beef noodles.

A. How do you like

B. What do you like

C. What kind of noodles would you like

D. Do you like something

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:补充句子

根据汉意,完成句子(5小题, 计10分)

根据每小题的汉语,完成英语句子,每空一词。

1. 昨天李先生带领我们参观了那家工厂。

Yesterday Mr Li us that factory.

2. 努力学习,你的梦想就会实现。

Work hard, and your dream will .

3.这个问题如此难,以至于我不会回答。

The question is difficult I can’t answer it.

4. 你对什么感兴趣?

What are you ?

5.学好一门外语很重要。

______________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

________ Sunday morning, he cleaned his room. _______ the afternoon, he did his homework. __________ night, he watched Olympic Games.

A. On; On; On B. On; In; At

C. On; In; In D. In; In; At

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– What bowl of porridge would you like, small or large ?

– Large, please.

A. kind of B. size

C. color D. time

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届安徽滁州七年级上期中统一考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-Have a good day, Kate!-Thanks!_______

A. Nice to meet you.

B. What’s your telephone number

C. You, too.

D. How are you?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届四川仁寿文公学区七年级下学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Emma,come here,please. Here some newspapers for you.

A. isB. are C. has D. have

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案