精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Suspended (待用的) Coffee
This story will warm you better than a coffee on a cold winter day.
One day,my friend and I entered a little coffee house and ordered two cups of coffee.While we were waiting,two young men came in and began to order,"Five cups of coffee,please.Two of them for us and three suspended."They paid for their order,took the two and left.I asked my friend:"What are those'suspended'coffees?"Instead of giving me the answer,he told me to wait and see.
       Some more people came.Two girls asked for one coffee each,paid and went away.Then came three lawyers who paid for seven coffees-three for themselves and four suspended.While I still wondered what the suspended coffees were,I enjoyed the sunny weather and the beautiful view in front of the coffee house.Suddenly a poor man like a beggar(乞丐) came into the coffee house.He kindly ordered a suspended coffee and sat there to drink it.
       At that moment,I knew the meaning of the suspended coffees.It's simple-people pay the coffee in advance(预先) for someone who can't afford it.The tradition with the suspended coffees started in Italy,but it has spread all over the world.Meanwhile,I understood suspended coffee is not only a cup of coffee,but also the warmth and love to someone in need.

45.How many cups of coffee did the two young men order?C
A.One.
B.Four.
C.Five.
D.Seven.
46.Who ordered a suspended coffee?D
A.My friend.
B.Two girls.
C.Three lawyers.
D.A poor man.
47.The tradition with the suspended coffee started inB.
A.America            
B.Italy                
C. England         
D.Canada
48.The writer wants to tell us toC.
A.pay for others                          
B.enjoy the sunshine
C.help someone in need                 
D.order more than before.

分析 文章大意:描述了作者和一位朋友去喝咖啡,但有两个人点了五杯咖啡,喝了两杯,别外三杯待用,及他多少也有待用的,作者不明白的,不一会来了一位像乞丐的人点了一杯饮用,明白了待用是为那些付不起钱的人准备的.与此同时,我明白了待用咖啡不仅仅是一杯咖啡,而且是送给需要帮助的人的温暖和爱.

解答 45-58:CDBC
45题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段two young men came in and began to order,"Five cups of coffee,please可知点了5杯咖啡,故答案是C.
46题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段Suddenly a poor man like a beggar(乞丐) came into the coffee house.He kindly ordered a suspended coffee and sat there to drink it可知是一个贫穷的人喝了待用咖啡,故答案是D.
47题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第四段The tradition with the suspended coffees started in Italy可知 源于意大利,故答案是B.
48题答案:C 考查细节理解题,根据文中的最后一段Meanwhile,I understood suspended coffee is not only a cup of coffee,but also the warmth and love to someone in need.可知 帮助那些需要帮助的人,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.A first-grade student named Vincent Butterfield has a best friend who gets cancer.He thought that hours of playing and(56)C jokes was not enough-he wanted to show how he understood the hard time he was going through.
Five-year-old Vincent decided the only way was to shave(剃光) his head to support his best friend Zac Gossage who lost his (57)A through chemotherapy(化疗).
When the little boy (58)B why he shaved his hair off,he answered,"To make Zac feel like he's not the only one (59)C any hair."Vincent has also been learning about cancer and raising money(60)A his best friend after learning how (61)B his treatments are.
He made over 20 (62)D and sold them,raising more than 200to give to Zac.The little boy's mom Karen Butterfield said,"We have been making more scarves and it would be cool if we could sell them (63)D."
When people asked him (64)C friendship was like,Vincent looked at his friend Zac and replied,"It's a beautiful thing.Friends always (65)Aeach other."

56.A.speakingB.sayingC.tellingD.talking
57.A.hairB.handsC.parentsD.friends
58.A.was askingB.was askedC.askedD.had asked
59.A.withB.hasC.withoutD.off
60.A.to helpB.for helpingC.to helpingD.in helping
61.A.cheapB.expensiveC.highD.low
62.A.glovesB.sweatersC.toysD.scarves
63.A.inB.onC.offD.out
64.A.whyB.howC.whatD.that
65.A.cheer upB.give upC.put upD.set up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A                                        B
46.Do you have a tennis racket?BA.It's under my bed.
47.What color is your hat?EB.Yes,I do.
48.Do they have a TV?CC.Yes,they do.
49.Where is your baseball?AD.No,it isn't.
50.Is this your volleyball?DE.It's yellow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.This is      eraser.That is   map.(  )
A.a,anB.an,aC.an,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.You can't always know when there'll be a heavy rain or when to take an umbrella with you.But designer Mikhail Belyaev doesn't think that forgetting to check the weather report before going out should cause you to get wet in the rain.That's why he created the Lampbrella-a lamp post (灯柱)with its own"umbrella".
The designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in Russia."Once,I was driving on a central Saint Petersburg street and saw people trying to hide from the rain under the street lamps.I thought it would be a good idea to have a Lampbrella built into a street lamp."he said.
The Lampbrella is a street lamp fitted with an umbrella canopy(遮蓬).It has an inside electric motor(电动马达) which can open or close the umbrella freely.The Lampbrella will offer people cover whenever it starts raining.After three minutes of not being used the canopy is closed.
According to the designer,the Lampbrella would move at a very low speed in order not to cause harm to people.What's more,it would be grounded to protect from a possible lightning hit.Each Lampbrella would offer enough cover for several people.Being 2meters off the ground,it would only be a danger for the tallest man.
While there are no plans to take the Lampbrella into production(生产),Belyaev says he recently introduced his creation to one Moscow company,and insists his creation could be on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide cover.
54.According to the passage,for what purpose did Belyaev create the Lampbrella?C
A.To know when there'll be a heavy rain.B.To check the weather report.
C.To protect people from the rain.D.To remind people to take an umbrella.

55.What can we learn from Belyaev's words in Paragraph 2?A
A.His creation was encouraged by an experience.
B.It rains a lot in the city of Saint Petersburg.
C.Street lamps are protected by canopies.
D.He enjoyed taking walks in the rain.
56.What can we infer from the last paragraph?C
A.The designer will open a company to produce his creation.
B.The Lampbrella could be put into production at once.
C.The designer is confident that his creation is practical.
D.The Lampbrella would be put on show in Moscow.
57.The best title of this passage isA.
A.A special umbrella-Lampbrella        
B.Why Belyaev created the Lampbrella
C.A special light-Lampbrella           
D.Where the Lampbrella first appear.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In British,a famous website did an interesting survey.The survey showed that British kids were very ignorant about food.The reporters from the website asked about 1,000 children aged 8 to 15 and did a survey about food.They were surprised at the result of the survey.Five percent of the children thought chips(薯条)grew on farms.And six percent of them didn't know where milk came from.Some even thought pizza came from farmland.
The study by Dairy Farmers of Britain also showed that two percent of city kids thought cows had eggs and one-in-three children thought eating grass could turn cow's milk green.
The study also found country kids learned more about the food than the city kids did.
Phi Gibson,from Dairy Farmers of Britain,said,"It is ne cessary to teach children to know where their food comes from.We must think about children's education from a young age".
The Dairy Farmers of Britain has a plan.They will help teach children some knowledge(知识) about food.For example,they will teach children where their food comes from and how it is processed.

68.Who did a survey about food.?D
A.An American school                         
B.An American website    
C.A British School                                 
D.A British website
69.What does the underlined word"They"mean?D
A.The children                  
B.The city kids                  
C.The farmers                  
D.The reporters
70.There are some results of the survey in the passage.Which one is NOT TRUE?D
A.Five percent of the children thought chips grew on farms.
B.Some children thought pizza came from farmland.
C.Two percent of city kids thought cows had eggs.
D.Nobody thought eating grass would turn cows'milk green.
71.After reading the passage,what can we learn from the passage?B
A.it's unnecessary for children to know the knowledge about food
B.children should be taught to know something about food
C.it's interesting to know how the food is processed
D.children should visit the farm as soon as possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Ben is twelve years old.He is in Class 5,Grade 7.He likes sports.He plays sports every day.He likes playing basketball,because he thinks it is very interesting.He often plays basketball with his classmates after school.He also studies hard.He often helps other students.We all like him very much.
Linda is nine years old.She's in Class 5,Grade 4.She likes sports.She likes playing table tennis with her father.She also likes to watch sports on TV.She can help her mother do housework at home.

53.Do Ben and Linda like sports?A
A.Yes,they do.                      
B.No,they don't.
C.Ben likes basketball.          
D.Linda likes table tennis.
54.Why does Ben like playing basketball?D
A.Because it is easy.           
B.Because it is difficult.
C.Because it is relaxin g.       
D.Because it is interesting.
55.Who does Ben play basketball with after school?C
A.His mother.  
B.His friends.
C.His classmates.  
D.His father.
56.Linda plays table tennis withA     
A.her father      
B.her mother   
C.her classmates    
D.her friends
57.Are Ben and Linda classmates?B
A.Yes,they are.              
B.No,they aren't.
C.Yes,they aren't.          
D.We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--I can help you with your English.--_____________.(  )
A.You are a good manB.You are so kind
C.That's very kind of youD.That's right

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.We each have a memory.That's why we can still remember things after a long time.Some people have very good memories and they can easily learn many things by heart,but some people can only remember things when they say or do them again and again.Many of the great men of the world have got surprising memories.
A good memory is a great help in learning languages.Everybody learns his mother language when he is a small child.He hears the sounds,remembers them and then he learns to speak.Some children are living with their parents in foreign countries.They can learn two languages as easily as one because they hear,remember and speak two languages every day.In school it is not so easy to learn a foreign language because the pupils have so little time for it,and they are busy with other subjects,too.
But your memory will become better and better when you do more and more exercises.

59.Some people can easily learn many things by heart becauseD
A.they often eat good food                    
B.they read a lot of books
C.they always sleep well                      
D.they have very good memories
60.Everybody learns his mother languageB
A.after he goes to school                    
B.when he is a small child
C.at the age of six                          
D.when he can write and read
61.Before a child can speak,he mustC
A.make sentences                       
B.think hard
C.hear and remember the sounds             
D.eat all kinds of delicious food there.

查看答案和解析>>

扫码下载作业精灵
同步练习册答案