精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.
 Channel 1 Channel 2
 18:00 TV Classroom:computer
18:30 Popular Music
19:00 News
19:30 Weather Report
19:40 Today's Focus
20:05 TV Serial:Growing pain(35)
21:00 Special:China in Last One Thousand Years
22:30 International Sports Report
23:00 On TV Tomorrow
17:30 Foreign Light Music
18:10 Children's Cartoon:My Little Pony
19:05 World-famous Cities:Sydney
19:38 Zhengda Programme
20:55 Animal World
21:15 TV Serial:Downton Abbey
22:00 News in English
22:30 Special Sports:Football Match(England-France) 
56.If you want to know about the history of China,you may watch TV atB.
A.19:00 on Channel 1
B.21:00 on Channel 1
C.19:38 on Channel 2
D.22:00 on Channel 2
57.If you are going to travel in Sydney,you'd better watch the programmeA.
A.World-famous cities
B.News
C.Weather Report
D.Foreign Light Music
58.You like ball games very much but you don't have so much time to watch sports matches.Which of the following programmes will you choose firsrt?C
A.Special Sports.
B.Animal World.
C.International Sports Report.
D.Children's Cartoon.
59.If you are fond of music in foreign countries,you can watchD.
A.Popular Music
B.World-famous Cities
C.Today's Focus
D.Foreign Light Music
60.If you want to watch a cartoon,you can chooseD.
A.Motherly Sister-in-law
B.China in Last One Hundred Years
C.Downton Abbey
D.My Little Pony
61.Which of the following is TRUE?C
A.The teacher on TV Classroom is a computer.
B.The programme News in English is about traffic accidents.
C.Zhengda Progranne on Channel 2 lasts for more than one hour.
D.The programme on Channle 2 will stop at 22:00.

分析 文章大意:主要介绍了两个频道的不同时间段的各类节目安排.

解答 56-61:BACDDC
56题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一个表格21:00 Special:China in Last One Thousand Years可知想知道中国的历史,可以在频道1的21点看中国的过去1000年,故答案B
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二个表格19:05 World-famous Cities:Sydney可知 如果想去悉尼旅行,可以看频道2的19:05的世界著名城市悉尼,故答案A
58题答案:C 考查细节理解题,根据文中的表格一22:30 International Sports Report可知没有时间看体育比赛,可以看频道1的这个时间的国际体育报道,故答案C
59题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二个表格17:30 Foreign Light Music可知如果对外国音乐感兴趣,可以看频道2的这个外国轻音乐,故答案D
60题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二个表格18:10 Children's Cartoon:My Little Pony可知 如想看卡通片,可以看频道2的我的小Pony,故答案D
61题答案:C考查细节理解题,根据文中的第二个表格19:38 Zhengda Programme 20:55 Animal World可知 Zhengda Programme 最少持续一个小时以上,故答案C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.gain  B.nice  C.something  D.nothing E.in other ways

    What is your favourite food?How do you feel when you are eating your favourite comfort food?
    We all need comfort,maybe every day!I remember how my mum hugged me to give me comfort as a child.These days,I can find comfort (46)E:talking with a close friend or doing a good deed can make me feel good.Another (47)Bway to find comfort is in food.Not ALL food items of course-that is an easy way to (48)Aweight!What I mean is,on a really bad day,I might ask my mum to cook (49)C that makes me feel better.Everyone has their own favourite comfort food,and for me,it is rice pudding.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.B
Teens Health
Http://teens health.org/teen/
    Changes are happening in your life,both physically(身体上地) and mentally(心理上地).Sometimes you may feel upset by them.Just remember,it's normal to have these feelings.And you are not alone.Teens Health is a website that can help you.It gives a lot of tips for fighting depression(抑郁),managing feelings and taking care of your body.The website is run by a team of doctors.They give information and advice for teenagers.

根据图文内容,选择最佳答案.
46.Teens Health is probablyAthat can help you both physically and mentally.
A.a website    B.a guidebook C.a magazine
47.The writer probably agrees thatB.
A.it's good to be alone at times
B.it's normal to feel upset sometimes
C.it's impossible to manage feelings
48.You can find the information aboutA in Hot Topics.
A.flu          B.hobbies             C.schools and jobs
49."Take 5Tips for Life"provides five waysC.
A.to get over fear        B.to stay safe          C.to fight depression
50.From the material above we can know thatB.
A.kids can get advice on how to study well
B.teenagers can get help on how to lose weight
C.parents can get tips on how to take care of their own bodies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Let's go to the old people's home on Saturday.They may need us teens to cheer them up.
-     .I'm just free this weekend.(  )
A.Sorry,I can'tB.Sounds good.
C.I'm afraid notD.Sounds a good idea

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.You are getting fatter.You should eatlessmeat and more vegetables.(little)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.The workers in the hotel were veryfriendlyand patient.(friend)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.The lawyer's dealt with manycases of stealing children from their parents.(case)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.The plane will take off in more than half an hour.(划线提问)
Howsoonwill the plane take off?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Uncle Li and Uncle Wang are good friends.They live next to each other and their(56)Bare both at the foot of the mountain.So they can help each other.But(57)Cof them likes to use his head.They're both(58)Athough they work hard.Most villagers have built new houses,but they still live in the low and broken houses.They(59)D find out why.
Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife.In the town he heard the(60)Din a city were expensive.He told Uncle Wang about it as soon as he went back.They decided to carry some apples to the city.They(61)Csome money from their friends and bought nearly 300kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a cart(牛车).Bad luck!A lot of apples have already been carried there when they arrived.A few days later they had to sell them at a(62)Aprice.They felt unhappy and(63)Btheir village.
"I can't understand why we(64)Aso much in business while others always get more money.Uncle Li asked one day.
"The cart was too(65)B"Uncle Wang said without thinking."We'll carry more apples on a bigger cart next time!"
"I agree!"said Uncle Li."How foolish (傻的) we were!"
56.A.factoriesB.farmsC.companiesD.buildings
57.A.bothB.eitherC.neitherD.every
58.A.poorB.richC.excellentD.famous
59.A.alwaysB.nearlyC.almostD.never
60.A.medicineB.housesC.cartsD.apples
61.A.ownedB.madeC.borrowedD.saved
62.A.lowB.highC.cheapD.expensive
63.A.ran away fromB.went back toC.got out ofD.kept away from
64.A.lostB.gotC.foundD.achieved
65.A.slowB.smallC.fastD.big

查看答案和解析>>

同步练习册答案