It’s important for us to be healthy. But how can we keep healthy? First,you should eat fruit and vegetables three or four times a week. Then eat some tofu every day because it’s good for people, both the young and the old. Milk is also necessary(必要的),especially for women. So you should have milk twice a day. It can help you to be strong. Next, doing more exercise is better. You can do morning exercises or evening exercises. After supper you should take a walk.
1.You should eat_______ three or four times a week.
A. fruit and fish B. vegetables and mutton
C. tofu D. fruit and vegetables
2.Tofu is good for ______.
A. young people B. old people
C. young and old people D. students
3. Why do people have milk?
A. It,s delicious. B. It’s a kind of drink.
C. It’s bad for you. D. It can help you keep strong.
4.You should have milk .
A. four times a day B. five times a week
C. twice a day D. twice a week
5.The passage mainly tells us__________.
A. how to keep healthy B. what health is
C. why health is important D. how often you can eat tofu
1.D
2.C
3.D
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本文介绍了保持健康的方法。第一,你应该一周吃三、四次水果和蔬菜。每天吃一些豆腐,一天喝两次牛奶。其次是多做锻炼。你可以晨练或者晚练。晚饭后,你应该散步。
1.细节理解题。根据First,you should eat fruit and vegetables three or four times a week.可知一周你应该吃三、四次水果和蔬菜,故选D。
2.细节理解题。根据Then eat some tofu every day because it’s good for people, both the young and the old.可知豆腐对年轻人和老人都有好处,故选C。
3.细节理解题。根据It can help you to be strong.可知牛奶能帮助你变得强壮,故选D。
4.细节理解题。根据So you should have milk twice a day.可知你应该一天喝两次牛奶,故选C。
5.推理判断题。根据But how can we keep healthy?可知本文主要介绍的是如何保持健康,故选A。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2015届湖南麓山国际实验学校初三上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— There are so many new words in the passage.
—You’d better ______ in the dictionary.
A.look them up
B. look up them
C. look over it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖南祁阳浯溪第二中学八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you please your bed?
A. making B. to make C. make
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖南祁阳浯溪第二中学八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If you watch ______ TV, it’s bad for your eyes.
A. much too B. too much C. too many
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北石桥铺初级中学八年级下第一次月考2英语试卷(解析版) 题型:补充句子
1.When we do sports for too long,
(我们呼吸困难)(problem)
2.He used to go to work by car,but now
(他习惯于步行上班)(used)
3.It was too hot yesterday,students in our school drinking water.(用完了)(run)
4.On that day we ( 决定去爬山)(decision)
5.She yesterday,
(伤了自己,现在她的脊背疼)(hurt)
6.Gina’s father
(管理那家工厂) (control)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北石桥铺初级中学八年级下第一次月考2英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Tony studies very ______.He often does his homework until 10:30p.m.,but his brother Tom______ does homework.
A. hardly ;hardly B. hard;hardly
C. hardly;hard D.hard; hard
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北石桥铺初级中学八年级下第一次月考2英语试卷(解析版) 题型:单项填空
——My mother is ill.
——_____
A. OK. B. Too bad.
C.I am also ill. D. I’m sorry to hear that.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省九年级上学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Will we have dinner at the Hope Restaurant?
— Maybe. We’ll go there if the show _________ before 6.But I don’t know if there any free tables then.
A. will end; were B. will end; will be
C. ends; were D. ends; will be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:其他题
A small town named Bundanoon in Australia has decided to stop the sale of bottled water(瓶装水). The government(政府) says that bottled water can cause(引起) environmental problems. The factories use too many resources(资源)to make bottled water. When people finish drinking the water, they throw the bottles everywhere. So the government asks the native people to stop buying bottled water and use tap water(自来水) to drink. The government also encourages visitors to get water from water stations in the main streets, and fill the water in bottles that can be used again. All the shopkeepers in the town support(支持)the decision. Bundanoon is the world’s first town that has got its shops to stop selling bottled water. Probably we should follow the example. Let’s stop buying bottled water and use tap water!
![]()
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com