精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Have you ever heard the song called “Is there anyone who told you”? It may be impossible for you not to know the song and its singer.It is sung by the famous “Happy Boy” Chen Chusheng, who appeared on Hunan Satellite TV.He caught everyone’s attention.Before the competition he was just a farmer’s son who had never got professional trainings of any kind.As a child, Chusheng wasn’t a good student,but he was very interested in music.He liked to listen to and sing his favorite songs again and again.Like many other parents, his parents also wanted him to go to college,but he failed.Chusheng had no choice but to help his brother repair bicycles and motorbikes.In Sanya, a small city in Hainan Province, Chen worked during the daytime while singing in different bars in the evening.He lived like that until the year 2000.

In 2000, Chen went to Shenzhen.He never expected that his first job in this new place would be delivering food.He went on working in the daytime while singing in the evenings.His life was hard at that time.In the bar called Star-making Factories he met many famous local musicians.In the following several years, Chen, with his musical dream, attended many music contests throughout the country, winning prizes many times.Today,when we think about his success, we cannot help thinking that if one wants to be successful, he should work harder than others.

【1】From the passage we know that ________

A.Chen Chusheng wasn’t very lucky

B.Chen Chusheng’s parents wanted him to be a singer

C.Chen Chusheng became a successful singer because he worked hard

D.Chen Chusheng got more money

【2】What did his parents want him to do?

A.They wanted him to go to college.

B.They wanted him to be a doctor.

C.They wanted him to repair bikes for his brother.

D.They wanted him to go to bars.

【3】What was Chen Chusheng’s life in Shenzhen like?

A.Enjoyable. B.Interesting.

C.Comfortable. D.Hard.

【4】What’s the meaning of the word “delivering”?

A.烹饪 B.递送 C.品尝 D.购买

【5】Where did he work in the evening in Shenzhen?

A.In a bar. B.In a factory.

C.In a restaurant. D.In a supermarket.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】D

【4】B

【5】A

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了陈楚生喜欢唱歌,虽然一开始他并没有经过专业的培训,但是他一直努力歌唱。陈楚生不放弃梦想,经过艰苦的努力,最终取得了成功。

【1】C综合理解题。根据文章大意我们可以知道,陈楚生不放弃梦想,经过艰苦的努力,最后成功了。故选C。

【2】A细节理解题。根据第二段Like many other parents, his parents also wanted him to go to college描述,他的父母希望他上大学,故选A

【3】D细节理解题。根据第二段His life was hard at that time描述,在那时他的生活是艰苦的,故选D。

【4】B词义猜测题。根据上下文可知,陈楚生来到深圳,并没有期望找到一份送外卖的工作,故选B

【5】A归纳理解题。根据第二段In the bar called Star-making Factories he met many famous local musicians可知,他的晚上在一个叫Star-making Factories的地方工作。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

Cherry 是Lily的一个朋友,她最近很苦恼,因为她太痴迷于电脑游戏,学习成绩下降了,父母对她也有意见。她写信给Lily,让Lily帮她解决这个问题。

请你以Lily的名义给她提供一些建议。词数80左右

提示:1.get a letter from 2.play computer games 3.do badly in4.the most important

5.for a long time6.be bad for 7.suggestion 8.have a talk

9. say sorry to 10.spend more time 11.work hard 12.hope

Dear Cherry,

Yours,

Lily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】You may never be in an emergency situation (紧急状况). But if it happens you should know how to get help. The telephone book in the United States has emergency numbers on the inside front cover. Look at the following table from the Boston telephone book. Notice that the numbers for the police and the fire department (部门) are the same. And it is an easy number to remember. If you are too unhappy or excited to remember any numbers at all you can just dial(拨号) “0” for an operator (接线员) in any emergency.

EMERGENCY NUMBERS

FIRE POLICE DOCTOR

BOSTON 911 BOSTON 911 BOSTON 482-5252

CAMBRIDGE 876-5800 CAMBRIDGE 846-1212 CAMBRIDGE

SOMERVILLE 023-1500 SOMERVILLE 645-1212 SOMERVILLE 025-4774

Other Places _________ Other Places _________ Other Places ________

Write in your number here Write in your number here Write in your number here

★COAST GUARD 223-6978

OR DIAL “0” (OPERATOR) IN ANY EMERGENCY

WE ARE ALWAYS THERE AND READY TO HELP!

根据表格内容,选择最佳答案。

【1】If you see a fire in Cambridge you should dial _________.

A. 023-1500 B. 846-1212 C. 645-1212 D. 876-5800

【2】If you live in Boston and you need a doctor you should dial ________.

A. 911 B. 482-5252

C. 025-4774 D. 223-6978

【3】If you see a boat sinking(下沉) you should dial _________.

A. 645-1212 B. 023-1500 C. 876-5800 D. 223-6978

【4】If you have to get to the hospital quickly you should call _________.

A. the doctor B. an ambulance (救护车)

C. the police D. the fire department

【5】If you dial “o” ________ will answer your call.

A. the police B. the doctor

C. the operator D. the fire department

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Miss White is in Beijing on vacation. Here is her hotel card. Have a look at it and answer the questions.

Welcome to Garden Hotel

Garden Hotel

Happy Street

Phone

Number:83645792

Email:www.gardenhotel.com

Buses to: Bus No. 103

Bus No. 395

Bus No. 39

Park

Bank

【1】Where is Miss White?

A. in Dalian B. in Beijing C. in Shenzhen D. in Shanghai

【2】Why does she go there?

A. To have a vacation. B. To learn English.

C. To visit her friends. D. To work.

【3】Where is the hotel?

A. Near the bank. B. On Happy Street.

C. Across from the park. D. Behind the bank.

【4】Miss White can take ________ to the hotel.

Bus No.3 Bus No.395 Bus No.39 Bus No.103

A. B. C. D.

【5】What can’t we know about the hotel from the card?

A. The address of the hotel.

B. The telephone number of the hotel.

C. The web (网络) address of the hotel.

D. The money about living in the hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

Smith 夫妇的孩子Alex 已经一个星期没有回家了,他的父母很为他着急。请您为他们写一则寻人启事。

Name

Alex

Age

14

Appearance

Tall, of medium build, short hair,big eyes, a small nose,a big mouth, wear glasses

Clothes

White shirt, blue pants, black shoes

Telephone

602-2615

Have you seen a girl anywhere?____________________________________

___________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Jane always goes to school early. She likes to talk to her friends before class. After school she does not go home early. She is always late. Jane stops to see the animals in the pet shop. She likes to see the dogs. One of them is a little dog. She watches the little white dog play in the window of the shop. She watches for a long time, so she comes home late.

One day her father and mother ask why she is late, and she tells them about the little dog in the pet shop.

Jane is not late the next day. She stops to look in the window of the shop. But she doesn’t see the little white dog,and she is very sad. She is also very happy, today is her birthday.

Mother shows her a big birthday cake and Father gives her a birthday surprise. He gives the little white dog from the shop. Jane is very happy. The next day Jane does not come home late. She runs home to play with the white dog.

1Before class begins, Jane usually ________.

A. plays with her friends

B. talks to her friends

C. looks at the dogs in the window

D. have a break

2After school Jane ________.

A. comes home early

B. does not go home late

C. plays with the dogs

D. always goes home late

3Jane likes _________best.

A. the pet shop B. the little white dog

C. little animals D. the window of the shop

4Who bough (买) the little white dog?

A. Jane. B. Jane’s friends.

C. Jane’ s father. D. Nobody.

5The birthday surprise is ___.

A. a big cake B. some presents

C. some flowers D. the little white dog

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The astronauts were so interested in____ beauty of nature that they took lots of pictures in____ space.

A.the; / B.the;the

C./;the D./; /

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Name

Favorite subject

Why

When

Teacher

Liu Ying

Math

Interesting

Monday to Friday morning

8:00—9:00

Mr. Wang

Zhang Tingting

P.E.

Fun

Tuesday afternoon

3:00—4:00

Mr. Li

Gao Hongmin

Music

Relaxing

Wednesday afternoon

4:10 –5:10

Miss Qin

Xue Jie

English

Easy, useful

Tuesday and Friday morning

9:10—10:10

Miss Zhao

1】When does Liu Ying have math?

A. Monday and Friday morning.

B. Monday and Friday afternoon

C. Monday to Friday morning

D. Monday to Friday afternoon

2 is Gao Hongmin’s favorite subject.

A. English B. Music C. P.E. D. Math

3Zhang Tingting thinks P.E. is .

A. relaxing B. easy C. useful D. fun

4Mr. Li is a(n) teacher.

A. English B. music C. P.E. D. math

5Xue Jie has English classes hour(s) a week.

A.one B. two C. three D. Four

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(本大题满分15分)

各地纷纷在中考中全面组织实施初中毕业生升学体育考试,并且体育成绩在学生中考成绩中占有的分量。中考体育考试已经结束,但是我们体育的锻炼还应该继续。请你以中考体育考试备考经历写一篇短文。

1.写作要点提示:

1)你的中考体育考试发挥的怎样?什么做得好、什么还要努力?2)你平时是怎样锻炼、克服困难的?3)你的感受和对此的今后打算?

2)写作要求:

短文的内容应包含所提示的要点。语言要流畅。可围绕提示要点适当增加情节,以使短文的意思连贯;短文中不得出现真实的姓名、校名及地名;短文的词数在90词左右。

参考词汇:体育中考senior high school entrance examination of PE.跳绳rope skipping

躯体前伸Body front

查看答案和解析>>

同步练习册答案