精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.C
    China has ended its long-lasted one-child policy,all Chinese couples now are allowed to have two children,which means that many Chinese children,including you,may have siblings (兄弟姐妹) in the future.
    Like many only children in China,Pan is happy and confident,except when she feels lonely every now and then."It's not fun,especially when I travel with my parents.How I wish I could have a brother or a sister,"she said.Now it could be time for Pan to realize her dream.But what would it be like growing up with a sibling?
    Having a sibling can prevent children from bad feelings such as loneliness and fear,according to Laura Walker from Brigham Young University,US."Siblings give kids something that parents can't,"she said.
    You may not feel lonely because there is someone else to play with.You can also talk about various things and share secrets with each other.
    But children with siblings also have to control their feelings and learn to compromise,said Laura.You need to share things with your siblings,including attention from parents,toys,the bathroom and even the TV.There is also unpleasant competition which you have to deal with.
    It's also said that the birth order decides how parents treat their children.Parents are usually very nervous and strict with their first child.So firstborns (including only children) have more sense of responsibility because parents set high goals for them.When the couple has a second child,they are more relaxed,less strict and have fewer rules.So late-born kids are usually funny and creative.
根据短文内容,选择最佳答案.
51.The first paragraph is mainly aboutA.
A.a chance for siblings         B.problems of only children      C.the one-child policy
52.From the passage we can know that PanB.
A.feels lonely all the time
B.may have a sibling in the future
C.enjoys traveling with her parents
53.According to Laura Walker from Brigham Young University,children with siblingsA.
A.can stop themselves from fear and loneliness
B.may give their parents various things
C.must share everything with each other
54.The underlined word"compromise"meansC in Chinese.
A.争论                   B.质疑                  C.妥协
55.We can learn from the passage thatC.
A.children must set high goals for themselves
B.parents should help siblings become great friends
C.siblings need to deal with competition between them.

分析 文章大意:这是一篇说明文,主要介绍了中国已经结束了长期的计划生育政策,在适当的情况下可以有二胎,作者议论了有兄弟姐妹的好处及不好的地方,以及父母对第一个孩子的重视程度大于第二个孩子等.

解答 51.答案:A.细节理解题.根据第一段段意"中国已经结束了长期的计划生育政策,中国现在夫妻都允许有两个孩子,这意味着许多中国的孩子,包括你,可能在未来有兄弟姐妹.",可知,主要介绍"兄弟姐妹的机会",选A.
52.答案:B.细节理解题.根据第二段How I wish I could have a brother or a sister,"she said.Now it could be time for Pan to realize her dream."我多么希望能有个兄弟或姐妹,"她说,"现在是潘实现梦想的时候了.".可知,潘可能在将来有一个兄弟姐妹.选B.
53.答案:A.细节理解题.根据第三段Having a sibling can prevent children from bad feelings such as loneliness and fear,according to Laura Walker from Brigham Young University,US.美国杨伯翰大学的Laura Walker说,有兄弟姐妹可以防止孩子产生诸如孤独和恐惧等不良情绪.可知,有兄弟姐妹的孩子可防止孤独或恐惧,选A.
54.答案:C.词语猜测题.根据倒数第二段第二句You need to share things with your siblings,including attention from parents,toys,the bathroom and even the TV.There is also unpleasant competition which you have to deal with.你需要和你的兄弟姐妹分享一些东西,包括父母、玩具、浴室甚至电视,还有一个你必须面对的不愉快的竞争.可知,这里应该是必须控制自己的感情,学会"妥协".选C.
55.答案:C.细节理解题.根据倒数第二段最后一句There is also unpleasant competition which you have to deal with.也有你必须处理的不愉快的竞争.可知,从文章中我们知道"兄弟姐妹需要处理他们之间的竞争.",选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:任务型阅读

任务型阅读

Do you go to school by bus? It is very important for you to know how to be safe when taking a bus, no matter whether you like it or not.

First, don’t run to the bus stop, but walk. While you are at the bus stop, you should wait in a safe place. Do not run or play while waiting. And never get into a car with a stranger.

Second, don’t talk in a loud voice when you are on the bus, so the driver will not be disturbed(打扰). If you need to talk with the bus driver, you’d better wait until the bus stop. Never throw things on the bus or out of the windows. Never play near the emergency exit(紧急出口). When there is a fire, the most important thing is to break the window with a hammer or any sharp things and then jump out.

Third, when you are getting off the bus, make sure you walk(not run) three more steps away from the door. This is the best place to be around a bus. Stay away from the bus wheels and watch out for moving cars!

Last, if you leave something on the bus, never return(回到) to the bus to get it. The driver may not see you come back and he may begin moving the bus. Also, if you drop something near the bus, tell the driver before you try to pick it up, so he will know where you are.

___1.___to be safe when taking a bus?

Before getting on a bus

___2.__ to the bus stop.

Wait in a safe place.

Never get into a car with a ___3.____.

On the bus

Don’t talk___4.____.

Don’t throw _5.__ on the bus or out of the windows.

__6.___ the window when there is a fire.

__7.__ getting off the bus

Walk three more__8._ away from the door.

Don’t __9.__ back to the bus to get the things that you leave.

Tell the bus driver before you __10.__ to pick up the things near the bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:(86)D.
B:Well,yes.It's very far from here.You'll have to take the No.10bus.
A:(87)A.
B:Yes,When you get off the bus,you'll find the People's Park just in front of you.
A:Good.But where is the No.10bus stop?
B:(88)C.You can't miss it.
A:Thank you.(89)E.
B:Well,if the streets are not busy,you can get there in about half an hour.
A:Thank you very much.
B:(90)B.

A.Does it take me straight to the People's Park?
B.You are welcome.
C.Go straight along the road and then turn right at the second crossing.
D.Excuse me.Can you tell me the way to the People's Park?
E.How soon can I get there?
F.Excuse me,but I don't know the way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.
    Mr.Ma,a famous mental(心理的)doctor from beijing once said at an important meeting,"Now many young students can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people around them like their parents and friends.Parents and teachers should care more about this problem."
    Then Mr.Ma gave some examples.One patient,A middle school student from Xi'an was doing badly in his lessons.He thought his teachers and friends often laughed at him,and he became so nervous and worried that one night he left his home without telling his parents.Another student,a 14-year-old schoolgirl from Shanghai,was very afraid of exams.While she was reading the exam paper,she couldn't think of anything to write.
    A recent report from a newspaper says about 18% of the young students in Shanghai have mental 
problems.They often feel worried and very unhappy.Unluckily many of them won't go and ask for help.
Some think they will look stupid if they go to see a doctor.Others won't talk about their secrets.
    At the end of the meeting,Mr.Ma gave some good ideas to young people:
◆Talk to your parents or teacher often.
◆Join in group activities.
◆Try to get on well with the people around you.
◆Go to see a doctor if you often feel unhappy.

51.The students who often become worried or have trouble getting on with others may haveC.
A.no parents 
B.no secrets 
C.mental problems
52.The 14-years old schoolgirl′s problems happened whenever sheB.
A.studied very hard  B.had  exams  C.talked with her parents
53.Some of those with mental problems won't ask for help becauseA.
A.they don't want o tell their secrets to others 
B.their parents are too busy to look after them 
C.doctors can't help them with the problems
54.How many good ideas did Mr.Ma offer to young people?C
A.Two.B.Three.C.Four.
55.What′s the main idea of this passage?A
A.Young students′mental problems.
B.Young students′patience.
C.Young students′behacio.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.F.Scott Fitzgerald,born on September 24,1896,an American novelist,was once a student of St.Paul Academy,the Newman School and attended Princeton.University for a short while.In 1917 he joined the army and was posted in Alabama,where he met his future wife Zelda Sayre.Then he had to make some 
money to impress her.
     His life with her was full of great happiness,as he wrote in his diary:"My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary."
     This side of paradise,his first novel,was published in 1920.Encouraged by its success,Fitzgerald began to devote more time to his writing.Then he continued with the novel the Beautiful and Damned(1922),a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922),and a play The Vegetable (1923).But his greatest success was The Great Gatsby,published in 1925,which quick brought him praise from the literary world.Yet it failed to give him the needed financial security.Then,in 1926,he published another collection of short stories All the Sad Young Men.
     However,Fitzgerald's problems with his wife Zelda affected his writing.During the 1920s he tried to reorder his life,but failed.By 1930,his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic.During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940.while his wife was in hospital in the United States,he got totally addicted to alcohol.Sheila Graham,his dear friend,helped him fight his alcoholism.

53.How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?A
A.5 
B.6 
C.7 
D.8
54.Which of the following is the correct order to describe Fitzgerald's life according to the passage?D
a.He became addicted to drinking.
b.He studied at St.Paul Academy.
c.He published his first novel This Side of Paradise.
d.The Great Gatsby won high praise.
e.He failed to reorder his life.
f.He joined the army and met Zelda.
A.f-c-e-a-b-d
B.b-e-a-f-c-d 
C.f-d-e-c-b-a 
D.b-f-c-d-e-a
55.We can infer from the passage that FitzgeraldC.
A.had made some money when he met Zelda in Alabama
B.was well educated and well off before he served in the army
C.would have completed more works if his wife hadn't broken down 
D.helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital
56.The passage is probably followed by a concluding paragraph aboutD.
A.Zelda's personal life
B.Zelda's illness and treatment 
C.Fitzgerald's friendship with Graham 
D.Fitzgerald's contributions to the literary world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Find the expression to replace the underlined part in the sentence.
A.want to know B.tasty C.wrong
D.trying to find out more information E.outside the house F.sure
41.We're going to have the dinner in the open air.outside the house
42.We are going to have a lot of delicious food.tasty
43.What's the matter with you?wrong
44.She wondered who cooked the meal for her.want to know
45.I'm investigating how fish is frozen.trying to find out more information.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.____necessary that we should wear helmets when we are riding a bike(  )
A.It'sB.They'reC.We're

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据句意,用所给汉语的正确形式填空。

1.________(到目前为止),there are millions of people have gotten this help.

2.People have ________(砍倒了)too many trees, so some rich land has changed into desert.

3.You should________(关掉)the electricity when you leave a room.

4.Protecting the environment is our duty, let’s t be ________.(环保使者)

5.Working in a noisy place is ________(对……有害)our hearing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

11.A.Jim.B.Tom.C.Robots.

查看答案和解析>>

同步练习册答案