精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.
A.many    B.closed the door        C.wrote his name             D.careful
E.kind       F.by using my eye     G.sent the others away       H.while  
I.showing that he was well-edcated  J.instead of pushing the others aside
A man once advertised for a person to work in his office,and nearly fifty people applied for the place.From all the applicants  (应聘者),in a short time,he chose a boy and(48)G.
"I would like to know,"said a friend,"how you came to choose that boy.He had not a single recommendation (推荐信) with him."
"You are mistaken."said the man."He had(49)A.""He cleaned his shoes before he came in,and(50)Bafter him,showing that he was tidy and orderly."
"He gave up his seat at once to an old man,showing that he was(51)E."
"He took off his cap when he came in,and answered my questions politely,(52)I"
"He lifted up the book which I had purposely laid on the floor,and put it on the table,(53)H all the others stepped over it,or pushed it aside,showing that he was (54)D"
"And he waited quietly for his ture,(55)Jshowing that he had good manners."
"When I talked with him,I noticed that his clothes were carefully brushed,his hair in nice order,and his teeth as white as milk."
"When he(56)C,I noticed that his fingernails were clean,instead of being tipped with pen."
"Don't you call these things letters of recommendation?I do and what I can tell about a boy,(57)Ffor ten minutes,is worth more than all the well-prepared letters he can bring me"

分析 全文大意:
本文讲述了在众多的求职者中一个男孩脱颖而出,这是因为他有着良好的行为习惯和良好的品质,这比一切推荐信都重要.

解答 48.G.细节理解题     根据上文From all the applicants  (应聘者),in a short time,he chose a boy 可知在所有的应聘者中,在短时间内,他选择了一个男孩,可推知送走了其他人,故选 G
49.A.细节理解题      根据上文这个人的朋友提到这个男孩没有推荐信,结合题干You are mistaken."said the man."He had(49).可推知这个人说这个男孩有很多,故填入many,故选A
50.B.细节理解题     根据上文He cleaned his shoes before he came in可知他进门前清理他的鞋子,结合题干and(50)after him,showing that he was tidy and orderly."可推知进门后关上门,表明他整洁、懂规矩,故选B
51.E.细节理解题     根据上文He gave up his seat at once to an old man,可知他把座位立刻让给一位老人,结合题干showing that he was(51)…可推知表明他很善良,故选E
52.I.细节理解题     根据上文He took off his cap when he came in,and answered my questions politely可知当他进来时他摘下帽子,礼貌地回答我的问题,可推知这表明他受过良好的教育,故选I
53.H.细节理解题     根据上文He lifted up the book which I had purposely laid on the floor,and put it on the table可知他捡起我故意放在地上的书,对照下文all the others stepped over it,or pushed it aside其他所有人踩过去或者推到一边,可知前后句子表达一种对比关系,故填while意为"然而",故选H
 54.D.细节理解题     根据上文He lifted up the book which I had purposely laid on the floor,and put it on the table,while all the others stepped over it,or pushed it aside,可知男孩捡起面试官故意放在地上的书,然而其他所有人踩过去或者推到一边,结合题干showing that he was 可推知这表明他很仔细,故填入careful,故选D
55.J.细节理解题      根据上文And he waited quietly for his ture可知他安静地排队等候,根据下文showing that he had good manners."可知这表明他很有礼貌,可推知他没有把别人推到一边去,故选J
56.C.细节理解题       根据下文 I noticed that his fingernails were clean,instead of being tipped with pen."可知我注意到他指甲很干净,结合题干When he…可推知当他写名字时,故选C
57.F.细节理解题     根据上文Don't you call these things letters of recommendation?可知面试官问他的朋友"难道你不把这些事情称为推荐信吗?"结合题干I do and what I can tell about a boy,(57)…for ten minutes  可推知"我认为这些事情就是推荐信,我用眼睛观察一个男孩十分钟我就能说出他的一切,故选F

点评 首先要通读短文,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,根据所给单词来填空,就可以确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Sally is a        girl.She seldom says hello to others.(  )
A.shyB.friendlyC.healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你是某校九年级(1)班的学生,你校正在举行"Young Star Award"的评选活动,请你用英语写一篇短文,介绍你的同学李明,以供参评.内容要点如下:
1.个子高,性格外向,为人友善;
2.学习认真,成绩优秀;
3.爱好广泛,擅长踢足球;
4.乐于助人,…;
5.得到高度赞扬,我们以他为荣.
写作要求:
1.短文必须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2.第4要点的省略号部分,需作适当发挥(2-3句话即可);
3.词数在90个左右,短文的开头已给出,不计入总词数.
I'm glad to hear the news that"Young Star Award"is going on in our school.I think Li Ming is the hot favorite for the award.                                        

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.你观看过"切割活人"这个魔术表演吗?现在我们一起来解密这个魔术,根据下面的描述将图片按照正确的顺序排列.

     A box is carded in front of the audience and the magician shows the audience that it is empty.At the same time,a woman is hidden under the table,ready to crawl through the false bottom.
    The woman outside is then invited into the box.She gets into the front part of the box  instead of the back part.The woman who was hiding under the table gets into the second part.
    The woman in the front puts her head and hands through holes in the box.The second woman's feet are seen through the hole of the back part.
    The box is sawed into two pieces by magician.The two halves of the box are pulled apart and audience is led to believe that the woman is cut into two.
    Finally,the box is moved together again and is opened so the woman can get out.The woman doesn't get injured.
(1)b(2)c(3)e(4)a(5)d.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.My best friend Jenny and I got to the mall for shopping.She held up a white sweater and matching skirt."Do you like this?"she asked.
"It's great,''I said.Jenny nodded and continued looking whiIe I moved about,touching the beautiful clothes."I'll try this on."Jenny walked towards the dressing room.After a while,she came out in the outfit(一套衣服).She looked beautiful.
     I sighed.Part of me wanted to say how good she looked.but another part stopped the words coming out.Jenny was in such good shape that she'd look good in the outfit.Sometimes,I regretted choosing a best friend who was so pretty.God,why can't I be the one with the rich parents and the great look?More and more,I was envious(妒忌的)of her.
"Well,Teresa,what do you think?"Jenny asked more than once."Do you like it?''
     The outfit looked great on her,but I lied,"Not really.I think you need something with more colors.''
"You think so?"Jenny said doubtfully.
"Just believe me.We'll find something better,"I told her,pushing her back into the dressing room."You just can't buy the first thing you see."I did my best to get Jenny out of the store,away from that outfit.As we left,Jenny gave the sweater one last look.
     Just down the mall,we passed a yogurt place."My treat,''Jenny said,pulling out her wallet.
     I could never say no to chocolate,so we got some and sat down at a table.As Jenny talked without stopping about a million things,I thought about my feelings toward her.Those feelings weren't kind.
     Sitting there,                   Jenny was attractive(吸引人的)not just because of her good luck,but more because of her kindness.Treating me to chocolate was far from her only show of generosity.She also let me drive her car and borrow her clothes.
     Finishing our chocolate,we headed for the next clothing store."Look at that red sweater.''Jenny said as we passed the window."It would be perfect for you.Soon maybe you'll have enough by saving your babysitting money to buy something like that."
     A few minutes earlier,all I had heard was about saving my babysitting money.I had hated the fact that Jenny could ask her parents for anything,and they'd buy it for her.This time,though,I heard more.I heard the voice of someone who loved and cared me for who I was.I needed to express the same to her.
42.Teresa feltAwhen Jenny came out of the dressing room in the new outfit.
A.envious    
B.excited    
C.lonely 
D.comfortable
43.Teresa and JennyCafter they left the first clothing store.
A.headed for the next clothing store    
B.talked about the outfit Jenny wanted
C.had some chocolate at a yogurt place 
D.ended the friendship between them
44.Which of the following can be put in the blank?D
A.Jenny lent me some money.    
B.Jenny asked for more chocolate.
C.I told Jenny my unkind feelings.
D.I began to see Jenny in a new light.
45.We can infer(推断)that Teresa wouldDthat day.
A.forget all about what had happened    
B.ask her parents for money to buy something
C.buy herself the red sweater in the next store 
D.push Jenny back to the first store for the outfit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

3.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

10.听第7段对话,回答第14、15题.
14.What does Joan think of Mount Huang?
A.It's one of the most beautiful mountains.
B.There were too many people there.
C.She didn't like the weather there.

15.What did Jack do this summer vacation?
A.He visited some places of interest.
B.He practiced English all day at home.
C.He helped his parents do the housework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

7.听第6段对话,回答第12、13题.
12.What day is it today?
A.Monday.
B.Tuesday.
C.Thursday.
13.What does David think of math?
A.Difficult.
B.Interesting.
C.Important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏镇江七年级下期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

My father is a policeman. He is ________ help with my lessons.

A. enough busy to B. busy enough to

C. too busy to D. very busy to

查看答案和解析>>

同步练习册答案