精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.(B)
    There once lived a young man who thought himself to be poor.One day he went to a wise man(智者) to ask how to become rich.The wise man said,"Young man,you are already rich now."
"But where is my wealth(财富)?"the young man asked.
"It is with you.Your eyes are your wealth.You use them to see this world.You use them to see all the beautiful things in this world.Your feet are your wealth.You can go to any place…"the wise man said.
"You call these wealth?But everyone has them,"the young man said.
"These are wealth.What you have now is not what someone else can luckily have.Are you willing to give your eyes to me?I'm willing to give you a lot of money to exchange for them,"the wise man said.
"No,I'm not going to do so!My eyes are important to me!"the young man said.
    Everyone is rich.We should treasure(珍惜)our wealth,and take care of it.We should not overuse it because once it is gone,it is gone forever.Remember it is our wealth that we do not want to lose.

61.Why did the young man go to visit the wise man?D
A.Because he was ill.B.Because he wanted to be wise.
C.Because he was the wise man's friend.D.Because he wanted to know how to be rich.
62.The wise man thought the young man himselfA.
A.was rich         B.was poor      C.was wise      D.was silly
63.The wise man calledBwealth.
A.the young man's money             B.the young man's eyes and feet
C.the young man's buildings           D.the young man's cars
64.The young man wasn't willing to exchange his eyes for money becauseC.
A.he was rich                             B.he didn't like the old man
C.he thought his eyes were important to him    D.he didn't like money
65.Which of the following is true according to the passage?B
A.We can overuse our wealth.
B.We should treasure our wealth.
C.The wise man told the young man how to make money.
D.What you have now is what someone else can luckily have.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文讲述一位年轻人因为贫穷而向一位智者询问怎么变富,智者告诉他已经有财富.眼睛,手,脚都是他的财富,这是用金钱都不会换来.要懂得珍惜.短文告诉人们:每个人都是富有的,我们要珍惜我们的健康.

解答 61.答案:D.细节理解题.根据第一段第二句One day he went to a wise man(智者) to ask how to become rich.有一天,他去找一位智者问如何致富.可知,拜访智者是问如何致富,选D.
62.答案:A.细节理解题.根据第一段最后一句Young man,you are already rich now."年轻人,你已经富有了.可知,智者认为年轻人是富有的,选A.
63.答案:B.细节理解题.根据第三段Your eyes are your wealth.You use them to see this world.You use them to see all the beautiful things in this world.Your feet are your wealth.You can go to any place…你的眼睛是你的财富,你用它来看这个世界,你用它去看世界上所有美好的事物,你的脚是你的财富,你可以去任何地方….可知,智者把眼睛和腿叫富有.选B.
64.答案:C.细节理解题.根据倒数第二段"No,I'm not going to do so!My eyes are important to me!"the young man said."不,我不打算这样做!我的眼睛对我很重要!"年轻人说.可知,年轻人不想用眼睛换钱是因为他觉得眼睛对他很重要,选C.
65.答案:B.推理判断题.根据最后一段 Everyone is rich.We should treasure(珍惜)our wealth,and take care of it.每个人都很富有,我们应该珍惜我们的财富,并且好好照顾它.可知,B选项"我们应该珍惜我们的财富"是正确的.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:阅读理解

Seven years ago, a small town in Changhua started to grow healthy rice. What surprised us was that the “farmers” were not really farmers. They were students from a small middle school. Now everything on the farm goes well. And there are stories behind rice, too.

The idea of growing rice came from the school teachers decided to teach students how to grow healthy rice on the school land(土地). They wanted the students to be close to(离……近) the land and learn to help each other outside the classroom.

The students and the teachers ate the rice. The school made money by selling(卖) the rice and giving farming(种田) classes to the community. With the money, the school could help some students go to foreign(外国的) countries some day.

Today the dream comes true—the students are flying to Japan to share their special farming stories, and have fun over there, of course! “We all feel very happy that even students from a small town can make themselves stars,” said one of the teachers.

1.What is the article about?

A. A great teaching plan.

B. A new way of cooking rice.

C. A farming class for farmers.

D. A famous teacher from a small town.

2.The idea of growing rice came from .

A. the teachersB. the farmersC. the students D. the community

3.What is the dream in the article?

A. Growing healthy rice.

B. Building more schools.

C. Visiting a foreign country.

D. Learning outside the classroom.

4.Which is NOT the reason for growing healthy rice?

A. To make the farmers surprised.

B. To make the students close to the land.

C. To teach students how to grow healthy rice.

D. To learn to help each other outside the classroom.

5.What can be the best title(标题) of the article?

A. Healthy Rice

B. Small Rice, Big Dream

C. Small School, Healthy Life

D. Growing Rice, Making Money

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Are you Tony's new friend?
--_________________.(  )
A.Yes,I canB.No,I am.C.Yes,I amD.No,he isn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Boston University set up a scholarship fund(奖学金)Thursday in the name of Lu Lingzi,a Chinese student killed in Monday's bombing(爆炸) at the city's mara?thon so that the university would remember her today and tomorrow.
"We can't find words to describe the sadness we are experiencing following thesudden passing of our dear daughter,Lingzi,"Lu's parents said on Thursday."Shewas the joy of our lives. She was a bright and wonderful child. We were happy towatch her grow into a professional and beautiful young woman."
Like thousands of others,Lu crowded with friends around the finish line at the Boston Marathon to watch the race.
    They were in the wrong place at the wrong time. Two bombs went off near thefinish line.
    The day she died,she posted a picture of her breakfast to Weibo(微博)-bread and a bowl of fruit."My wonderful breakfast,"she said in English with asmiling face.
51.Why was the scholarship fund set up in the name of the Chinese student?C
A.To help her complete her study there.
B.To encourage students to follow her.
C.To remember her all the time.
52.Lu's parents felt itBto tell how sad they were
A.clear
B.difficult
C.anxious
53.According to Lu's parents,A.
A.Lu had brought much joy to their lives
B.Lu was very hard?working in her studies
C.Lu was very popular in the university
54. What does the writer mean by"They were in the wrong place at the wrongtime."A
A.They were really unfortunate.
B.They were a little late for the race.
C.They failed to obey the rules of the race.
55.The picture and the smiling face Lu posted to Weibo shows thatC.
A.Lu tried her best to save money in the USA
B.Lu usually had a simple and quick breakfast
C. Lu probably enjoyed her life in the USA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Alfred Nobel was born on October 21,1833 in Sweden.He was the third and the youngest son among six children.
   When Alfred was very young,his health was rather poor.For most of the time,he had to stay at home.His mother was his friend,nurse,teacher and his window to the world.She read to him from his brother's textbooks until he learned to read himself.
   In 1843,the family moved to Russia.His father asked a tutor to teach his sons Russian.Alfred was so smart that he later was able to speak English,French.German,Spanish,besides Russian,all very well.
   When Alfred grew older,he began to get interested in the family business.He studied chemistry in Paris and worked for a time in the USA before he returned to Sweden in 1859.
   Alfred worked very hard.In 1867,he invented dynamite(炸药),a safer form of explosire(爆炸物).He set up factories around the world to make dynamite and other explosives.This brought his a lot of money.
   By the time Alfred Nobel died on December 10,1896,he left about 9 million dollars.In his will,he said that he wanted the money to be given to honor great discovers and organizations in the fields of physics,chemitry,medicine,literature,world peace and economics.
    The prizes started in 1901,and they are still the highest honor in the world.
61.How many children did Alfred's parents have?D
A.Two  
B.Three 
C.Five  
D.Six
62.Alfred had to say at home when he was young becauseB
A.he liked staying at home
B.he was not in good health
C.he was afraid of meeting people
D.his parents didn't allow him to go out
63.Alfred learned RussianD
A.from his father
B.at school
C.by himself
D.from his tutor
64.From the passage,we know thatC
A.Alfred was born in Russia
B.Alfred learned to read from his father
C.Alfred was 63 years old when he died
D.Alfred's parents were very strict with him
65.The Nobel Prize has a history ofByears.
A.90
B.112
C.145
D.178.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

1.第一节听力填空题(共1小题,每小题10分,满分10分)听下面一段短文,根据所听内容完成下面的填空(每空填一词),现在你有20秒钟时间阅读这五个小题,把答案写在答题卡第II卷第一节41-45小题的横线上.
…often on the weekends.These parties may be held to (41)略certain time like birthdays,end of the school year,(42)略and the New Year…The person who invites guests usually serves simple (43)略and a small amount  of food.The children may spend the evening talking,listening to music and (44)略.In the US …to have parties without their parents being (45)略. Some parties …

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.你的好友Jane给你发来求助信,向你诉说了自己的困扰:近日心情不好,特别容易发脾气,正常的学习和生活受到了影响.请用英文给该同学写一封回信.内容要点如下:
1.表示理解:人人都会有不开心、发脾气的时候,不必太苦恼;
2.提出建议:可以向朋友或父母倾诉;锻炼排解郁闷;学会控制脾气,发脾气前保持沉默一会儿…

注意:
1.信的内容须包括所有要点,可适当发挥;
2.信中不能出现与本人相关的信息;
3.词数80左右,信的开头与结尾已给出,不计入总词数.
参考词汇:worry苦恼; advice; keep silent保持沉默; lose one's temper 发脾气
Dear Jane,
I'm sorry to know that you're worried now.Everyone has             I hope you'll soon feel calm and become happy.
Yours,
Ann.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

The Red Cross Society of China(RCSC)(中国红十字会)has so far received 150 million yuan (18 million U.S. dollars) as donation (捐款) for tsunami-hit (遭受海啸袭击的) countries, reports from the RCSC said on January 14, 2005.

2.66 million U.S. dollars of the money were sent to Indonesia, Sri Lanka, Thailand and Maldives soon after they were hit by the killer disaster(灾难)late last month. The rest of the money will be sent for rebuilding villages, schools and orphanages (homes for children who lost their parents) in the disaster areas, the reports said.

According to the reports, two RCSC’s rescue (营救) teams have arrived in Indonesia and Sri Lanka on Friday. A third team will go to Thailand early next week.

The RCSC will report how much money has been collected and the uses of the money on its website on time, the reports said.

1.The passage is probably from _____.

A.a newspaper

B.an advertisement

C.an instruction (指导) book

D.a storybook

2.Which countries were hit by a tsunami (海啸)?

A.Indonesia, China.

B.Indonesia, Sri Lanka, and Thailand.

C.Thailand, Japan and Maldives.

D.Sri Lanka, Australia.

3.How many RCSC’s rescue teams have arrived in the tsunami-hit countries?

A.One. B.Two. C.Three. D.Four.

4.The rest of the money will be used to rebuild _____ in the disaster area.

A.schools, airports and shops

B.villages, factories and stations

C.orphanages, gyms and schools

D.villages, schools and orphanages

5.Which statement is TRUE according to the passage?

A.The RCSC has so far received U.S. $ 20.66 million in donation for tsunami-hit countries.

B.A third team will be sent to Maldives next week.

C.Two RCSC’s rescue teams have arrived in Thailand.

D.The uses of the money will be reported on its website on time by the RCSC.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.听下面的对话回答第1小题
What does the girl do now?
A.She goes to sleep with light on.
B.She goes to sleep with her mother.
C.She goes to sleep with all the windows closed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案