精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Many people think heroes need to be handsome,rich or very smart.But for me,a hero is a person who always helps others.My hero is Uncle Bruce.His father is a worker.Uncle Bruce is the eldest son in his family and he has four younger brothers and sisters.
  He is good at writing and Maths.In fact,he never did well at school.He had to give up school at a very young age.He worked and gave all his money to help his parents.When he was older,he found that he was very interested in fixing things.He collected broken things which people threw away and fixed them into good ones.In fact,he could fix almost everything that did not work.He worked hard and never gave up.Finally,he opened his own repair shop.It took him about 20 years to become a successful (成功 的) shopkeeper.
  Now,he is very rich and has another four shops.But Uncle Bruce never forgets the days when he had nothing.He gives money to poor families,gives poor kids books to read and offers (提供) them free lunch.He also encourages (鼓励) people to reuse things.He always says,"Make good use of what you have because we have only one Earth."
  I'm proud of him.He is really a hero.

56.Why does the writer think Uncle Bruce is a hero?C
A.He is rich and smart.
B.He is good at fixing broken things.
C.He always tries his best to help others.
57.How many children were there in Uncle Bruce's family when he was a child?A
A.Five.
B.Four.
C.Three.
58.What does Uncle Bruce's father do?C
A.He is a shopkeeper.
B.He is a farmer.
C.He is a worker.
59.Which is TRUE according to the passage?C
A.Uncle Bruce owns four repair shops.
B.Uncle Bruce forgets the days when he had nothing.
C.It took Uncle Bruce about 20 years to become a successful shopkeeper.
60.Which can be the best title for this passage?B
A.A successful shopkeeper
B.Uncle Bruce-my hero.
C.Let's help each other.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了叔叔布鲁斯,很多人认为英雄是英俊,富有,睿智.但是作者认为英雄是经常帮助他人的,叔叔就是这样的人.布鲁斯的爸爸是一名工人,布鲁斯是家里最大的孩子,还有四个小的弟弟和妹妹,他很擅长写作和数学,但是上学的成绩不好,很小的时候就辍学了,他工作了,把所有的钱都帮助父母,年纪大点的时候,他发现对修理东西很感兴趣.他把人们扔的坏了的东西收集起来,然后修理成可以用的东西,实际上,他可以修理坏了的所有东西,他工作很努力,从不放弃,后来就拥有了自己的修理店,他花费了20年才成为一个成功的店老板,他现在很富有,还有其他的四家店,但是叔叔布鲁斯从没忘记一无所有的日子,他把钱捐献给贫困的人们,给贫困的孩子书籍,免费给他们提供午餐,还鼓励人们废物再利用,他说要充分利用现有的东西,因为我们只有一个地球.

解答 56.C.细节理解题.根据"But for me,a hero is a person who always helps others."以及"He worked and gave all his money to help his parents."作者认为英雄就是那些经常帮助别人的人,可知布鲁斯就是作者的英雄.

57.A.细节理解题.根据"Uncle Bruce is the eldest son in his family and he has four younger brothers and sisters."布鲁斯叔叔是家里最大的孩子,还有四个小的弟弟和妹妹,可知这个家庭一共有5个孩子,故选A.

58.C.细节理解题.根据"His father is a worker."可知他爸爸是一个工人,故选C.

59.C.细节理解题.根据"It took him about 20 years to become a successful (成功 的) shopkeeper."布鲁斯花费了20年才成为一个成功的店老板,可知C是正确的,故选C.

60.B.标题概括题.本文主要介绍了作者认为英雄是经常帮助他人的,叔叔布鲁斯除了把自己的工资拿出来帮助父母以外,后来富有了,还拿出钱来帮助贫困的人们,给贫困的孩子书籍,提供免费的午餐给贫困的孩子,根据"I'm proud of him.He is really a hero."可知在作者眼里,叔叔布鲁斯就是他的英雄,故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.This boy was born        the morning of July 6th,2010.(  )
A.inB.atC.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.
cuteThe monkey is cute.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Whose schoolbag is this?
A.Jenny's.
B.Bob's.
C.John's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.16.Where did Jimmy live?
A.In Beijing.
B.In London.
C.In New York.
17.How old was Jimmy when he began painting?
A.Three.
B.Five.
C.Eight.
18.Which part of Jimmy's paper was empty?
A.The whole.
B.The bottom half.
C.The top half.
19.What did Jimmy want to be when he grew up?
A.An artist.
B.A teacher.
C.An actor.
20.Why did Jimmy only paint half of the paper?
A.Because he was short.
B.Because he was tall.
C.Because he was clever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.He failed to break the world record for long jump many times,but he never       his hope.(  )
A.took offB.put awayC.gave upD.turned down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.----I hear your grandpa has an old cup in your home.
----Yes.It      drinking tea long ago and my grandpa     drink tea with it when he was young.
 (  )
A.was used to,was used toB.used for,used to
C.was used for,was used toD.was used for,used to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Do you like music                        makes  you excited(  )
A.itB.whatC.whoD.that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.近期,电视剧《虎妈猫爸》的播出引起了大家对"什么才是好父母"这个话题的热议.剧中"虎妈"对孩子严厉而"猫爸"对孩子宽松,请根据表格中的要点提示,写一篇题为"What are Good Parents"的英语短文.

好父母的品质良师益友,严重有爱、尊重、倾听、耐心、鼓励…
学习榜样,勤奋、负责、诚信、乐于助人、热心公益…
你父母是如何对待你的(至少2点)  …
参考词汇:负责的 responsible adj.注意:
1.词数90左右.短文开头已给出,不计入总词数;
2.内容必须包括表中的所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺; 3.短文中不得出现真实的地名、校名和人名等信息.                       What are Good Parents
Recently,there is a heated discussion about what good parents are and here are some qualities that good parents should have.
In my opinion,the good parents should be the good teacher as well as the good friends of the child.There should be love,patience,listening and encouragement between the parents and children.They should also be the example of the children to follow.So the good parents should be diligent,responsible,honest and willing to help others.
As far as I'm concerned,my parents are good examples of mine,I can learn a lot from them.But they treat me too strict.I don't have the time that really belongs to me.I hope there will be some changes in my parents..

查看答案和解析>>

扫码下载作业精灵
同步练习册答案