精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.A new study on students'sleeping habits says that more than 70% of students do not get enough sleep.
Researchers found that primary school students get 9hours and 10minutes of sleep a night; junior high students get 8hours and 6minutes; and senior high school students get 7hours and 9minutes.None of those sleeping periods are enough for each group.Insufficient sleep can cause all kinds of problems in children and teenagers.
In 2009,Shanghai Municipal Education Commission asked primary and middle schools in the city to adjust their schedules so that students could get more sleep.Two years later,a study found that students at schools that adjusted their schedules got more sleep than in 2009.
The researchers of the study hope education departments will take measures to make students have enough sleep.Students in other places may be getting even less sleep than those in Shanghai.
56.How long do the primary school students sleep a night according to the study?A
A.9hours and 10minutes.
B.8hours and 6minutes.
C.7hours and 9minutes.
D.8hours and 10minutes.
57.How long do junior high students sleep more than senior high school students?
C
A.An hour and four minutes.
B.Two hours and one minute.
C.Fifty seven minutes.
D.An hour and three minutes.
58.What does the underlined word"insufficient"mean?D
A.表面的
B.足够的
C.紧张的
D.不足的
59.Why did the schools in Shanghai adjust their schedules in 2009?C
A.To make the students go to bed early.
B.To make the students get up early.
C.To make the students get more sleep.
D.To make the students study better.
60.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.More than 70% of students do not get enough sleep in China.
B.Senior high school students get enough sleep every night.
C.Insufficient sleep is bad for children and teenagers.
D.Students in other places may sleep less than those in Shanghai.

分析 短文介绍了学生睡眠不足的睡眠习惯问题.2009年,上海市教育委员会要求全市中小学校调整作息时间以便学生有更多的睡眠,研究人员希望教育部门采取措施使学生有充足的睡眠.

解答 答案:56.A   细节理解题.根据第二段第一句Researchers found that primary school students get 9hours and 10minutes of sleep a night;研究人员发现小学学生应有9 小时10分的睡眠.可知是9小时10分钟.故选A.
57.C    细节推理题.根据第二段第一行句子junior high students get 8hours and 6minutes; and senior high school students get 7hours and 9minutes.初中学生得到8小时6分钟的睡眠;高中生有7小时9分钟的睡眠.可知初中生比高中生多五十七分钟.故选C.
58.D    词义猜测题.根据上下文None of those sleeping periods are enough for each group.Insufficient sleep can cause all kinds of problems in children and teenagers.
每一阶段的睡眠时间都不够,睡眠…会引起儿童和青少年的各种问题.可知说的是睡眠不够,引发了一些问题,结合选项,应说睡眠不足会引起儿童和青少年的各种问题.所以Insufficient意为不足.故选D.
59.C    细节理解题.根据第三段句子 In 2009,Shanghai Municipal Education Commission asked primary and middle schools in the city to adjust their schedules so that students could get more sleep.2009年,上海市教育委员会要求中小学调整作息时间,以便学生可以得到更多的睡眠.可知为了学生可以得到更多的睡眠.故选C.
60.B   细节判断题.根据在整篇文章内容及其句子A new study on students'sleeping habits says that more than 70% of students do not get enough sleep.senior high school students get 7hours and 9minutes.None of those sleeping periods are enough for each group.一项关于学生睡眠习惯的新研究表明,超过70%的学生睡眠不足.高中生有7小时9分钟的睡眠.每一阶段的睡眠时间都不够,可知高中学生每天晚上有充足的睡眠是错误的.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The dog is very ______.It often helps me do things.(  )
A.shyB.smallC.scaryD.clever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.他可能是科学家.(may be)
He may be a scientist..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Rose was telling her granddaughter Lily stories about how she had written a best-selling (51)C in her early 30's.
"Did you always know you wanted to be a (52)B,Grandma?"asked Lily.Rose smiled at her granddaughter."I (53)B knew it on my first day of primary school."
"I felt like that on my first day of primary school too!It was singing.I used to be sure that I would be a singer,"said Lily."Why‘used to',Lily?"Rose asked.
"Well,"began Lily,"I (54)A be the best singer in the class.But there was a new girl coming to my class,and she was better at singing than I was.What was the point(意义)of(55)C as she was much better than me?"
"You know,Lily,"Rose said."Although I was the best at writing in primary and middle school,when I got into high school,I met a girl in my English class.She was always the best writer.I used to(56)C because of it,thinking that I was no longer the best writer,I was(57)A."
"So what did you do?"Lily asked,"I did what any person would do,"said Rose."I did everything to be better than her."
"Did you ever write better than her in your class?"Lily asked."No,But I realized that it wasn't about being the best out of everyone,it was about being the very best that I could be.So I (58)B my love for writing,and look where I am now…"Rose (59)B.
"Wow!"said Lily in surprise."But what's that girl doing now?""Who knows,but there's one thing I am (60)A:she hasn't written a best-selling book yet."
51.A.magazineB.newspaperC.book
52.A.singerB.writerC.teacher
53.A.hardlyB.alreadyC.once
54.A.used toB.tried toC.wanted to
55.A.workingB.thinkingC.trying
56.A.changeB.imagineC.cry
57.A.nobodyB.somebodyC.anybody
58.A.brokeB.followedC.started
59.A.shoutedB.smiledC.agreed
60.A.sureB.worriedC.satisfied

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.On Sundays,I often go to Beijingzoo/zu:/to see Monkey Show.Look at the monkeys.They are 
soclever[?klev?].But my friend John doesn't like monkeys.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.What time is it?There are many ways you can find out the time.You may have a watch on your wrist(手腕).You can look at a clock on the wall.You can listen to the radio,watch TV or ring a number on the telephone to get the time.
It has not always been easy to know the time.A long time ago people looked at the sun to tell the time.They could tell the time of the day by looking at the sun in the sky:morning,noon or afternoon.
Around the year 1400,people began to use the hourglass(沙漏).It was made of glass with some sand in it.It was wide at both ends,but narrow in the middle.The sand ran from one end to the other in one hour.At the end of every hour,People turned the glass over and began again.Hundreds of years later a machine called clock was invented.
After that people made small clocks,so that they could carry them in their pockets.Then during World War I,men started wearing their watches on their wrists.It was easier to tell the time.Now almost everyone wears a wrist watch.
66.Which of the following is not mentioned(提到) to get the time?D
A.A clock.
B.The radio.
C.A watch.
D.A computer.
67.How could people tell the time of day before the year 1400?C
A.By looking at the moon.
B.By looking at the clock.
C.By looking at the sun.
D.By using the hourglass.
68.What was the hourglass made of?C
A.Sand
B.Cloth
C.Glass
D.Paper
69.When was the watch wearing on the wrist made?B
A.600years ago.
B.During World War I.
C.Before 1400.
D.After World War I.
70.Which of the following do you think is the best title?A
A.The Ways of Telling the Time.
B.How Was the Watch Made.
C.Time.
D.The Hourglass.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.What's thecapital (首都) of Japan?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I have so much homework to do that I don't know ________.(  )
A.what to do withB.how to deal with it
C.what to deal with itD.how to do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Excuse me,__________
-It's 8November.(  )
A.what time is it now?B.what's the date today?
C.what day is it today?D.what's the time now?

查看答案和解析>>

同步练习册答案