精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.On a Friday night,a poor young violinist was playing his violin at the entrance(入口)of the subway station.He played such great music that people slowed down to listen and put some money into his hat.
The next day,the violinist came to the entrance again.He put down his hat as usual.Beside the hat was a piece of paper with some words on it.It said,"A George Black has put an important thing into my hat by mistake.Welcome to clain(认领)it."Soon the people were all interested in the words and wondered what it could be.After a while,a man rushed into the crowd,took the violinist's shoulders and said,"I knew you would certainly come."The violinist asked,"Did you lose anything?""Lottery(彩票)."The violinist took out a lottery ticket with Black's name on it.Black took it and danced happily.
Black was an office worker.He bought the lottery and won a prize of﹩500,000.But when he gave﹩50 to the violinist for his wonderful music,the lottery ticket was thrown in,too.The violinist was a college student.That morning,he was going to fly to Vienna for high education.However,when he found the ticket,he put off the flight and went back to the entrance.
Later someone asked the violinist why he didn't take the lottery ticket to pay for his high education.He said,"Although I don't have much money,I live a happy life.If I lose honesty,I won't be happy forever."

56.When did the violinist come to the entrance of the subway station again according to the passage?A
A.On Saturday.
B.On Sunday.
C.On Friday.
D.On Thursday.
57.What does the underlined word"it"in Paragraph 2 refer to(指代)?C
A.The music
B.The hat
C.The important thing
D.The violin.
58.What was Black's job?B
A.A college teacher
B.An office worker
C.A university student
D.A music teacher
59.Why did the violinist put off his flight to Vienna?D
A.Because he was ill.
B.Because he wanted to make more money by playing the violin.
C.Because he liked playing the violin there.
D.Because he wanted to find the person who lost the lottery.
60.We can learn from the passage that the violinist wasA.
A.poor but honest
B.rich and honest
C.poor and careless
D.rich but careless.

分析 一个星期五的晚上,一个穷苦的年轻小提琴手在火车入口站拉小提琴,他演奏的如此好以致于人们慢下脚步去听,将钱放进他面前的帽子里.
第二天,年轻人再次来到入口.他像往常一样放下他的帽子,旁边有一张写着字的纸.上面写着:"昨晚一个叫做乔治布莱克人错将一件重要的东西放在我的帽子里.请过来认领!"人们很感兴趣想看看是什么.
大约一小时后,一个男人冲进人群抓着小提琴手的肩膀说:".我知道你肯定会来这"小提琴手问:"你丢了什么?""彩票".小提琴手拿出一张写着布莱克名词的彩票,布莱克拿着彩票开心的跳起来.
布莱克是办公室职员,他买了一张彩票.彩票的奖额是50万.当他拿出50放进小提琴手的帽子,然而,彩票也扔进去了.
小提琴手是一名大学生.那天上午,他要飞去维也纳深造,然而,当他发现了彩票,他推迟了航班回到了入口.
之后,有人问小提琴手你为什么不拿着彩票去支付学费?他说:"虽然我没有太多钱,我生活的很快乐.但是如果我丢了诚信,我将永远不会开心."

解答 56.答案:A.推理判断题.根据On a Friday night,a poor young violinist was playing his violin at the entrance(入口)of the subway station一个星期五的晚上,一个穷苦的年轻小提琴手在火车入口站拉小提琴.The next day,the violinist came to the entrance again第二天,年轻人再次来到入口,故可知是周六再次来到入口,故答案是A.
57.答案:C.词义理解题.根据It said,"A George Black has put an important thing into my hat by mistake.Welcome to clain(认领)it."Soon the people were all interested in the words and wondered what it could be上面写着:"昨晚一个叫做乔治布莱克人错将一件重要的东西放在我的帽子里.请过来认领!"人们很感兴趣想看看是什么.可知人们是想知道纸上所写的重要的东西是什么,故答案是C.
58.答案:B.细节理解题.根据Black was an office worker布莱克是办公室职员,故选B.
59.答案:D.推理判断题.根据However,when he found the ticket,he put off the flight and went back to the entrance.然而,当他发现了彩票,他推迟了航班回到了入口,可知他想找到彩票的主人,故选D.
60.答案:A.推理判断题.根据a poor young violinist was playing his violin at the entrance(入口)of the subway station可知他穷,再结合全文是说他归还了一张50万美元的支票,可知他是诚实的,故选A.

点评 一篇很有教育意义的文章,理解起来不难,要读懂其中的引申的含义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Could you tell me ______ you will come back?
-In ten minutes.(  )
A.how soonB.how oftenC.how longD.how fast

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

17.-When was the new cross-seabridge (桥)in Lianyungang completed?-In April,2016.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Pets like dogs and cats are very cute.They can provide their owners with love and comfort in their lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Aunt Li,who is the pretty girl in red in the picture?
-It's my daughter.The picture ________ 10 years ago.(  )
A.tookB.is takenC.has takenD.was taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.My brother is humorous young man,He often tells jokes to make us     (  )
A.laughingB.laughC.to laugh

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Shall we go to visit our teachers after this exam?
-______.(  )
A.Sounds greatB.You're welcome
C.It serves you rightD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.As the old saying goes,"Old habits die hard."So start exercising before it's too late!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I am going to Australia next week.
-The radion says there is going to be     in Australia.Don't forget to take your warm clothes.(  )
A.snowB.snowyC.snowing

查看答案和解析>>

同步练习册答案