精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Dear Mum and Dad,
How's it going?I'm fine.Chicago is great.How's Susie?Is her new school good?
Well,it's half past six in the morning here,and I'm on the bus to the hospital.There are seven other(别的) passengers(乘客)on the bus.Six people are sleeping,and a young man is shaving(刮胡子).That's right.He's shaving on the bus.I'm not joking(开玩笑).
I love Chicago.The buildings here are beautiful.
My new telephone number is (773)555-8901,and my new address is 9455north Paulina.
Please call or write to me.
Yours,
Mary根据短文内容判断正 (T) 误 (F)
46.Mary is writing to her friend.F
47.It's 6:30pm now in Chicago.F
48.Mary may be(可能)a nurse(护士).T
49.Seven passengers are on the bus.F
50.Mary likes Chicago because she likes the buildings there.T.

分析 短文讲了玛丽给爸爸妈妈写的一封信,介绍了自己的一些情况,电话号,地址等.

解答 答案:46.F  细节判断题.根据第一行句子Dear Mum and Dad,How's it going?I'm fine.亲爱的妈妈和爸爸,怎么样?我很好.可知玛丽正在给她的朋友写信是错误的.故答案为F.
47.F  细节判断题.根据第三行句子it's half past six in the morning here.这是早上6:30.可知不是下午6:30.故答案为F.
48.T  推理判断题.根据第三行句子 I'm on the bus to the hospital.我在乘公共汽车去医院.可知玛丽可能是一名护士.故答案为T.
49.F  细节判断题.根据第三行句子I'm on the bus to the hospital.There are seven other(别的) passengers(乘客)on the bus.我在乘公共汽车去医院.还有其他七名乘客在车上.可知一共有8名乘客在车上.故答案为F.
50.T  细节判断题.根据倒数第三行句子I love Chicago.The buildings here are beautiful.我喜欢芝加哥,这里的建筑很漂亮.可知玛丽喜欢芝加哥,因为那的建筑很漂亮.故答案为T.

点评 做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Hurry up!Everybody      for you.(  )
A.waitedB.waitsC.is waitingD.will wait

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Newton was playing under an apple tree                     an apple fell on his head.(  )
A.whenB.whileC.afterD.before

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--Jane,you speak English very well.
--__________________.(  )
A.Sure.B.That sounds good.
C.Good idea.D.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.He has a good ______.He _______ at a TV station.(  )
A.job,workB.job,worksC.work,workD.work,works

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.熊猫正处于极大的危险中,我们必须要挽救他们.
Pandas arein great danger,we have tosave them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-It's hard to decide_______ to go on a trip.
-Yes,but I think traveling by train is comfortable.(  )
A.whenB.whereC.howD.why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The queen refusedto accept (accept) an interview when she went to Africa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.Mr.Jones showed his vase to only two of his friends.(改为一般疑问句)
Did Mr.Jonesshowhis vase to only two of his friends?

查看答案和解析>>

同步练习册答案