精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

           (B) 

The giraffe The giraffe is the tallest modern land animal. It can be over 5. 5 metres tall. Its neck bone may be 1. 9 metres long. Yet the giraffe has only seven bones in its neck,the same number as in the human. Even a small bird has more bones in its neck than in a tall giraffe. Each bone in a giraffe's neck is very long,while the bones in a human's neck are small. That makes the difference. A female giraffe gives birth to one baby at a time. The baby,called a calf,is about 1. 9 metres tall at birth. By the age of eight it is full-grown. The giraffe can live for 30 years;the giraffe is good at running;it can run 30 kilometres per hour. The giraffe likes to live together,usually 7 —10 a group. The giraffe eats mostly leaves. Because it has a long neck,it can reach the leaves high up on the trees.

1. How long can a giraffe live?

   A. 10 years. B. 30 years. C. 8 years. D. 7 years.

2. The number of the bones in a bird's neck is .

   A. as big as in a human's neck   B. not so big as in a giraffe's neck

   C. much larger than in a human's neck   D. much smaller than in a giraffe's neck

3. Which of the following is TRUE according to this passage?

   A. A giraffe has only seven bones.

   B. The giraffe is the largest animal on land.

   C. It takes eight years for a giraffe to grow up.

   D. All the leaves on the trees will be eaten by giraffes if they live in that region.

4. The baby giraffe is about at birth.

   A. 5. 5 metres long   B. 5. 5 metres tall   C. 1. 9  metres long   D. 1. 9  metres tall

5. When a giraffe sees a tiger we can guess .

   A. it will run away as fast as possible

   B. it will run to eat the tiger

   C. it will make the tiger bring it something to eat

   D. it will bring some small animals for the tiger to eat

(B)

1. B 解析:根据文中的“The giraffe can live for 30 years...”可知答案。

2. C解析:根据文中提到的“Even a small bird has more bones in its neck than in a tall giraffe."和“Yet the giraffe has only seven bones in its neck,the same number as in the human. ”可知答案。

3. C解析:根据文中的“By the age of eight it is full-grown."可知答案。

4. D解析:根据文中的“Thebaby,calleda calf,is about   1. 9 metres tall at birth. ”可知 答案。

5. A解析:根据常识及文中的“...the giraffe is good at running;it can run 30 kilometres per hour."可知,长颈鹿看到老虎会尽可能 快地跑。故本题的正确答案选A.

题目来源:2016年轻巧夺冠直通书系周测月考直通中考七年级英语下册译林牛津版 > 周测月考卷9 unit8

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

7. When the traffic lights turned red,the children stopped for the lights to turn green.

   A. to waiting   B. waiting   C. to wait   D. wait

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

五、 词汇(17分)

(A) 根据所给首字母或中文提示写单词。

1. Last (学期) ,who taught you Chinese?

2. We want to (推荐) Jim for the award.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

8. 1 looked for my pen ,but I couldn’t find it

   A. everywhere;anywhere   B. somewhere;every where   C. somewhere;any where   D. anywhere;somewhere

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

七、 书面表达(20分)

假如你的朋友喜欢动物,他想养一条狗,请你以“How to keep a dog”为题写一篇50词左右的短文,告诉他一 些养狗方面的知识。

内容要点如下:

1. 狗喜欢活动,得每天带它去公园散步,否则它会生病;

2. 每天要给它吃三餐,但不能太多,不要在自己吃饭时喂狗;

3. 要经常刷狗的毛,让它保持清洁。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. That grey cat is usually very and .

   A. friendly;quietly   B. friend;quiet   C. friendly;quiet   D. friend;quietly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

三、 单项选择

1. The boy always has fun his pet dog.

   A. of   B. with

   C. and   D. for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

14. There are many kinds of in the river. You can go there.

   A. fish;fishing   B. fishes;fish   C. fishes;fishing   D. fish;to fish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

7. The day was (cloud) ,but the sun was trying to come through.

8. (2015 •盐城模拟) I (give) a painting show next week.

查看答案和解析>>

同步练习册答案