精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Dear Kitty,
I am sorry that I did not write to you earlier because I have been very(36)A.I was helping with a charity show to raise money(37)B Project Green Hope.A lot of work needed to be finished,so I did not have much free time.
I felt very happy when I was chosen to be the host.It was exciting,(38)DI was also very nervous.I knew that lots of people would watch the show and that many famous pop(39)Awould come,too.We started working on the show half a year ago so that we could do everything on time.My job was to iptroduce each star and I also had many other duties.We practiced a lot before the show.I had to remember to(40)A the right camera at the right time.(41)B,I thought I would never be able to remember all the words.Slowly,everything became(42)B•
The big day came very quickly,and I was so excited.Twenty minutes before the big event,we opened the doors and many people came into the theatre to watch the show.The fans of the pop stars were making a noise,so I had to speak (43)A.
Everything seemed to happen very fast.A lot of(44)Chas been given to Project Green Hope.I hope more events like this will be organized to raise money for charity and I think more people should be (45)Bto take part in them.
See you soon.Best wishes!
Rieky
36.A.busyB.freeC.nervousD.excited
37.A.exceptB.forC.fromD.towards
38.A.soB.orC.andD.but
39.A.starsB.doctorsC.teachersD.students
40.A.look atB.look forC.look throughD.look after
41.A.After allB.At firstC.At lastD.For example
42.A.harderB.easierC.more tiringD.more boring
43.A.loudlyB.quicklyC.quietlyD.happily
44.A.foodB.paperC.moneyD.medicine
45.A.foundB.invitedC.caughtD.carried

分析 【文章大意】这篇文章是一封作者写给Kitty的回信,信中说了作者对没有及时回信感到非常抱歉,因为他正在准备一个慈善演出,为了帮助绿色希望工程募集资金,最终这次活动举行的很成功,筹集到了很多资金,并且希望以后多多举行这种活动.

解答 36  A 考查形容词.根据文章下文"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知作者为了帮助绿色希望工程募集资金正在准备一个慈善演出.所以此处"I am sorry that I did not write to you earlier because I have been very(36)."说的应该是作者没有及时回信是因为作者很忙.故选A.
37  B 考查介词.根据文章句子"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知句意:作者为了帮助绿色希望工程募集资金正在准备一个慈善演出.此处raise money for 表示为…筹钱.故选B.
38  D 考查连词.根据文章上文"It was exciting"可知这是一件令人激动的事情.而此处"(38)I was also very nervous."表示的是作者也很紧张.所以这里是转折关系.故选D.
39  A 考查名词.根据文章下文"My job was to iptroduce each star and I also had many other duties."可知作者的工作是报幕人员,介绍每一个明星,并且还有其他的责任.所以此处"I knew that lots of people would watch the show and that many famous pop(39)would come,too."应该指的是很多出名的明星都会来.故选A.
40  A 考查动词.根据文章上文"My job was to iptroduce each star and I also had many other duties."可知作者的工作是报幕人员.所以此处"I had to remember to(40)the right camera at the right time."应该说的是作者必须牢记在适当的时间看适当的镜头.故选A.
41  B 考查短语.根据文章下文"Slowly"可知这里表示时间发展的顺序.所以此处".(41),I thought I would never be able to remember all the words."应该指的是起初,作者认为他不可能记住所有的台词.故选B.
42  B 考查形容词.根据文章上文"I thought I would never be able to remember all the words."可知作者刚开始认为他不可能记住所有台词.此处"Slowly,everything became(42)•"表示转折,所以应该说的是慢慢地,每件事情都变得容易起来.故选B.
43  A 考查副词.根据文章上文"The fans of the pop stars were making a noise,"可知很多明星的粉丝在台下喧哗.所以此处"so I had to speak (43)."表示作者不得不大声讲话.故选A.
44  C 考查名词.根据文章上文"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知活动是为了筹集资金.所以此处"A lot of(44)has been given to Project Green Hope."应该指的是绿色希望工程已经收到了很多钱.故选C.
45  B 考查动词.根据文章句子"I hope more events like this will be organized to raise money for charity and I think more people should be (45)to take part in them."可知句意:作者希望像这样为慈善募捐的活动以后可以多多去组织,也有更多的人被邀请参与其中.结合语境此处应该指的是被邀请.故选B.

点评 完形填空题需先浏览一遍全文,掌握文章大意,结合前后文语境,以及语法形态,推测出正确的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I hear you have a home robot.
-Yes,it's amazing.It ______ do all my housework.(  )
A.mustB.shouldC.couldD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.一方有难,八方支援.同学们,读完上面的报道后,你有何感想?你是否也想为灾区的人做点力所能及的事情?请你根据所给信息,写一篇短文.内容包括:
1、看到报道后你的感想?2、你会怎么样帮助灾区人们?
3、平时你在学校是怎样帮助同学的(至少2点)4、呼吁同学们要互相帮助.
要求:语句通顺合理,80词左右,开头已给出,不计入总词数.
I have just read a report about the disaster(灾难)which happened in Yunnan.
                                                       

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.When I was a small boy,something happened to me that made me never put any wild creature in a cage.
We lived near a forest,and every evening the mockingbird would come and(16)C.I decided to catch a young(17)Aand keep it in a cage,and in this way,I would have my own private musician.Then I succeeded in catching one and put it in a cage.At first,the bird was(18)D,so it fluttered (扑腾) in the cage.But finally it was used to living in its new home.I felt very excited with myself and(19)Asome beautiful singing.
On the second day,the little bird's mother flew to the cage with(20)B in her mouth.The baby bird ate everything.I was(21)Bto see this.Certainly the mother bird knew how to feed her baby better than I did.
The following morning when I went to see my bird,I found it(22)Con the floor of the cage.I was terribly surprised and sad!What had happened?
Arthur Wayne,a famous biologist,happened to(23)Bmy father at that time.After she knew my story,she explained to me,"A mother mockingbird,finding her young in a cage,will(24)Cbring it poison berries.She thinks it better for her baby to die than to lose(25)C."
Since then I have never caught any living creature and put it in a cage.All living things have a right to live free.
16.A.danceB.flyC.singD.jump
17.A.birdB.boyC.fishD.thief
18.A.happyB.carefulC.activeD.afraid
19.A.looked forward toB.looked out ofC.looked forD.looked up
20.A.waterB.foodC.songsD.stones
21.A.worriedB.pleasedC.boredD.tired
22.A.aloneB.aliveC.deadD.sick
23.A.inviteB.visitC.challengeD.introduce
24.A.neverB.seldomC.sometimesD.ever
25.A.friendsB.parentsC.freedomD.happiness

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.If you_________ something that you have done,you wish that you had not done it.(  )
A.repeatB.regretC.praise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.In fall 2006,the National Basketball Association(NBA)started using basketballs made with synthetic(合成纤维),or man-made material instead of leather(皮革).They made the change because they wanted every basketball they use to feel and bounce(弹起) the same.Not all leather balls are exactly alike in weight or how they bounce,but the synthetic balls are.
However,some players complained right away that the new balls bounced differently and were actually harder to control than the leather ones.
Physics helped answer questions about why the new balls felt different.For example,the scientists studied friction(摩擦力)which in this case affects the ability of a player to hold on to a ball."The greater the friction is,the better it will be in his hand,"explains a scientist.
Tests on both wet and dry balls showed that while the synthetic ball was easier to hold onto when dry,it had less friction and became much harder to hold onto when wet.That's because sweat stays on the surface(表面) of the synthetic balls but gets taken into the leather balls.
The scientists also tested bounce and found that the logo(商标)printed on the new balls made their surface uneven(不平)and caused them to bounce a little strangely compared with the leather balls.
In January,the NBA went back to using the leather balls.They aren't perfect,but for now,that's just the way the ball bounces.
61.Why were the synthetic balls expected to be used in NBA according to the text?D
A.Because they are easier to control.     
B.Because they waste less material.
C.Because they feel and bounce alike.    
D.Because they look exactly alike.
62.The ball is easier to hold on toB
A.when friction is less               
B.when friction is greater
C.when it is heavier                   
D.when it bounces strangely
63.The synthetic ball bounces differently from the leather one mainly becauseB
A.it is wet    
B.there's a logo on it
C.it is dry
D.its weight remains the same
64.The underlined word"sweat"refers toD.
A.灰尘     
B.细菌    
C.雨水     
D.汗水
65.It can be inferred(推断)from the text thatC.
A.a synthetic ball takes in(吸入) water faster than a leather ball
B.a leather ball is more difficult to make than a synthetic one
C.a leather ball may increase its weight during a game
D.a synthetic ball is more expensive than a leather ball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.You may           this kind of sign in the library.It means we must keep silent.(  )
A.hearB.look atC.findD.find out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There is only        bread for the picnic.What about going out to buy some?(  )
A.a littleB.a fewC.plenty ofD.little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Hello!This is Michael.May I speak to Sam?
-       .He isn't in.He is on vacation in Hainan.(  )
A.SorryB.All rightC.Wait a minuteD.Speaking,please

查看答案和解析>>

同步练习册答案