精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Brush your teeth every day,dentists say.In the south of Africa,some people brush their teeth all day long.
They keep a small stick in their mouth to chew or scrub (洗刷) their teeth all day.People cut the sticks from trees.They are the African toothbrushes.People there are used to brushing their teeth with sticks.
Africans think the sticks work better than toothbrushes.The sticks come from nature,and it is said that there is something special about them.The special thing may stop many kinds of tooth problems."If you have a bad tooth,it is a medicine,"said Diop,a seller in Africa.
The sticks are also much cheaper than toothbrushes.
In Senegal (塞内加尔),the chewing stick is called"sothio".It means"to clean"in their language.In east Africa,the stick is called"mswaki".It's their word for"toothbrush".
Even the dentists agree that the sticks seem to clean teeth better.Nowadays,some nice health stores in the United States start to sell chewing sticks.They think that the stick is natural kind of tooth care.
1.Who brushes teeth with sticks first according to the passage?A
A.The Africans.
B.The Americans.
C.The Chinese.
D.The dentists.
2.When do the people in the south of Africa brush teeth with sticks?D
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.In the evening.
D.All day.
3.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.The sticks with something special in it may stop many tooth problems.
B.The sticks,which come from nature,are much cheaper than toothbrushes.
C.The chewing stick,which is called"sothio",means"to clean"in east Africa.
D.People can buy chewing sticks in the nice health stores in the US.

分析 短文讲了牙医说每天要刷牙.在南部非洲,有些人整天刷牙.他们把小棍放在口中咀嚼或擦洗他们的牙齿.非洲人认为棍子比牙刷更好用.

解答 答案:1.A 细节理解题.根据第二段句子They are the African toothbrushes.People there are used to brushing their teeth with sticks.它们是非洲牙刷.人们刷牙用棍子.可知非洲人首先用棍子刷牙,故选A.
2.D 细节理解题.根据第一、二段句子In the south of Africa,some people brush their teeth all day long.在非洲南部,有些人整天刷牙.和They keep a small stick in their mouth to chew or scrub (洗刷) their teeth all day.一些非洲人整天把小棍放在口中咀嚼或擦洗他们的牙齿.可知非洲南部的人们用棍子刷牙一整天.故选D.
3.C 细节理解题.根据倒数第二段句子In Senegal (塞内加尔),the chewing stick is called"sothio".It means"to clean"in their language.In east Africa,the stick is called"mswaki".It's their word for"toothbrush".可知在塞内加尔,咀嚼棒被称为"sothio".它的意思是"干净的".在东非,叫做"mswaki".这是他们的"牙刷".故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Hello,my dear friends.I'd like to share my studying experience with you.
When I was in Grade 8,I studied hard and used to (64)stay(stay) up late.But I often got bad grades.That made me nervous.I slept badly and didn't feel like (65)eating(eat) every day.I often cried for no reason.It made my parents worried.So they suggested me going to see a doctor.After I (66)was examined (examine) by the doctor,he told my parents that there was nothing wrong with my body and it was all in my mind.I had too much pressure.Then he gave me some advice.I followed.Oh,how amazing!It worked!I (67)have changed(change) a lot so far.I have become an excellent student in my class!And I am confident and happy now.Let me tell you about the advice.
First,we should have enough sleep at night.It(68)makes (make) a fresh brain.We can remember things clearly and quickly.
Then,we must find out best time (69)to study(study).For me,it is in the morning.
Finally,we should communicate with others.It makes us (70)feel(feel) relaxed.
I hope the advice above will help you.Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Do you know ________ the 2016Summer Olmpic Games will be held?(  )
A.whenB.howC.whyD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Haikou,_________capital of Hainan Province,is________ pretty city.(  )
A.the:aB.the;theC.a;aD.a;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We still remember________when you taught us the first lesson.(  )
A.that you saidB.what did you say
C.what you saidD.how you said

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I think it's much more difficult to get thepilot's(飞行员)licence than a driving licence.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.她计划买个机器人以便能有更多空余时间
She plans to buy a robot so that she can have more spare time..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.There are some differences inpronunciation (pronounce) between British English and American English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Once there was a man in a village.He could run very fast.He was always ready to(56)A people how fast he could run.
One day,a thief broke into his house,(57)B some of his things and ran off quickly.
The man saw the (58)B and ran after him.He shouted,"Hey,you!Stop!Stop!Don't run away!You can't get away from me!"(59)C the thief did not stop.He even ran faster.This made the man very (60)D."you think you can run faster than I,"he shouted,"You will see!"Very soon he was several miles away(61)B  his house.He was still running when a friend(62)B him.
"Why are you in such a hurry?"the friend called out to him.
"I'm trying to catch a thief,"said the runner."But(63)C is the thief?"
"I haven't seen(64)C."
"Oh,the thief is behind me!He thought he could run (65)Bthan I,but you see he was quite wrong."said the runner,smiling with pride.

56.A.showB.giveC.teachD.ask
57.A.broughtB.tookC.gotD.gave
58.A.policemanB.thiefC.teacherD.friend
59.A.OrB.AndC.ButD.If
60.A.worriedB.stressedC.happyD.angry
61.A.acrossB.fromC.nearD.in
62.A.toldB.sawC.caughtD.said
63.A.whyB.whoC.whereD.what
64.A.someoneB.nobodyC.anyoneD.nothing
65.A.more slowlyB.fasterC.more clearlyD.more carefully.

查看答案和解析>>

扫码下载作业精灵
同步练习册答案