精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读理解

  Have you ever taken part in a marathon? A marathon is 42km long. It is the longest race in the world. To make the runner's body work harder, training is quite necessary. A runner should start to prepare for a marathon at least three months before. Preparation includes races many hours of running at different speeds, and changes in diet. During the training period, the runner must eat a regular and balanced diet. The diet should include a lot of carbohydrates to supply the energy needed in training.

  In the early days of training, runners cover 80km per week. The weekly total is increased every two or three weeks and at least two long runs per week are added.

  Two weeks before the marathon, the training program is reduced, from 100km per week down to 60 and then to 30km in the final week. On the last two days they may not run at all.

  Breakfast should be eaten at least three hours before the race. Easily digested food such as cereal, toast and scrambled egg is best, with as much fluid as possible. Runners should drink water about half an hour before the race to keep up the body fluid levels.

1.According to the article when should a marathon runner begin his training?

[  ]

A.A month before the race.

B.A week before the race.

C.Three or four months before the race.

D.A year before the race.

2.What shouldn't a runner's diet include?

[  ]

A.Much salt.
B.Rich carbohydrates.
C.Lots of vegetables.
D.A lot of milk products.

3.What should a runner have for his breakfast on the day of the race?

[  ]

A.A light meal.
B.A big meal.
C.Lots of meat.
D.Only food.

4.What is the length of the modern marathon?

[  ]

A.100km.
B.60km.
C.30km.
D.42km.

5.When should a marathon runner drink water?

[  ]

A.One hour before the race.

B.Half an hour before the race.

C.Two hours before the race.

D.Three hours before the race.

答案:C;A;B;D;B
解析:

  1.从文章第一段的A runner should start to prepare for a marathon at least three months before.可知答案是C.

  2.从文章的第一段可以排除出答案,运动员不能吃太多的盐.

  3.从文章最后一段可知,运动员的早餐一定要吃多一些.

  4.从文章第一段A marathon is 42km long.可得出答案.

  5.从文章的最后一段Runners should drink water about half an hour before the race可知答案.


练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:050

(阅读理解)

  Ways to Fall Asleep

  为了尽快进入甜蜜的梦乡,历史上许多名人绞尽了脑汁,有的人终于找到了自己独特的人眠方法,可有的人还是好梦难圆。你想探个究竟吗?

  How much sleep do we need? The answers are different. Some people need only three hours of sleep a night. Others need ten hours of sleep a night. Most Amexicans sleep for an average of seven to eight hours a night. After age fifty, the average sleep hours go down to 6.5 hours a night.

  Most people will have a bad night when they can't fall asleep. About one in three Americans has a problem with sleep. Many of these people cannot fall asleep. The name of this problem is called insomnia(失眠症).

  This is not a new problem. Many famous people in history had insomnia .Some of these people had their own ways to sleep well. Benjamin Franklin(本杰明·富兰克林), the famous inventor, had four beds.He moved from one to another to fall asleep. King Louis XIV (国王路易十四) of France had 413 beds and hoped to fall asleep in one of them. Mark Twain, the famous writer, had a different way: he hy on his side(侧卧) across the end of the bed!

(1)

Most Americans usually sleep for about _________ hours a night.

  A. 3  B. 5~6  C. 10  D. 7~8

[  ]

(2)

As people grow older,they need __________ at night.

  A. less sleeping time

  B. more sleeping time

  C. the same amount of sleeping time

D. a fixed time to sleep

[  ]

(3)

If there are 100 million people in the US hav-ing a problem with sleep,what's the popula-tion of it? About _______.

  A. 200 million  B. 300 million  C. 600 million  D. 900 million

[  ]

(4)

Franklin tried to go to sleep by __________.

  A. moving from one to another of his 413 beds  B. moving from one to another of his 4 beds

  C. inventing a bed for himself   D. lying on his side across the end of the bed

[  ]

(5)

It's not mentioned in the passage,but we know that Mark Twain was ___________.

  A. a Frenchman  B. an Englishman

  C. an American   D. a German

[  ]

查看答案和解析>>

同步练习册答案