精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Do you live in a city?Do you know how cities began?Long long ago,the world had only a few thousand people.These people moved from one place to another.They moved over the land,hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food.But when they did,their lives changed.They did not have to move houses any more.
They could stay in one place and grow it.People began to live near each other,so the first village grew.Many people came to work in the villages,and these villages became larger and larger.
Then people had machines,life in the villages changed again.People built factories.More and more people lived near the factories.So the villages grew into cities.Some of them grew very big.
Today,it's strange that some people are moving back to small villages.Can you tell me why?
根据短文内容,完成下列小题.
86.How many people were there in the world long long ago?(no more than 5words)A few thousand people.
87.What did the villages grow into after people built factories?(no more than 5words)Cities.
88.Why did people move from place to place long long ago?(no more than 5words)To hunt animals for food.
89.Who knows when people learned about growing food?(no more than 5words)Nobody.
90.Why are some people moving back to small villages?Because the life of villages is free and quiet..

分析 短文讲述了开始时地球上人很少,慢慢地人聚集在一起形成村庄,然后建立了工厂,在工厂周围就形成了城市,现在有些人又搬回了小村庄.

解答 答案:86.A few thousand people.细节理解题.根据第一段句子Long long ago,the world had only a few thousand people.很久很久以前,世界上只有几千人.可知世界上只有几千人.故答案为A few thousand people.
87.Cities.细节理解题.根据倒数第二段句子More and more people lived near the factories.So the villages grew into cities.越来越多的人住在工厂附近,于是村庄变成了城市,可知村庄变成了城市,故答案为Cities.
88.To hunt animals for food.细节理解题.根据第一段句子These people moved from one place to another.They moved over the land,hunting animals for food.这些人从一个地方迁到另一个地方.他们搬到陆地上,猎取动物作为食物.可知为了狩猎动物为食物.故答案为To hunt animals for food.
89.Nobody.细节理解题.根据第二段句子No one knows how or when these people learned about growing food.没有人知道这些人是如何或何时学会种植粮食的,可知没有人知道.故答案为Nobody.
90.Because the life of villages is free and quiet. 细节推理题.根据整篇文章内容及其在最后两段句子Some of them grew very big.Today,it's strange that some people are moving back to small villages 其中一些变得非常大.今天,奇怪的是有些人又搬回了小村庄,可知应是因为现在城市的生活很喧嚣,而乡村的生活是自由而安静的.故答案为Because the life of villages is free and quiet.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.proud/kept out/set up/attend/help/thirsty

71.The teacher can see in our eyes that we arethirstyfor knowledge.She tells us that knowledge will give us wings to fly.
72.Jessica Wong sells her bags in a small shop,but she has alsoset upan online business to sell them.
73.Our teachers and parents will beproudof us because we have grown up and can be responsible for ourselves.
74.Although you may not like to do chores.You shouldhelpyour parents around the house.
75.We willattend the junior high graduation ceremony tomorrow.It is a very special time for us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

14.Jason Queally is one of the fastest men in the world on a bicycle.
Every year,a very important human-powered bicycle race is held in Nevada,USA.The speed of the bike is measured(测定) for only 200meters,but players take more than a kilometer to get their bikes going fast.Jason Queally's fastest speed for the 200-metre race was 103.5kilometers an hour.
At this year's race,Jason failed to reach the finishing line.He was speeding along at about seventy kilometers an hour when he began to lose control(控制) of his bike.When he tried to slow down,it began to smoke.Soon the inside of his bike was filled with smoke.He couldn't see,and he couldn't breathe.At seventy kilometers an hour,a crash(撞击) could be very serious.Jason was frightened,but he managed to stop the bike safely.He would repair his bicycle and try again another time to be the world's fastest man on a bike.Better luck next time,Jason.
Maybe you're surprised that these bikes go so quickly,but is it useful?It could be.Cars are becoming more and more popular,and they are very safe,comfortable and easy to drive,but they also pollute the air in our cities.Scientists and engineers are learning from fast racing bikes how to make human-powered vehicles(车辆) that might be useful for daily travel.
根据短文内容,完成下列小题.
85.Who is Jason Queally?He is one of the fastest men in the world on a bicycle.
86.How often is the human-powered bicycle race held in Nevada?Every year.
87.Did Jason stop his bike safely or was he badly hurt?He stopped his bike safely.
88.Why did he lose this year's race?Because there was something wrong with his bike and he lose control of the bike.
89.What's the best vehicle for daily travel like according to the writer?A human powered bicycle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.---It's going to rain.You'd better take yourumbrella(雨伞) with you.
---OK.Thanks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Boys and girls,here I will tell you something about my first trip to the USA.
When I get to Kennedy Airport,I begin my visit to the USA.First,I go to Roy Senior High School.I'm happy on the first night in America because I live with a kind family,the Edwards.It's a big family.They are very friendly to me.They  help me do many things.When I want to write to my friends,they buy stamps for me; when I lose my camera,they help me buy a new one.
After some days,I go to another school in New Haven.I live in the Palumbos'house.There are three people in the family.I'm surprised that the parents are from two countries.
It is a nice trip and I'm happy to be with the two families.They will be my friends for ever (永远).
66.Where does the writer live for the first night?B
A.In Roy Senior High School.
B.In the Edwards'house.
C.In a school in New Haven.
D.In the Palumbos'house.
67.How many schools does the writer go to?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
68.Why is the writer surprised when he is in the Palumbos'house?C
A.Because the family is too big.
B.Because the family are not very friendly to him.
C.Because the parents of the family are from two countries.
D.Because there are only three people in the family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Did you see Richard?
---No.                 he is in the playground.(  )
A.MightB.May beC.MaybeD.May

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Do you like watching TVprograms(节目)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.David won the first prize in the English speaking competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.Write a review of the following story in about 90 words.The review has to include  the following points:
1.The name of your review.
2.The idea(s) of your review.
3.The reason(s)  for your idea(s)..,
4.Something you decide after you consider all  the information in the story.
 
"Cock-a-doodle-doo!"cried the cock(公鸡).Hestood in the farm-yard and cried aloud,so that all people might hear him."Cock-a-doodle-doo!How useful I am,for I always get up first.And I cry aloud as soon as the sun rises to make all people in the house awake."
"Cluck!Cluck!Cluck!"cried the hen from the yard.She was walking about with three pretty little chickens,and trying to find some food for them."Cluck!Cluck!Cluck!I'm more useful than you.Almost every day I lay a nice fresh egg for mu master's (男主人)breakfast.Then think how useful I am to my mistress(女主人).How many nice things does she make with my eggs for the children?She could not get on well without eggs."

查看答案和解析>>

同步练习册答案