精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Drunk driving has become a serious problem in China.According to the Ministry of Public Security,the police caught more than half a million drunk drivers in 2010.On the night of May 9,2011,a musician Gao Xiaosong ran his car into three other cars in Beijing because he drank too much wine.He was punished under China's new drunk driving law that came into use on May 1,2011.
    The new law sees drunk driving as a crime.In the west,drunk driving is also a crime.In the US,for example,if the police catch a drunk driver,the driver will pay a fine,lose his or her license and even go to prison.If the driver wants to drive again,he or she has to do public service,and take part in educational programs.
    You may think:drunk driving is crime?Isn't this law too unkind?But experts say:not at all.They think it is to protect people's tights to life and health.Drunk driving is very dangerous!
51.Mr.Gao ran his car into three other cars becauseB.
A.he went home too late
B.he drank too much wine
C.the road was too crowded
D.it was night
52.What does the underlined part"a fine"in the second paragraph mean?C
A.health
B.weather
C.money
D.time
53.When did the new law come into use?D
A.May 1,2010
B.May 9,2011
C.May 9,2010
D.May 1,2011
54.When do experts think of the new law?A
A.The law is to protect people's rights to life and health.
B.The law is not kind to drunk drivers.
C.Drunk driving hasn't become a serious problem.
D.Drunk driving isn't a crime.
55.What's the best title of this passage?B 
A.Drunk Drivers in 2010
B.China's New Drunk Driving Law
C.Doing Public Service
D.Taking Part in Educational Programs.

分析 短文主要介绍了醉驾的危害:酒后驾车已经成为中国一个严重的问题,针对这一严重的问题,中国公安部门于2011年5月1日实施了新的法律法规,以保护的人们生命和健康.

解答 答案:51.B 细节理解题.根据第一段第二行句子because he drank too much wine.因为他喝了太多酒.可知因为他喝了太多酒,故选B.
52.C  词义猜测题.根据上下句if the police catch a drunk driver,the driver will pay a fine,lose his or her license and even go to prison.如果警察抓住一个醉酒的司机,…失去他或她的执照甚至入狱.可知结合选项,pay 意为付钱的意思,fine一词应与钱有关,实际上fine 作名词意为罚款,故选C.
53.D 细节理解题.根据第一段最后一句that came into use on May 1.2011.可知于2011年5月1日实施了新的法律法规.故选D.
54.A  细节理解题.根据第三段句子They think it is to protect people's rights to life and health.他们认为这是为了保护人民的生命和健康权利.可知该法律为了保护人民的生命和健康权利.故选A.
55.B 主旨归纳题.根据第一段第一句Drunk driving has become a serious problem in China.酒后驾车已成为中国的一个严重问题.可知在中国酒驾已经变成了一个非常严重的问题,后文即讲述具体案例和针对酒驾颁布的中国酒驾新法,所以本文主要是关于中国酒驾新法的.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏靖江靖城中学七年级下第二次独立作业英语卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达:

请你以学生会主席吴兵的名义,根据下列提示,给学校方校长写封推荐信,推荐林涛获得本年度的新星奖,字数100词左右,开头、结尾已给出,不计入总词数。

能力

聪明,学东西快学习努力,擅长弹钢琴、打排球

个性

考虑事情周全,把每件事情都计划的很好,经常参加为有困难的孩子举行的筹款活动

事迹

非常勇敢,上学期,他的邻居,79岁的孙奶奶的厨房着火了,他冲进去,用湿毯子裹住孙奶奶将她救了出来,他受了重伤,住院两个月

Dear Mr. Fang,

I would like to__________________________________________________________________________.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

We all think that___________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

Yours faithfully,

Wu Bing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读下列各小题.根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后.
66.---The old man looks very healthy.Does he often exercise?
---Yes.Heenjoys running in the morning(喜好早晨跑步).(enjoy)
67.---Did you make progress in science and math last term?
---Yes.But Ididn't do as so well in math as in science(数学没有科学学得好).(as)
69.---Your schoolbag is very nice.Is it new?
---No.Ihave had it since I entered the school two years ago(自从我两年前入校时就买了).(since)
69.---Who do you want to thank most in the world,Jennifer?
---My mother.I thank her not only for giving birth to me,but for teaching me how to be an honest person(而且感谢她教我如何做一个诚实的人).(how)
70.---Is that young lady your art teacher?
---Yes,She isso easy to get along/on with that we have her as our friend(那样平易近人,我们都把她看作朋友).(that)
71.---Did she come to meet you today?
---Yes,she did.Shewent out of her way to explain what had happened(不厌其烦地解释先前发生的事).(go)
72.---Could you tell meif the robots he is looking forward to visiting are made of metal.(他期盼参观的机器人是不是用金属做的)?(look)
---Yes,they are.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Andy rode slowly on his way to school,day-dreaming about the fishing trip that his father had promised him.He was so busy dreaming about all the fish he would catch that he paid no attention to everything else around him.
He rode along until a strange sound stopped him..He looked up to the sky.What he saw frightened him.A huge group of bees filled the sky like dark cloud and seemed to be flying angrily towards him.
With no time to waste Andy ran off in the opposite direction,as quickly as he could.As the bees came closer,his fear increased.Andy knew that he was sensitive(敏感的) to bee stings (蜇).Last time a sting had put him in hospital-and that was only one bee sting!He had to stay in bed for two whole days.Suddenly,his father's words came to him."When you are in a dangerous situation,don't panic.Stay calm,use your brain and think your ways out of it."
On a nearby hill,he could see smoke from the chimney(烟囱) of the Nelson family home."Bees don't like smoke,"he thought."They couldn't get into the house."Andy ran towards the Nelson house,but the bees were getting closer.Andy knew he could not reach the house in time.He guessed that the bees would catch up with him soon.
Suddenly,he saw a small pond used by Mr.Nelson to water his vegetable garden.He jumped off his bike and into the cool water,disappearing below the surface and away from the bees.A few minutes later,Andy came up for air and noticed the bees had gone.He walked up the hill and rang the doorbell.Mr.Nelson took him inside and called his mother.
"You'll really need that fishing break to help you recover(恢复),"laughed his mother."Thank goodness you didn't panic!"But Andy did not hear her.He was dreaming once again of the fish he would catch tomorrow.
56.Andy was attacked by a huge group of bees on his way toB.
A.his home
B.school 
C.the Nelson house
D.a nearby hill
57.Andy didn't notice the bees becauseD.
A.he was calling his mother           
B.he was listening to a strange sound
C.he was going fishing with his father   
D.he was lost in the thought of the fishing trip
58.The bee stings wouldA.
A.make Andy in hospital         
B.help Andy remember his father
C.improve his riding skills     
D.happen near Nelson family home
59.The word"panic"in the 3rd paragraph here means"C".
A.give advice
B.run away 
C.feel frightened
D.give up
60.Which of the following can best describe Andy's escape(逃脱) from the bees?D
A.No pains,no gains.
B.Once bitten,twice afraid.
C.Where there is a will,there is a way.
D.In time of danger,one's mind works fast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I love picking up a camera and taking photos,but today I want to share with youmy favorite 15 photos,and I didn't take any of them. In fact,most of them were takenby other tourists.
    My story begins when we were in New York City,and my wife took this pictureof me holding my daughter on her first birthday. We're on the corner of 57th and 5th. We happened to be back in New York exactly a year later,so we decided totake the same picture. Before my daughter's third birthday,my wife said,"Hey,why don't you take Sabina back to New York and make it a father?daughter trip,and takethe same picture again?"This is when we started asking passing tourists to take thepicture.
    This one was taken just weeks after 9/11,2001,and I found myself trying to explain what had happened that day in ways a five?year?old kid could understand.
    Back then,we had no idea how much this trip would change our lives.
    Recently,on our trip in New York,my daughter pointed to a doll store and described to me how excited she was as a five?year?old when she first saw it eleven years earlier. And now what she's looking at in New York are colleges,because she's decided to study here.
    So these photos are far more than single moments,or specific trips. They're alsoways for us to freeze( 凝固) time and to see how we change from year to year,and not just appearance,but in every way.
So I want to share the idea of creating memories actively. It's a pity that I'm notin any of the family photos except these 15photos,I'm always the one who takes thepicture. So I want to encourage everyone today to get in the photo,and don't be shy to go up to someone and ask,"Will you take our picture?"
That's all.Thank you.
76.The person"I"isB.
A.writing a letter
B.giving a speech
C.talking to friends
77.Sabina is the name ofC.
A.the father
B.the mother
C.the daughter
78.How old is the daughter now probably?C
A.5.
B.11.
C.16.
79.What does the underlined part "take the same picture"mean?A
A.To take a picture of the same people at the same place.
B.To help a passing tourist take a picture on the same trip.
C.To take a picture for the same people with the same camera.
80.Why does the person"I"encourage people to get in the photo?C
A.To freeze time in order to see how they change from time to time.
B.To memorize the single exciting moment and wonderful trip.
C.To record important times and changes of the whole family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.B
    An old man was going home late one night with his horse andcart after a day's hard work.When he was not far away from his house,the light on the cart went out.He tried but could not repair it.He was near his home,and so he went along the road without a light.When a policeman saw this,he stopped the old man.
"Where is your light?"asked the policeman."No man may take a cart along the road at night without a light.You know that.You have broken the law.""I had a light,but it has just gone out,"said the old man.
"I don't believe that story.What's your name and where do you live?"asked the policeman."Please don't write down my name,"said the old man."My home is just there.You can see it from here.I had a light nearly the whole way."
"You came all the way without a light.What's your name?"
    The old man quickly took the policeman's hand and put it down on the top of the light.The light was still hot and burnt the policeman's hand.The policeman jumped and he was very angry."Now,what do you think?"said the old man."Did I come all the way without a light?"
61.What does the underlined word"cart"mean in the passage?
A.It means house.B.It is something pulled by a horse.
C.It means light.D.It is something used for cooking food.
62.The old man drove homeA.
A.late onenightB.with his donkeyC.with a policemanD.early one morning
63.Where did the policeman stop the old man?C
A.Under a street light.B.At the traffic lights.
C.Near the old man's home.D.Far away from the old man's home.
64.Why was the old man stopped by the policeman?A
A.Because the light on his cart was not on.
B.Because he burnt the policeman's hand.
C.Because he broke a street light.
D.Because he didn't want to help the policeman.
65.What made the policeman believe the old man's words?C
A.He made the policeman angry.B.He jumped and shouted angrily.
C.The light burnt the policeman's hand.D.He made the policeman touch the cart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Today,the (46)popularity(popular) of basketball has risen around the world,with many young people dreaming (47)ofbecoming famous player.In China,you (48)can see(see)people playing basketball now and then in parks,schools and even (49)factories(factory).Basketball has not only become a popular sport to play,but it has (50)alsobecome a popular sport to watch.Although America's NBA games are (51)most famous(famous) in the world,the CBA games are becoming more popular in China.(52)Thenumber of foreign players,including Chinese players,in the NBA has increased.There (53)are(be)also more and more foreign players in the CBA.Many young people look up to these basketball heroes and want to become like (54)them(they ).These  stars encourage  young people(55)to work(work ) hard  to achieve their dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015-2016学年河南上蔡县一中八年级上期素质测试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Xiao Ming is________young,but Xiao Zhang is_________younger.

A.very;very B.very;much C.much;very D.much;much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.翻译下列句子.
我想知道你是哪个俱乐部的成员.
I want to know which club you joined.

查看答案和解析>>

同步练习册答案