精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Teenagers are going to have lessons on how to sleep.Materials to teach teenagers how to get enough sleep will be offered to schools across Scotland.The teaching created the charity Sleep Scotland is used to be part of curriculum (课程).It aims to help people realize the importance of sleep for young people's physical and emotional health (身心健康).
    The charity said watching TV and using computers and mobile phones at night can prevent teenagers getting the nine hours of sleep they need.Sleep Scotland,which also offers a sleep advising service,said getting enough sleep can improve grades and physical health.However,less sleep can be connected to being heavy and a greater risk of feeling upset and hopeless.
    Jane Ansell,leader of Sleep Scotland,said,"I don't think any parent would think of sending out their child without enough food in the morning,or beautiful clothing,and they know how important exercise is,so why should you send your child out without enough sleep?"
    The charity hopes to educate young people about why they need a full night's sleep and how to develop good sleeping habits.Kate Pearce,a teacher of guidance,said,"We see it more often at third year onwards.Pupils find it very difficult to get up in the morning and pay attention to their study.Sleep is most surely a problem."
    Research shows that sleep time for teenagers around the world has decreased over the past 10to 20years.A report by the charity said young people often believed they could make up for (弥补) sleep time during the week by sleeping late at weekends.However,by going to bed even later at weekends they were actually forcing a change in their body clocks,which would influence their study on Monday mornings.
52.The first two paragraphs tell us that ScotlandD.
A.all teenagers have nine hours of sleep
B.teenagers can′t sleep well at night
C.schools used to have no lessons on sleep
D.many people feel sad and hopeless
53.According to the chanty Sleep Scotland.C.
A.few teenagers go to school with breakfast
B.parents think sleep is less important
C.it′s helpful to sleep more at weekends
D.less sleep may make teenaagers heavy
54.The underlined words"has decreased"probably mean"A".
A.has gone down     B.has been wasted    C.has come up     D.has been used up
55.The passage can be usually read in the part ofB in a newspaper.
A.culture    B.health    C.sports    D.business.

分析 文章大意:青少年将上关于如何睡觉的课程.教青少年如何获得充足的睡眠教材将提供给苏格兰的学校.创造了慈善睡眠的课程将在苏格兰使用.它的目的是帮助人们认识到健康睡眠对年轻人的身体和情绪重要性(身心健康).
  该慈善机构说,在夜间看电视、使用电脑和看手机影响了青少年获得九小时的睡眠时间,睡眠苏格兰这个机构,也提供睡眠咨询服务.他们通过研究证明获得足够的睡眠可以提高成绩,有利于身体健康. 睡眠少,对身体有更大的风险,会令人感到沮丧和绝望.

  简•安塞尔,睡眠苏格兰的领导者,说"我不认为有父母会想到送他们的孩子在早晨没有足够的食物和漂亮的衣服的地方.他们知道锻炼的重要性,那么,为什么你要把你的孩子送出去却没有足够的睡眠呢?"
 这个慈善机构希望能给年轻人一个充分的睡眠,以及如何养成良好的睡眠习惯的方式.凯特•皮尔斯,一位指导老师,说"我们看到它经常在第三年后.学生们发现在早上起床很难,并且他们的学习也很难增加注意力,睡眠是一个很严重的问题."
  研究表明,世界各地的青少年的睡眠时间在过去的10到20年之间下降了.由慈善机构的一份报告说,年轻人往往认为他们可以在周末睡懒觉以弥补睡眠时间.然而,即便是周末,他们也不能强迫自己改变自己的生物钟,这会影响到他们在星期一早上的学习.

解答 52:细节理解题.由第二段最后一行However,less sleep can be connected to being heavy and a greater risk of feeling upset and hopeless.可知在苏格兰,许多人对更少的睡眠和更大的风险联系起来感到悲伤和绝望.故选:D:
53:推理判断题:由短文内容可知在周末多睡觉对身体是有好处的.故选:C.
54:细节理解题.由第五段第一行Research shows that sleep time for teenagers around the world has decreased over the past 10to 20years.可知:研究表明,世界各地的青少年的睡眠时间在过去的10到20年之间下降了.has decreased是下降的意思,同义短语为has gone down.故选:A.:
55:推理判断题.根据生活中的常识可知睡眠应该属于身心健康方面的内容.故选:B.

点评 本篇阅读理解主要告诉学生有关"睡眠"的话题,学生的对这个话题比较熟悉.在做题的过程中一定要结合题目从原文中找答案,抓住关键性的与之相关的句子仔细推敲,一定要忠实于原文,这是做好阅读理解题的关键.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Ellen,how about going to Hong Kong Ocean Park together?
-_____!(  )
A.Enjoy yourselfB.Good luck
C.Have a good tripD.Sounds fantastic

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Many people believe that yellowing and wetness are the greatest enemy of stamps.In fact,stamps are afraid of not only wetness,but also light and dirty things.People protect their stamps in several different ways.
To protect stamps,we should  never touch the stamps with our hands.This avoids moving dirty things onto them.Stamp tweezers (镊子) should be used in all conditions.
Stamps are printed things.The colour will slowly disappear if the stamps are put in the light for a long time.So we should not put stamps in the light for long.Direct sunlight must be avoided as well.
Wetness is an important  problem for stamps.Some  collectors  will put stamps  in separate plastic (塑料) bags.However,it is possible that some stamps have taken in some water from the air before they are put into the plastic bags.Stamps become yellow easily and rapidly after they take in wet air.To protect the stamps,some people also put the stamps into a special room which has a machine to keep the air cool and dry.However,not many people can afford that.
To keep stamps,stamp collectors usually put them under plastic covers.It is a common and simple way.This helps because the plastic cover keeps the stamps off the wet air.It also stops the fingersfrom touching te stamps.
Some  collectors  prefer  to  store  stamps  inside  a  plastic  box  with  desiccants  (干燥剂).However,we should take care not to let the stamps.touch the desiccants.On top of that,don't  take your stamps out on a wet day.
71题完成句子;72~73题简略回答问题;74题找出并写下全文的主题句;75题将文中画线句子译成汉语.
71.One way to protect stamps is that we should never touch themwith our hands.
72.What will disappear ifwe put the stamps in the light for long?The colour/The color/Colour/Color
73.When do stamps become yellow easily and rapidly?After they take in wet air
74.People protect their stamps in several different ways.
75.为了保存邮票,集邮者(们)通常把它们(邮票)放在塑料封面下(边).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.Sherry asked me if I was going to visit the Science Museum the next day.(改为直接引语)
Sherry asked,"Are you going to visit the Science Museumtomorrow?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.
71.Mark Twain is Mary'sfavorite author.
72.Sheprefers classical music to pop music.
73.The Fine Arts Museum is themost beautiful museum in our city.
74.Ilove eating ice cream on a hot day.It tastes good.
75.Do you know where John is?He was going to meet me earlier but he didn'tshow up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Today the word friendship has been used so often that it has lost its meaning.Some jokingly or seriously say that friends are made to be used.It makes me very sad.
True friendship doesn't mean that when you need your friend's help,you will treat him to dinner,and when you have to protect yourself,you will put your friends in a difficult situation.
In fact,true friendship is the communication and understanding of the hearts(心).
True friendship is like water.Compared wish decent wine,water is tasteless,but is of great help when we are thirsty.True friends don't need to be with each other every day,but are connected in heart every minute.
True friendship is like medicine.Though it is bitter,it cures your illness.True friends give you some suggestions even if they know you would not take.They criticize you when others have a good word for you,not because of envy but worrying that you may lose your cool head.
True friendship has nothing to do with fame,power or money.True friends would often watch you silently far away when you are influential,but come to you whenever you need their help.You're not his stepping-stone to success,but are his crutch to live through difficulties.
True friends make you complete.Many persons go along with you through your life─your parents,your spouse,and your children,who take care of you and make your life happy.However,you still need someone who understands your thoughts and souls.Without them,you are likely to be unhealthy in spirit.
True friends stay in your heart,rather than at your side;they know you more than yourself,and try to better you.
Once you have found such a true friend,do treasure(珍惜)him.If your true friend disappears,how can you make the sound of your heart understood?

34.The writer feels sad because some peopleA.
A.don't understand friendship     B.make wrong friends
C.don't treasure friendship       D.blame their friends
35.The writer speaks of water becauseB.
A.it has no taste                B.it is important to our life
C.it is easy to get               D.it stays with us every day
36.The underlined word"influential"in Paragraph 5means"D".
A.busy         B.quiet         C.helpful         D.powerful
37.According to the passage,true friends may help youA.
A.enjoy mental health           B.achieve success
C.understand them better         D.live a happy life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Mona Lisa,the famous picture painted by Leonardo da Vinci in 1505,is getting worse by the year.Visitors have noticed changes but repairing the world's most famous painting is not easy.Nearly 6million people go to see the Mona Lisa every year,many attracted by the mystery(神秘) of her smile."It is very interesting that when you're not looking at her,she seems to be smiling,and then you look at her and she stops,"said Professor Livingstone."It's because direct vision(视觉) is excellent at picking up detail,but less suited to looking at shadows.Da Vinci painted the smile in shadows."However,the actual history of the Mona Lisa is just as mysterious as the smile.
Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him,until it was finally sold to France's King Francis I in 1519.In 1911,the painting was stolen from the Louvre by a former employee,who took it out of the museum hidden under his coat.He said he planned to return it to Italy.The painting was sent back to France two years later.During World War II,the French hid
the painting in small towns to keep it out of the hands of German forces.

61.Mona Lisa was painted byA in 1505.
A.Da Vinci       B.Livingstone         C.King Francis          D.the French
62.No one can repair Mona Lisa becauseB
A.there was not enough money to repair it
B.repairing the world's most famous painting was not easy
C.the painting was the best all over the world
D.her smile was better than any others
63.Many people were attracted by Mona Lisa'sC
A.beauty       B.fashion           C.smile                D.face
64.Mona Lisa was sold inB
A.1505         B.1519            C.1538                 D.1911
65.From the passage,we know that Mona Lisa should belong toD finally.
A.German         B.French         C.England           D.Italy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Do you think that living a hungry life is last century's story?Well,it may be this century's headline.
The world has growing worries about a global food shortage.Right now,there are still 870million hungry people in the world,according to a survey of the UN's Food and Agriculture Organization.Children can't escape this,either.Around fifteen million children die of hungry each year.
What's causing food shortages?There are several reasons.
There are now more droughts and floods.This is very harmful to farmers and their ability to grow food.
Besides,with the growing population,feeding everyone becomes more difficult.There are a little more than seven billion people in the world.By 2050,the world population will be more than nine billion.
Another reason is food waste.The average person throws away 50kg of food every year.
How can we help with food shortages?The easiest way is to cut down on food waste.
Next time before throwing away the food on your plate,just think how much work has been done to make it.By buying less,we waste less.This takes the pressure off producing so much food.And it helps to solve the problem of food shortage.
You can also ask your schoolmates to join you.
In 2013,researchers at Kansas State University in the US put up short anti-waste slogans(标语) in dining rooms"Think Before You Waste".Guess what happened?Students wasted fifteen percent less food after that!
The author of the study said,"You don't need a huge activity to make a difference."
Reasons of food shortage(56)More droughts and floods
The growing population.
(57)Food waste
Ways of(58)helping with food shortage(59)Cut down on food waste
Ask the other students to join in your anti-waste work.
Your understanding of the last sentence.
(60)Stop wasting from ourselves and from tiny/little things. 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.J.K.Rowling is the writer of Harry Potter,which is now one of the best-sellers in the world.She was born in Britain on July 31st,1965.She had one sister who was two years younger than her.Both girls liked(33)listening to their father's bedtime stories.They especially loved stories about magic.Rowling wrote her first story(34)at the age of six.
On a long train trip in 1990,an idea came to her.She wanted to write about a boy who had magic but he didn't know it.In 1992,Rowling began(35)to writethe first Harry Potter book for young(36)readers.It appeared in June,1997.The book was a great success.And the film came out in November,2001.Now the Harry Potter series (系列) is(37)popular with people of all ages and about sixty(38)millionbooks were sold in 200countries.In this series,Harry is an ordinary boy:polite,friendly,brave and clever.So when children read about Harry,they can imagine being like him.That's (39)whythe Harry Potter series has been so popular.
J.K.Rowling is very(40)happywith the success.Now she's really enjoying life.She said she would go on writing children's books.

33.A.listenB.speakC.listeningD.speaking
34.A.inB.atC.forD.to
35.A.writeB.wroteC.to writeD.written
36.A.writersB.driversC.singersD.readers
37.A.bestB.popularC.gladD.busy
38.A.millionB.millionsC.million ofD.millions of
39.A.whenB.whereC.whyD.what
40.A.sadB.worriedC.unhappyD.happy

查看答案和解析>>

同步练习册答案