精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.
( A )
China news,Beijing,Dec.28- High oil prices make more Chinese public feel the pressure it brings on them..It is said that oil prices will continue to hover(徘徊) at a high level next year,the China Economic Times reported.
( B )
An English Christmas evening party is to be held in the meeting hall of our school from 7:00to 10:00p.m.on Christmas Eve.Each group has to give at least two performances,such as singing English songs,giving English plays,telling jokes or stories in English and reading English poems.Please get everything ready and be present at the party on time.
Thanks.
( C )
Whether your interest is the language,the food or the culture of China in general,whether you wish to travel,live or study in China,"Travel in Chinese"has something for you.This series has a total of 100lessons.It was on CCTV,China?s national TV station.
Host:Mark Rowswell,also known as"大山"(Da Shan).
( D )
Students need enough sports and activities to do physical exercises and relax.But in some schools they are not given enough time to do outside activities.It is harmful for students'growth.In fact,teachers should know how to attract the students'attention.It is necessary to do outside activities.When students feel tired and bored,they can't concentrate on studies.Some students are unhealthy because of little activities.
44.According to Passage A,oil prices willB next year.
A.be the same as usual       
B.be higher
C.be lower                 
D.have nothing to do with Chinese public
45.Passage B may be a/an piece ofC.
A.advice       
B.sick leave       
C.notice        
D.invitation
46.From Passage C,we knowD.
A.people can learn Chinese on TV.
B.if foreign people want to stay in China,"Travel in Chinese"can help them a lot.
C.Da Shan is good at Chinese.
D.all of the above.
47.Passage D mainly tells us thatB.
A.some students don't have enough time to do outside activities.
B.students need enough sports and activities
C.teachers should know how to attract the students'attention.
D.students feel tired and bored,they can't concentrate on studies.

分析 本文包括四部分,包括新闻,通告,英语学习课程和号召孩子们加强锻炼.

解答 44.B细节理解题.根据It is said that oil prices will continue to hover(徘徊) at a high level next year可知明年的是有价格会上涨,故选B.
45.C 细节理解题.根据Passage B的内容可知这是一个英语晚会的通知,故选C.
46.D 细节理解题.根据This series has a total of 100lessons.It was on CCTV,China?s national TV station.
可知选项A正确;根据whether you wish to travel,live or study in China,"Travel in Chinese"has something for you可知选项B正确;根据Host:Mark Rowswell,also known as"大山"(Da Shan).可知选项C正确,故选D,三个选项都对.
47.B细节理解题.根据Passage D的Students need enough sports and activities to do physical exercises and relax可知这篇短文告诉我们孩子们需要锻炼,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.You mustn't make too much noise in class.(改为祈使句)
Don'tmaketoo much noise in class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success alone do not bring lasting happiness.Aristotle,a Greek thinker,said,"Happiness depends upon ourselves."In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active,and have hobbies where you forget your problems and time.Many people experience this dancing,or playing a sport,such as swimming.You can forget about your problems,and only think about the activity.Finally,many people find happiness in helping others.Studies show that people feel good when they spend their time helping others.If you want to feel happier,do good things for someone.You can help a friend with his or her studies,go shopping to buy food for an elderly person,or simply help out around the house by washing the dishes.
36.The best title of the passage isB.
A.Money Makes You Happy
B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
37.The second paragraph tells us thatC.
A.the more friends you have,the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life.
D.some people fail to live a happy life
38.The passage gives usB pieces of advice on happiness.
A.one
B.two
C.three
D.four
39.The writer thinks thatD.
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
40.Which of the following is not mentioned in the passage?B
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Evan's little sister,Jessie,tried to do everything Evan did.She especially liked to help (61)him do chores.
Evan had to take (62)outthe rubbish every Tuesday.He (63)also had to clean the house every Saturday morning.On Mondays,he helped his parents
(64)do the dishes.
Jessie was only five and her parents thought she couldn't do any chores.But she always tried to help Evan do the chores.Instead of helping,she usually caused (65)much work for Evan.For example,Evan had to pick (66)up rubbish Jessie had dropped and rewash dishes Jessie thought she got clean.When Evan shouted (67)at her angrily,Jessie cried because she was really trying to (68)help,and then Evan felt bad and said (69)sorry to Jessie.
To make Jessie feel important,her parents agreed to find something for her to do.Now Jessie has her own chores-she helps set the table for meals and wipe off the kitchen table (70)after meals.And Jessie really loves doing them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.______black-headed gulls(红嘴鸥) come to Kunming to spend their winter every year.(  )
A.ThousandsB.Thousands ofC.Thousand ofD.Thousand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.他通常要花一个半小时做回家作业.It usually takeshim one and a half hours to do hishomework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We should do more      in our lessons.(  )
A.exerciseB.exercisesC.exercisingD.exercised

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.需要更多的钱来继续这台手术吗?Does this operation need more money to go on?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.      Lucy and Lily got any new books?(  )
A.HaveB.HasC.DoD.Does

查看答案和解析>>

同步练习册答案