Years ago, I went to a special English class because it was the only school subject that I wasn’t good at. I got excellent marks because of my fine memory (记忆力). I could read and translate any text that I heard once but I couldn’t make my own (自己的) sentences. My face usually turned red when my teacher wanted me to answer questions in English. A few months later, I had to pass an exam. I couldn’t retell the novel with my own words, so I decided to learn the book by heart. I told my teacher 10 pages of the book. When the teacher understood what was happening, she stopped me and said, “Gagik, you have a fine memory, but it’s much easier to speak English.”
That day on my way home, I met a foreigner. He couldn’t find the way to his hotel. To my surprise, I spoke to him in English and helped him find his hotel. I found speaking English was not so difficult if I didn’t think too much about making mistakes. I thought that was the secret of learning to speak English. How happy I was!
1.Why did the writer go to the English class?
A. He liked English very much.
B. He thought English was important.
C. He had no other school subjects.
D. He wanted to become good at English.
2. What was the writer’s problem in learning English?
A. He couldn’t read any text.
B. He couldn’t translate any text.
C. He couldn’t make his own sentences.
D. He couldn’t learn the book by heart.
3.What does the underlined word, “retell” mean in Chinese?
A. 朗诵 B. 复述
C. 创作 D. 编写
4. The writer felt happy that day because ________.
A. he told his teacher 10 pages of the book
B. he made friends with a foreigner
C. he found the secret of learning to speak English
D. he helped the foreigner find his hotel
5.What is the passage about?
A. One of the writer’s best English teachers.
B. One of the happiest days in the writer’s life.
C. How the writer helped a foreigner find his hotel.
D. How the writer learned to speak English.
1.D
2.C
3.B
4.C
5.D
【解析】
试题分析:本文叙述了作者因为自己的英语不好,于是上了特殊的英语培训班,在一次偶然的机会作者帮助了一位外国人找到自己的旅馆,这时作者发现了学习英语的秘密。
1.小题1】细节理解题。根据I went to a special English class because it was the only school subject that I wasn’t good at.因为作者想提高自己的英语水平,故选D。
2.小题2】细节理解题。根据I couldn’t make my own (自己的) sentences.可知作者自己不会造句子,故选 C。
3.小题3】词义猜测题。根据with my own words 可知用自己的语言来复述小说,故选B。
4.小题4】细节理解题。根据I thought that was the secret of learning to speak English. How happy I was!可知作者知道了学习英语的秘密,作者感到很高兴,故选C。
5.小题5】主旨大意题。根据这篇短文可知这是一篇关于如何学习英语的短文,故选D。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2015届黑龙江大庆第二十五中学八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Attention, Students! Beach Party Comes!
We will hold an outdoor party in Fulong on July 10.
Activities | 1. Bike riding or hiking from the Student Centre to the beach 2. A cookout (野炊) on the beach 3. Swimming and sailing competitions |
You should bring | sun cream, sunglasses, hats, swimsuits, hiking shoes, and personal items |
Deadline (最后期限) for signing up | Friday, June 28 |
Fee | $300 per person(每人) |
Meet at the Student Centre at 9:30 am, July 10. | |
1. Which of the following shouldn’t students bring?
A. Swimsuits. B. Sunglasses.
C. Food. D. Hiking shoes.
2.Anita wants to join the party, so she must sign up before ______.
A. June 10B. June 28
C. July 10 D. July 28
3.Where might you find a poster like this?
A. In a museum. B. At a store.
C. In a school. D. At a market.
4.This poster is to ______.
A. tell students not to go to the beach
B. teach students how to cook
C. make money for students
D. invite more students to join the party
5. Which of the following is TRUE?
A. The party will start at night.
B. Students will have a party at the Student Centre.
C. Each student should pay $300 for the party.
D. Students will meet on the beach at 9:30 am.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级4月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Li Hua’s answer ________ right. Don’t you think so?
A. sounds B. smells
C. tastes D. gets
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级4月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Do you know the girl long fair hair?
— Oh, that’s Jim’s sister.
A. in B. for C. on D. with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:补充句子
情景交际(本题共5小题;每小题2分,满分10分)
根据对话内容选出可以填入空白处的最佳选项,有两项为多余选项。
Daming: Hi, Lingling!
Lingling: Hi, Daming! 1.
Daming: Yes. What’s up?
Lingling: Tomorrow is Sally’s birthday. 2. You know, she’s alone in China.
Daming: That’s a good idea! You are so kind.
Lingling: 3.
Daming: Yes, I’d love to. 4.
Lingling: At five o’clock in the afternoon.
Daming: OK. I’ll get to your house on time.
Lingling: 5.
Daming: I will. Bye.
Lingling: Bye.
A.When will it start? B.Will you be free tomorrow? C.Remember to tell Betty! D.Would you like to come to the party? E.Where shall we meet? F.What would you like to drink? G.I want to hold a party for her in my house. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The girl is very friendly. She often ______ at me when I see her.
A. speaks B. holds
C. smiles D. watches
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
In our daily life, we should help our mothers ______housework.
A. to B. for C with D. on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届贵州六盘水初中教研联盟学校八年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If it tomorrow, we to climb mountains.
A. doesn’t rain; go B. won’t rain; will go
C. won’t rain; go D. doesn’t rain; will go
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖南麓山国际实验学校初三上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A road is a bridge between two places. The Silk Road has been a bridge between East and West for more than 2,000 years.
But do you know the Silk Road is not a single route(路线)?
It is a series of trade and cultural transmission (传送) routes. It began during the Western Han Dynasty. The trade route starts from the city of Xi’an in Shaanxi province and ends in Eastern Europe, near today’s Turkey and the Mediterranean Sea. The Silk Road was about 6,500 kilometers long. It went across one-fourth of the planet.
The Silk Road got its name because Chinese silk used to be carried along this road. Besides silk, jade, ceramics and iron went west to Rome. From the west came glass, gems, and food like carrots and sesame.
The Silk Road was very important to both China and the rest of the world. Besides trade, knowledge about science, arts and literature, as well as crafts and technologies was shared across the Silk Roads. In this way, languages and cultures developed and influenced each other.
Today, places along the Silk Road are great travel destinations, such as the Terracotta Warriors in Xi’an and Mogao Grottoes (莫高窟) in Dunhuang, Gansu. Now, beginning in August, a new train line, the New Orient Express, runs from Beijing across the Silk Road.
![]()
1.Where does the Silk Road start and end?
A. Xi’an and Western Europe
B. Xi’an and Eastern Europe
C. Dunhuang and Eastern Europe
2.Many things were carried to China from the west along the Silk Road except______.
A. sesame B. silk C. gems
3.Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Silk was once carried along the road, so it was named the Silk Road.
B. It went across one-fourth of the planet.
C. The Silk Road is about 1400 years old.
4.According to the passage, the Silk Road is meaningful NOT because______.
A. it connected China with the outside world
B. it was the longest road in the world
C. it’s one of the cultural transmission routes
5. We can infer from passage that_____.
A. now tourists can travel along the Silk Road by train
B. the Silk Road was the only route to spread culture in history
C. China didn’t benefit from (从……中收益)the Silk Road
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com