分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍伟大的作家威廉•莎士比亚.他去世四百多年了.但是他的作品却深受人们的喜爱,对后世的语言和文化都有很深远的影响,作者列举了一些他的戏剧,及一些语言文化,告诉我们莎士比亚还"活着",全世界的舞台仍在上演他的戏剧,400年后我们仍会被他的作品所吸引.
解答 38.答案:B.细节理解题.根据第二段People like Shakespeare's plays because the characters show real
human feelings.人们喜欢莎士比亚的戏剧,因为人物表现出真实的人类情感.及列举的罗密欧与朱丽叶,还有一些语言文化方面对后世影响的例子,可知,作者的目的是解释为什么莎士比亚的作品仍有生命力,选B.
39.答案:D.细节理解题.根据第二段最后一句.When we take the characters out of his period,they really speak to almost any time and place当我们把人物从他的时代中带出来时,他们几乎对任何时间和地点都有发言权. 可知,可以用D选项"他不是一个时代,而是永远."代替,选D.
40.答案:D.细节理解题.根据第一句 But Shakespeare's influence is felt far beyond his language and his culture.但莎士比亚的影响远远超出了他的语言和文化.可知,第四段主要介绍莎士比亚对社会的影响.选D.
41.答案:A.细节理解题.根据最后一句Shakespeare lives on.Perhaps we'll still be attracted by his works 400years from now.莎士比亚还活着,也许400年后我们仍会被他的作品所吸引.可知,最后一段作者的意思是莎士比亚的影响将持续很长时间.选A.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:完形填空
完型填空:阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I always thought there was nothing exciting in my life. The furniture (家具)in my house was . And I didn’t have money to change it. But two poor children changed my .
The two children were outside my door one day. Their clothes were . “Do you have any old papers, lady?” they asked.
I wanted to say --- until I looked down at their . They didn’t wear shoes.
“Come in and I’ll make you a cup of juice.” I said. They came with dirty footprints(脏脚印) on the floor.
I gave them some juice. They it and the girl held the empty(空的) cup in her hands, looking at it. The boy asked, “Lady, are you rich?”
“Am I rich? No!” I said in surprise(惊讶地).
The girl put her cup back in its saucer(杯托) . “Your cups match your saucers,” he said. Then the two children left without saying “Thank you”. In fact, they didn’t need to. They did more than saying that. My cups and saucers were very common(普通), they matched.
I looked the house again. All the things nicer to me. The furniture was old, but one piece matches the other.
The dirty footprints were still on my floor. They made me never forget how rich I am.
1.A. modernB. oldC. newD. special
2.A. idea B. houseC. money D. cups
3.A. newB. beautifulC. brokenD. expensive
4.A. thanks B. yes C. bye D. no
5.A. hands B. face C. feetD. legs
6.A. sawB. drank C. hidD. poured
7.A. carefully B. quicklyC. happily D. badly
8.A. andB. so C. becauseD. but
9.A. for B. atC. out ofD. after
10.A. sounded B. tasted C. seemed D. Smelled
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.
People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.
When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.
Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.People moved from place to place to hunt animals.
2.The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.
3.When machines appeared, life in the cities changed again.
4.All people like to live only in big cities.
5.People built factories after the cities grew big.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com