精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.One day a poor man was cutting a big piece of wood near a river.Suddenly his old axe(斧头)fell into the water.He felt very sad because he lost his only axe.Then all at once a beautiful fairy(仙女)came out and asked the man what the matter was.
"I have lost my axe,"he said."It fell into the water when I was cutting the wood."The fairy showed him a gold axe and asked,"Is this yours?""No,"said the man.
The fairy then showed him a silver axe and asked again,"Is this yours?""No,"again answered the man.Then she showed him the old axe.
"Yes,this is mime,"called out the happy man.I know that well enough,"said the fairy,"I only want to see if you can tell me the truth,and now I'll give you the gold axe and the silver axe besides your own one."

根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的填"T",错误的填"F".
51.The man with his old axe fell into the river.F
52.The fairy came out and asked what was wrong with the poor man.T
53.The sad man only wanted the gold and silver axes.F
54.The fairy found his lost axe for the man.T
55.From the story,we know that an honest man may get more.T.

分析 一个穷人砍树的时候不小心把他的斧子掉进了河里,他非常难过.一个仙女出现了,分别拿出一把金斧子和银斧子问是不是他的,他都说不是.最后,仙女拿出了一把旧斧子,那个人说是他的.仙女为了奖励他的诚实,把三把斧头都给了他.

解答 51.F 细节理解题 根据"Suddenly his old axe(斧头)fell into the water"可知,只是斧子掉进了水里,人没有.故这句话错误,答案为F
52.T 细节理解题 根据"Then all at once a beautiful fairy(仙女)came out and asked the man what the matter was."可知,突然出现了一位仙女,问他怎么了.故这句话正确,答案为T
53.F 推理判断题 根据"The fairy showed him a gold axe and asked,"Is this yours?""No,"said the man. The fairy then showed him a silver axe and asked again,"Is this yours?""No,"again answered the man"可知,仙女分别拿出一把金斧子和银斧子问是不是他的,他都说不是,所以他不想金斧子和银斧子.故这句话错误,答案为F
54.T 细节理解题 根据"Then she showed him the old axe."Yes,this is mime,"called out the happy man."可知,仙女帮他找到了旧斧子,故这句话正确,答案为T
55.T 推理判断题 根据"I only want to see if you can tell me the truth,and now I'll give you the gold axe and the silver axe besides your own one"可知,仙女为了奖励他的诚实,把三把斧头都给了他.由于他的诚实,他得到了更多.故这句话正确,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-What do you think of the talk show?
-_______.I watch it every week.(  )
A.I love itB.I mind it
C.I can't stand it   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Tom is getting things ready for the party all the afternoon.(对划线部分提问)
What's Tomdoing all the afternoon?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What does"ai"pronounce in the word fail?
-It pronounces_______.(  )
A./ei/B./au/C./ai/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.In our class  ______ of the students are boys.(  )
A.three fifthsB.three fifthC.third fiveD.third fifth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Which is the biggest number?-It's_________.(  )
A.Two-thirdsB.A quarterC.A halfD.Three-fourths

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.clean up打扫;<口>赚钱;整顿;痛打.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

4.The seeds of the wheat are call grain.
       A         B                 C     D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.No one knows exactly when Jazz was invented,or by whom.But it is said that it began in the early 19th.Jazz was a new kind of music,for America and the world,and New Orleans was its birthplace.
Who were the jazz pioneers?Most were blacks.This music was not written down,and at first just blacks played it.It was difficult for white musicians to learn the new style.But soon they,too,were playing jazz.
The popularity of this music spread.From New Orleans,it traveled up the Mississippi to Chicago,then to Kansas City and New York.By the 1920s,there were many jazz musicians,both black and white.Many of them were famous.One man was better than the rest.His name was Louis Armstrong.
Louis Armstrong was a born musician.He was not only talented but also hard-working.He also had a good sense of humor and a big,warm smile.These personal qualities were valuable in his rise to fame.After he became well-known,he went around the world.It seemed that everyone wanted to hear Louis play.But life was not always easy,especially at the beginning.
Louis Armstrong was born in 1900in New Orleans.His father never went to school and his mother could hardly read.When Louis was still a little kid,his parents separated,and Louis lived with his mother.How hard their life was can be imagined.And yet Louis smiled through everything.He later wrote,"My whole life has been happiness.Life was there for me and I accepted it.Whatever happened has been beautiful to me.I love everybody."
76.What can we know exactly from the first paragraph?C
A.Who invented jazz.
B.When jazz was invented.
C.Where jazz was invented    
D.Why jazz was invented
77.The underlined word"they"in Paragraph 2refers to(是指)D.
A.New styles   
B.Jazz pioneers   
C.Black musicians   
D.White musicians
78.What made Louis Armstrong become the best jazz musician?B
A.His family background.
B.His talent and hard work.
C.His good sense of humor.
D.His big,warm smiles.
79.Which of the following expresses Louis Armstrong's attitude to life best?C
A.He laughs best who laughs last.
B.Failure is the mother of success.
C.When you smile,the world smiles back.
D.Without music,life is a journey through a desert.
80.What is the passage mainly about?D
A.The development of jazz.
B.The influence of jazz on Americans.
C.The achievements of Louis Armstrong
D.The development of jazz and its best musician.

查看答案和解析>>

同步练习册答案