精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Peter wondered why he didn’t have many friends. The reason was that he was always taking, never giving.

One day Peter told Bill, "I’d like to give a party on Saturday. I’d like you to come and bring Martha, too.

"Thanks, Peter. We’d be happy to come. ""Perhaps you’d like to bring your violin. You and Martha sing well together. I’m sure everyone will want you to sing for us. "That was how Peter began to plan his party. Next, he asked another friend, Betty, to bring a cake. "You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery. "Peter invited a few other friends to come to his party. He didn’t forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed.

The party was a big success. However, as the guests were leaving, they said "Thank you. "to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said, "Thanks for the invitation.

根据材料内容选择最佳答案。

【1】 The party was held .

A. at Peter’s house

B. in a large hall

C. at Peter’s friends’ house

D. in a secret place

2Which of the following is NOT true?

A. Betty made the best cake.

B. Mary Jackson sang well.

C. Bill played the violin well.

D. The Jacksons did hard work for the party.

3 liked Peter.

A. Many of his friends

B. Few people

C. Everyone

D. All his friends

4Peter to give the party.

A. tried his best

B. did nothing

C. only invited some friends

D. did everything

5From the story, we can see Peter was .

A. a warm-hearted(热心的)man

B. good at making friends

C. a selfish(自私的)man

D. a welcomed friend

【答案】

【1】C

【2】B

【3】B

【4】C

【5】C

【解析】

试题分析:短文大意:文章讲述了彼得想知道为什么他没有很多朋友。原因是他总是索取,从不给予。一天彼得对比尔说:我想举行一个聚会在星期六,你和玛莎都来好吗?他们同意了。他又请了贝蒂,并让她带上蛋糕。最后他又请求聚会在吉姆和玛丽杰克逊的家中举办。

【1】C细节理解题。问题:这个聚会在哪里举行?联系原文: He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! 句意:他甚至问吉姆和玛丽杰克逊让聚会在他们的房子举行! 他们同意了。明确是在彼得的朋友家举行的。故答案为C。

【2】B细节理解题。根据短文第段中的句子“He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house!”可知,他甚至邀请吉姆和Mary Jackson他们允许他在他们家里举办聚会,可知文章没有提到Mary Jackson会唱歌的信息。答案为B。

【3】B 推理判断题。问题:谁喜欢彼得?联系原文:Peter wondered why he didn’t have many friends. 句意:彼得想知道为什么他没有很多朋友。结合选项,明确第二项正确,没有几个人喜欢彼得。故答案为B。

【4】C推理判断题。问题:彼得为举办聚会做了什么?通过短文的最后一段明确指出,这个聚会中彼得什么都没有做,只是对大家进行了邀请。因此选择第二项,他什么都没有做。故答案为C。

【5】C细节理解题。问题:通过这个故事,我们能看出彼得是一个什么样的人?通过这个故事的中心句:Peter wondered why he didn’t have many friends. The reason was he was always taking, never giving. 句意:彼得想知道为什么他没有很多朋友。原因是他总是索取,从不给予。明确说明,他是一个自私的人。故答案为C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Each morning a rich man found a poor man sitting on a bench(长凳) in the park. The poor man always sat there, looking at the big hotel in which the rich man lived. One day, the rich man got out of his car and said to the poor man, “Excuse me. I want to know why you sit here and look at my hotel every morning.”

Sir,” said the poor man, I am a failure. I have no money, no family, no home. I sleep on this bench, and every night I dream that one day I’ll sleep in that hotel.”

The rich man said, “Tonight your dream will come true. I’ll pay for the best room in that hotel for you a whole month.”

A few days after, the rich man went into the poor man’s room to ask him how he was enjoying himself. To his surprise, he found that the man had moved out of the hotel back to his bench.

When the rich man asked why, he said, “You see, when I’m sleeping on my bench, I dreamed I am there, in the big hotel. It’s a wonderful dream. But when I was there I dreamed I was back to this cold bench. It was a terrible dream, and I couldn’t get any sleep at all.”

1The poor man lived in ____ before he met the rich man.

A. the hotel B. his home

C. the park D. the car

2Every morning, the poor man sat on the bench and____.

A. waited for the rich man

B. looked at the rich man’s hotel

C. looked at the rich man’s car

D. enjoyed the clean car

3Every night the poor man dreamed of ______.

A. sleeping in a hotel B. becoming rich

C. owning that hotel D. being the rich man’s friend

4The poor man moved out of the hotel because____.

A. he didn’t want to live in such a fine room

B. he didn’t like the rich man

C. he couldn’t pay for the room

D. he couldn’t get any sleep at all there

5In the end, the poor man found it _________to sleep in the hotel.

A. sorry B. nice

C. wonderful D. Terrible

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are________ visitors to the wetland park, and the number is becoming ________now.

A. thousand of; larger and larger

B. thousands of; more and more

C. thousands of; larger and larger

D. thousand of; more and more

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】写作(满分20分)

建设平安校园是我们每个人的责任与义务,作为一名学生,我们更应该珍惜自己的生命,更应该注意自己的人身安全。假如你是Damin,请你就安全问题,向全校学生发出倡议,写一封安全倡议书。

内容提示:

(1)不带管制刀具到学校;(管制刀具:restricted knives or things)

(2)不私自下河洗澡;

(3)不打架;

(4)上学放学的途中应该注意安全;(交通安全:pay attention to the traffic)

(5)遇紧急情况,立即报告警察或老师。

写作要求:用词恰当,要点全面,层次清晰,书写规范。可适当发挥,80词左右,开头、结尾已给出,不计入总词数。严禁出现自己的真实姓名和学校等相关信息。

Dear students,

As we know, safety is the most important thing in our lives. So, we should try our best to make sure we are safe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Have you ever wondered how and why a fall leaf changes color? We first have to understand what leaves are and what they do.

Plants are the world’s food factories. Plants take water from the ground and take CO2 from the air. Plants use sunlight to turn water and CO2 into glucose(葡萄糖). Glucose is a kind of sugar. Using it as food, plants get energy and grow. Plants using sunlight to turn water and CO2 into sugar is called photosynthesis(光合作用). ChlorophyII helps photosynthesis. It gives plants their green color.

As summer ends and autumn comes, the days get shorter and shorter, and trees "know" to begin getting ready for winter. During winter, there is not enough light or water for photosynthesis. Trees rest during this time and live on the food they store during the summer. They begin to shut down their food making factories. As the green chlorophyII disappears from the leaves, we begin to see yellow and orange leaves. These colors have been in the leaves all the time. We just can’t see them in the summer, because they are covered up by the green chlorophyII.

The bright reds and purples we see in leaves are made mostly in autumn. In some trees, glucose is caught in the leaves after photosynthesis stops. Sunlight and the cool nights of autumn turn this glucose into a red color. The brown color of trees is made from waste left in the leaves. It is mixture(混合物) of all these things. It makes the beautiful leaves during autumn.

根据材料内容选择最佳答案。

【1】The underline word chlorophyII" in the passage means in Chinese.

A. 胡萝卜素 B. 叶绿素 C. 氯霉素 D.花青素

2When they rest in winter, trees live on the food they store during the .

A. summer B. autumn C. winter D. spring

3Plants use sunlight to turn into sugar.

A. water and chlorophyII

B. water and CO2

C. CO2 and glucose

D. water and glucose

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Glucose is a kind of sugar and plants use it as food for energy and growing.

B. Leaves turn red because sunlight and the cool nights of autumn turn glucose into a red color.

C. We can’t see yellow or orange leaves in summer because the two colors are not in leaves.

D. During winter, there is not enough light or water for photosynthesis.

5 What’s the main meaning of this passage?

A. What’s photosynthesis?

B. How and why leaves change colors?

C. Different kinds of leaves.

D. How the seasons change.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Hi, I’m Peter. Look at my family photo. This is my grandfather. He is wearing (戴着) glasses. The man standing next to him is my father. My grandmother has gray hair. She is a kind woman. She is holding my younger sister. She has short black hair. The woman standing behind me is my mom. There is a little boy sitting on the bench(凳子). It’s me. I’m playing the piano. The piano is a birthday gift (礼物) from my grandpa. It’s shiny and black. My piano has 88 keys. The keys are black and white. I love my piano very much.

【1】Who is wearing glasses?

A. Peter.

B. Peter’s father.

C. Peter’s grandpa.

【2】The underlined word she refers to(指代) _________.

A. Peter’s younger sister

B. Peter’s mom

C. Peter’s grandma

【3】Who is standing behind Peter?

A. Peter’s father. B. Peter’s mother. C. Peter’s grandmother.

【4】The underlined word keys means “_________” in Chinese.

A. 按键 B. 钥匙C. 答案

【5】Which of the following is TRUE?

A. Peter has a black piano.

B. The piano is a gift from Peter’s grandma.

C. There are 5 people in Peter’s family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意及首字母提示填词。

【1】I have a cat, b ___________ she doesn’t have one.

【2】I always read books in the school l_____________ .

【3】Uncle Li has a d______________. She is three years old.

【4】Let’s m_______________ at one at the school gate.

【5】She is my good f_____________ Lily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 ? Parrots. They have colourful feathers and some can even talk like man.

A. What are parrots like

B. Whats your favourite bird

C. What do parrots look like

D. Why do you like parrots so much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。

【1】Great changes will take place in our city in a few _____(月) time.

2Everyone knows that three ________(四分之三) of the earth is covered with water.

3The price of the vegetables has ________(上升) greatly in Wuxi in the last few weeks because of the bad weather.

4Thank you for giving me some useful ________(建议). Its of great valuable to me.

查看答案和解析>>

同步练习册答案