| A wet floor sign is used to warn people about wet floor and so prevent them from shipping and falling.In many countries,if an injury results from a wet floor,the owner may be found for the injuries.Sometimes wet floor signs are not enough.Effective behavior has been shown to be noticed when a wet floor warning is also presented every 10seconds by a tape player..And we can see this sign in the places for services. | |
| A welcome sign (or gateway sign) is a road sign at the border of a region that introduces or welcomes visitors to the area.Examples of welcome signs can be found near political borders(边界),such as when entering a state,province,county,city,or town,and they are increasingly found in neighborhoods and private communities. | |
| These warning signs indicate (指示) that traffic lights are ahead,and are often used when it is difficult to see that a traffic light may already be showing red,to warn a driver to prepare to slow down.Some countries also have signs warning of signals for ramp (土堤斜坡) meters,fire stations,and airfields(little airport). | |
| Warning signs are also found on other dangerous places.At the base of electricity pylons (高压线塔)or equipment with open parts leading high voltage(电压),there are signs warning of high voltage.Here is an International safety symbol"Caution (提示),risk of electric shock",also known as high voltage symbol.If you see this sign,you should be careful for danger. |
分析 标志是创造出来的各种类型的图示,其目的是向特殊人群展示信息.随着社会的发展,更多种类的标志出现在我们的日常生活中.这里有三种不同类型的标志:
地板湿滑的标志用于警告人们此处地板湿滑,请小心防止跌倒.在许多国家,如果由于湿地板而造成伤害,则这个场所的负责人将会对伤者负责.只有地板湿滑标志有时是不够的,有时除了放置一个地板湿滑的警告牌,还会每隔10秒播放录音,我们可以在服务区看到这个标志.
欢迎标志(或入口标志)是在地区边境处的道路标志,其含义是引导或欢迎游客到访该区域.例如当进入州、省、县、农村或乡镇时可以在区域边境线附近找到该标志,这个标志在社区和私人场所处也越来越常见.
这些警告标志的含义是说明前方有红绿灯,并且常常表示难以看到红绿灯.当红绿灯可能已经显示红色时就会使用这个标志,以警告驾驶员准备减速.一些国家还具有指示土堤斜坡、消防站、机场等的警示牌.
在其他危险场所也会发现警告标志.在有高压线塔或有开放部件的高压设备存在的地方,有这个高压的警告标志.这是一个国际安全标志-电击危险,也称为高压符号.如果你看到这个标志,你应该小心,避免发生危险.
解答 51.A.细节理解题.根据In many countries,if an injury results from a wet floor,the owner may be found for the injuries.可知,在很多国家如果由于湿地板而造成伤害,则这个场所的负责人将会对伤者负责,因此答案为A.owner;
52.B.细节理解题.根据And we can see this sign in the places for services.可知,我们可以在服务型场所(places for service)看到地面湿滑的警示牌,因此应该选择服务型的区域,选项中只有饭店,即B.restaurants是服务型场所,其他三个选项分别是办公室、公路和高速,不合题意;
53.D.细节理解题.根据Examples of welcome signs can be found near political borders(边界),such as when entering a state,province,county,city,or town,可知,当你进入一个州、省、市、村或乡镇的时候都可以看到这个欢迎标志,因此答案选择D;
54.B.细节理解题.根据Here is an International safety symbol"Caution (提示),risk of electric shock",also known as high voltage symbol.可知,文章中表格中的第四行显示的标志寓意是电击危险,也称为高压符号,因此答案为B.High voltage,don't touch it.
55.A.细节理解题.根据These warning signs indicate (指示) that traffic lights are ahead,and are often used when it is difficult to see that a traffic light may already be showing red,to warn a driver to prepare to slow down.可知,这个标志显示前方有红绿灯,旨在提醒司机要准备减速慢行,即A.slow down
点评 本文是一篇科普类文章.介绍了四个具有不同含义的标志.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | relax | B. | relaxing | C. | to relax | D. | relaxed |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | grandparents' | B. | grandparents | C. | grandparent's |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | looking | B. | looking after | C. | looking for | D. | looking at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | earlier | B. | earliest | C. | more early | D. | early |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com