精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Rick and Mary are from the United States.Now they are working in Nanjing.They can speak a little Chinese.Every morning they get up very early.Then they go to work by car.They are very busy.They have lunch at the factory.After munch they work again.They finish their work very late.In the evening they take Chinese lessons.They want to talk with Chinese people.They often say,"Chinese people are very friendly."They like to stay in China and they like to work with Chinese people
81.Where are Rick and Mary from?
From the United States.
82.Where are they working now?
In Nanjing.
83.Are they very busy?
Yes,they are.
84.What do they do in the evening?
They take Chinese lessons.
85.Why do they take Chinese lessons?
Because they want to talk with Chinese people..

分析 短文主要介绍了Rick和Mary的日常生活中所做的事情.

解答 答案:81.From the United States.细节理解题.根据第一行第一句Rick and Mary are from the United States.瑞克和玛丽都来自美国.可知来自美国.故答案为From the United States.
82.In Nanjing.  细节理解题.根据第一行第二句Now they are working in Nanjing.现在他们在南京工作.可知现在他们在南京工作.故答案为In Nanjing.
83.Yes,they are. 细节理解题.根据第二行句子They are very busy.他们很忙.可知他们很忙.故答案为Yes,they are.
84.They take Chinese lessons. 细节理解题.根据第二行句子In the evening they take Chinese lessons.晚上他们上汉语课.可知晚上他们上汉语课.故答案为They take Chinese lessons.
85.Because they want to talk with Chinese people.  细节理解题.根据第二行句子In the evening they take Chinese lessons.They want to talk with Chinese people.晚上他们上汉语课.他们想要和中国人交谈.可知他们想要和中国人交谈.故答案为Because they want to talk with Chinese people.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Excuse me,__________
-It's 8November.(  )
A.what time is it now?B.what's the date today?
C.what day is it today?D.what's the time now?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.She felt very       and she fellsoon.(  )
A.sleepy; sleepyB.asleep; asleepC.sleepy; asleepD.asleep; sleepy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Karl Marx began to learn English in hisfifties  (fifty).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.蓝色穿在你身上很好看.
Bluelooks good onyou.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.As we know,there are differences between Western culture and  Chinese  culture.(56)C.Let's look at some words about animals and plants.Most expressions in Chinese about the dog,for example,"a homeless dog","a mad dog","A running  dog"and"A dog catching a mouse",have bad  meanings.(57)G,In  English,people use the  dog to describe good actions.For example,"you are A lucky dog"means you are A lucky person.And"every dog has its day"means each person has good luck sometimes.To describe a person's serious illness,they say"sick as a dog".The word"dog-tired"means very tired.(58)A.But in Western culture,"cat"is often used to describe a woman who is unkind.There are many other examples of how"cat"is used to describe a woman who is unkind.There are many other examples of how"cat"is used differently as well.
(59)FPeople think the rose stands for love,peace,courage and friendship.And the rose is the national flower of England,America and many other countries.
(60)BWe can learn about many differences in cultures by comparing how some words are used.
A.However,Chinese love cats very much
B.The words about plants and animals are used in good or bad ways in different cultures
C.We can see differences when we pay attention to the way words are used
D.However,westerners love cats very much
E.We can see similarities when we pay attention to the way words are used
F.The rose is regarded as a symbol of love in both China and some Western countries
G.But in Western countries,dogs are considered to be honest and good friends of humans.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.It's difficult when you have no good friends around---maybe because you have moved to a different school or a different class or you re sick at home.没有朋友你也许会感到寂寞.You want to have new friends.But how to make them?How do you start?How do you get along with people?Here are five ways to help you to do these.
Greet(问候)people
     Greet people and hope that they have a good day---whatever time of day it is.It doesn't hurt any people.It also makes people think you're friendly.
Share
     Take something to eat in your pocket.Ask if people would like to have some,and at the
same time hand it to them.
Help people
     Simple actions,like helping people carry something or opening a door show your kindness.
Smile
     Perhaps smiling is the easiest way to introduce yourself.There's a great reason why it takes fewer muscles(肌肉)to smile than to cry.Nature just wishes us to smile more.
Respect(尊敬)others
     The world's full of differences.So learn to respect others.It is the only way other people will respect you.
76.将文中划线的汉语句子译成英语.
You may feel lonely without friends.
77.将文中划线的英语句子译成汉语.
这(它)不会伤害任何人.
78.回答问题
What does the writer advise us to take in our pockets?
Something to eat
79.回答问题
Which takes more muscles,smiling or crying?
Crying.
80.回答问题
What does the underlined word"It"in the last sentence refer to(指的是)?
Learning to respect others..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.B
     Doris has written a restaurant review on the Internet.
                                             Excellent English food at the Country House
     Last Saturday night,my family and I ate at the Country House.
     The Country House serves traditional English food,we paid about 15 to 20 pounds a person to eat
there.
     The food was wonderful.The fish pie reminded me of my grandma.She used to cook it for me.I also
had some fish and chips,and it was fantastic.
     The waiters were polite,but a little slow.We were seated at 7 p.m.,but we did not receive our food
until 7:40 p.m.
     I would certainly recommend the Country House for good,traditional English food.However,you should get there early and be prepared to spend a lot of time waiting for your food.

46.Where can you read the restaurant review by Doris?On the Internet.
47.How much did Doris and her family pay for the meal each person at least?About 15 pounds.
48.Who used to cook the fish pie for Doris?Her grandma.
49.What did Doris think of the waiters at the Country House?The waiters were polite,but a little slow.
50.Why did Doris want to recommend (推荐) the Country House?For good,traditional English food..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.你知道怎样能到达天安门广场吗?
Do you knowhow to get to Tian'anmen Square?

查看答案和解析>>

同步练习册答案