精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Have you ever studied abroad? If you come to Australia as a foreign high school student, you can have a lot of fun there, especially on holidays.

     There are many festivals in Australia. The most important one is Christmas. Since it is a long holiday, most foreign students in Australia love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends, but a few students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. It is quite easy to find a part-time job at Christmas.

    Students often take part in another major social activity. They go to the beach to have fun in the sunshine. The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.

     Easter in March is another important holiday in the year. It actually combines "Good Friday" and "Easter Monday". Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter Show.

     The Chinese new year is not a public holiday in Australia, so every Chinese student still has to go to school to study and do his or her normal duties.

1.                   is the most important festival in Australia.

A. Easter  B. Christmas    C. The Spring Festival   D. New Year’s Day

2. Most foreign students in Australia often                   during the Christmas holiday.

A. get a part-time job in the restaurants

B. go to the beach to have fun in the sunshine

C. fly back to their homeland to stay with their parents

D. go to school to study

3.                 in December is very popular among Australians.

A. Skiing on an iced lake        

B. Hiking in the mountains

C. Studying in a school library   

D. Going to the beach to enjoy the sunshine

4. From the passage we can see that                        .

A. all the foreign students in Australia will go home during Christmas

B. people in Australia usually go to see Easter Show in March.

C. it’s hard to find a part-time job at Christmas

D. Chinese students in an Australian school needn’t go to school when Spring Festival comes

5.Which is the best title for this passage?

A. Christmas time in Australia    

B. The holidays in Australia

C. Enjoy your visit to Australia    

D. Have you ever studied in Australia?

 

【答案】

 

1.B

2.C

3.D

4.B

5.B

【解析】

试题分析:你在国外呆过吗?如果你来到澳大利亚外国的高中生,你可以有很多的乐趣,尤其是在节假日。

在澳大利亚有很多节日。最重要的是圣诞节。因为它是一个漫长的假期,大多数外国学生在澳大利亚喜欢飞回祖国度假与家人和朋友,但少数学生仍然留在澳大利亚做假期兼职工作。很容易找到一份兼职工作在圣诞节。学生经常参加另一个主要的社会活动。他们在阳光下去海边玩。夏天在澳大利亚是从十二月到二月,所以去海边在澳大利亚很受欢迎。

复活节在每年3月是另一个重要的节日。它实际上结合了“耶稣受难日”和“复活节后的星期一”。几乎所有商店星期五关闭。春节不是公众假期在澳大利亚,所以每一个中国学生还是必须去学校学习,做他或她的正常工作。

1.细节理解题。问题:在澳大利亚哪个节日是最重要的?原文:The most important one is Christmas.句意:最重要的是圣诞节。分析前文体现有很多重要的节日,但是最重要的圣诞节。故选B。

2.细节理解题。问题:在圣诞节假期间,澳大利亚的外国学生都会做什么?原文:most foreign students in Australia love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends句意:大多数外国学生在澳大利亚喜欢飞回祖国花时间与家人和朋友。分析提问多数学生的事,而不是少数的学生,故选 C。

3. 细节理解题。问题:在十二月中什么是最重要的之一在澳大利亚?根据原文:The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.句意:夏天在澳大利亚从十二月到二月,所以去海边去年12月在澳大利亚很受欢迎。去海滩是受欢迎的,因为在那是夏天。故选D

4. 细节理解题。问题:通过短文我们能了解什么?分析选项,第一项只是多数学生的行为。第二项是符合的。第三项短文介绍是很容易找到工作的。第四项在最后一句话中也体现了,中国的新年时,中国留学生也要去上学的。故选B。

5. 细节理解题。问题:最好的标题是什么?分析在通读全文与完成前四道问题后我们就很容易的发现主要是描述澳大利亚的假期。故选B

考点:新闻报道类阅读。

 

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词, 并将完整单词填在下面对应题号后的横线上。
Air is very important to everything that lives. But the air we breathe is g  1  dirty. People all over the world are looking for w  2  to make it clean again.
Have you e  3  watched the smoke from chimneys(烟囱) rising high in the air? Have you s  4  the smoke from cars and trucks on roads or the smoke from planes? The smoke is not g  5  to breathe. If we want to keep healthy and strong, we need to breathe c  6   air.
W  7  more and more factories everywhere and more and more cars, trucks and planes, it is getting harder and harder to do with the air p  8 .
Scientists have a  9  taken actions to stop or slow down some of the things that make the air dirty. They will not stop working u  10  we have clean air again.
1.           2.           3.           4.           5.        
6.           7.           8.           9.           10.        

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:


Air is very important to everything that lives. But the air we breathe is g【小题1】___ dirty. People all over the world are looking for w【小题2】___ to make it clean again.
Have you e【小题3】__ watched the smoke from chimneys rising high in the air? Have you s【小题4】__ the smoke from cars and trucks on roads or the smoke from planes? The smoke is not g【小题5】___ to breathe. If we want to keep well and strong, we need to breathe c【小题6】__ air.
W【小题7】___ more and more factories everywhere and more and more cars, trucks and planes, it is getting harder and harder to do with the air p【小题8】___.
Scientists have a【小题9】__ found ways to stop or slow down some of the things that make the air dirty. They will not stop working u【小题10】__ we have clean air again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

单词拼写(共10小题,计10分)
根据下列句子及所给单词的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。
【小题1】 Be careful. There is a wine b_______ on the table. You might break it.
【小题2】 The number after twenty-nine is t________.
【小题3】Have you e________ been to the Great Wall?
【小题4】It’s dangerous to d________ a car after you get drunk.
【小题5】Your parents are your f________ and mother.
【小题6】If a dream comes t________, it actually happens.
【小题7】W________ is the coldest season of the year.
【小题8】When snow f________, it comes down from the sky.
【小题9】It’s best to water plants either e________ in the morning or late at night.
【小题10】We don’t go to the c________ much for movies because we have a video.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2010-2011学年江苏省镇江市初三上学期期末考试英语卷 题型:其他题

根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词, 并将完整单词填在下面对应题号后的横线上。

  Air is very important to everything that lives. But the air we breathe is g  1   dirty. People all over the world are looking for w  2   to make it clean again.

Have you e  3   watched the smoke from chimneys(烟囱) rising high in the air? Have you s  4   the smoke from cars and trucks on roads or the smoke from planes? The smoke is not g  5   to breathe. If we want to keep healthy and strong, we need to breathe c  6   air.

W  7   more and more factories everywhere and more and more cars, trucks and planes, it is getting harder and harder to do with the air p  8  .

Scientists have a  9   taken actions to stop or slow down some of the things that make the air dirty. They will not stop working u  10   we have clean air again.

1.            2.            3.            4.            5.        

6.            7.            8.            9.            10.        

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

根据首字母 及上下文提示完成对话

A: Have you e_80___ been to Tokyo?

B: No, I have n___81__ been there before. But this summer I will go there with my parents.

   A: I am s__82__ you will like it. My uncle u__83___ to work in Tokyo. But now he has g__84___to Paris for an i___85___ meeting. He will give a talk about how to p____86___ whales next week.

   B: Paris? That is a really wonderful city with a very b__87_______ view.

   A: R___88____? H__89___ I wish I could go there!

   80____________81_____________82______________83______________84_____________

85____________86______________87_____________88______________89_____________

查看答案和解析>>

同步练习册答案