分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文讲述一位年轻人因为贫穷而向一位智者询问怎么变富,智者告诉他已经有财富.眼睛,手,脚都是他的财富,这是用金钱都不会换来.要懂得珍惜.短文告诉人们:每个人都是富有的,我们要珍惜我们的健康.
解答 61.答案:D.细节理解题.根据第一段第二句One day he went to a wise man(智者) to ask how to become rich.有一天,他去找一位智者问如何致富.可知,拜访智者是问如何致富,选D.
62.答案:A.细节理解题.根据第一段最后一句Young man,you are already rich now."年轻人,你已经富有了.可知,智者认为年轻人是富有的,选A.
63.答案:B.细节理解题.根据第三段Your eyes are your wealth.You use them to see this world.You use them to see all the beautiful things in this world.Your feet are your wealth.You can go to any place…你的眼睛是你的财富,你用它来看这个世界,你用它去看世界上所有美好的事物,你的脚是你的财富,你可以去任何地方….可知,智者把眼睛和腿叫富有.选B.
64.答案:C.细节理解题.根据倒数第二段"No,I'm not going to do so!My eyes are important to me!"the young man said."不,我不打算这样做!我的眼睛对我很重要!"年轻人说.可知,年轻人不想用眼睛换钱是因为他觉得眼睛对他很重要,选C.
65.答案:B.推理判断题.根据最后一段 Everyone is rich.We should treasure(珍惜)our wealth,and take care of it.每个人都很富有,我们应该珍惜我们的财富,并且好好照顾它.可知,B选项"我们应该珍惜我们的财富"是正确的.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:阅读理解
Seven years ago, a small town in Changhua started to grow healthy rice. What surprised us was that the “farmers” were not really farmers. They were students from a small middle school. Now everything on the farm goes well. And there are stories behind rice, too.
The idea of growing rice came from the school teachers decided to teach students how to grow healthy rice on the school land(土地). They wanted the students to be close to(离……近) the land and learn to help each other outside the classroom.
The students and the teachers ate the rice. The school made money by selling(卖) the rice and giving farming(种田) classes to the community. With the money, the school could help some students go to foreign(外国的) countries some day.
Today the dream comes true—the students are flying to Japan to share their special farming stories, and have fun over there, of course! “We all feel very happy that even students from a small town can make themselves stars,” said one of the teachers.
1.What is the article about?
A. A great teaching plan.
B. A new way of cooking rice.
C. A farming class for farmers.
D. A famous teacher from a small town.
2.The idea of growing rice came from .
A. the teachersB. the farmersC. the students D. the community
3.What is the dream in the article?
A. Growing healthy rice.
B. Building more schools.
C. Visiting a foreign country.
D. Learning outside the classroom.
4.Which is NOT the reason for growing healthy rice?
A. To make the farmers surprised.
B. To make the students close to the land.
C. To teach students how to grow healthy rice.
D. To learn to help each other outside the classroom.
5.What can be the best title(标题) of the article?
A. Healthy Rice
B. Small Rice, Big Dream
C. Small School, Healthy Life
D. Growing Rice, Making Money
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Yes,I can | B. | No,I am. | C. | Yes,I am | D. | No,he isn't |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
The Red Cross Society of China(RCSC)(中国红十字会)has so far received 150 million yuan (18 million U.S. dollars) as donation (捐款) for tsunami-hit (遭受海啸袭击的) countries, reports from the RCSC said on January 14, 2005.
2.66 million U.S. dollars of the money were sent to Indonesia, Sri Lanka, Thailand and Maldives soon after they were hit by the killer disaster(灾难)late last month. The rest of the money will be sent for rebuilding villages, schools and orphanages (homes for children who lost their parents) in the disaster areas, the reports said.
According to the reports, two RCSC’s rescue (营救) teams have arrived in Indonesia and Sri Lanka on Friday. A third team will go to Thailand early next week.
The RCSC will report how much money has been collected and the uses of the money on its website on time, the reports said.
1.The passage is probably from _____.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.an instruction (指导) book
D.a storybook
2.Which countries were hit by a tsunami (海啸)?
A.Indonesia, China.
B.Indonesia, Sri Lanka, and Thailand.
C.Thailand, Japan and Maldives.
D.Sri Lanka, Australia.
3.How many RCSC’s rescue teams have arrived in the tsunami-hit countries?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
4.The rest of the money will be used to rebuild _____ in the disaster area.
A.schools, airports and shops
B.villages, factories and stations
C.orphanages, gyms and schools
D.villages, schools and orphanages
5.Which statement is TRUE according to the passage?
A.The RCSC has so far received U.S. $ 20.66 million in donation for tsunami-hit countries.
B.A third team will be sent to Maldives next week.
C.Two RCSC’s rescue teams have arrived in Thailand.
D.The uses of the money will be reported on its website on time by the RCSC.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com