精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Can a soft-looking girl be tough(坚韧的) inside?Taiwan's pop singer Evonne Xu is like this.If she thinks something is right,she goes out of her way to do it.
"If anyone around me gets treated unfairly,"she said,"I can't pretend not to see.I feel it's my duty to speak out and protect their rights."Her friends sometimes advise her not to invite trouble,but she isn't afraid.
She was born in a hospital in Texas,America,where she was the only Asia baby.A lot of people came to look at her.She was so pretty that she was called"Snow White".
Xu grew up with Western kids,doing the same things together.But she said her Chinese parents were much stricter than American parents.Even so,Xu did not want to lie to her parents like many kids did."I could have told them I was going to the library to study,when in fact I was going to a party,"she said,"But it would have made me feel very bad.I would rather argue with them for my rights."
"And it did work,"she said,"It helped them know me better and trust me,and now we get on very well."
36.The underlined phrases in the first paragraph meansD.
A.to get off    
B.To get in the way
C.to go away    
D.to try one's best
37.What does Xu think of Chinese parents and American parents?C
A.Chinese parents are better than American parents.
B.Chinese parents are not as good as American parents.
C.American parents are not as strict with their kids as Chinese parents.
D.American parents are more worried about their kids than Chinese parents.
38.What can we know about Evonne Xu according to the passage?A
A.She is always ready to say and do what she thinks right.
B.Her parents are both Americans.
C.She often argues with her parents,so they don't get on well.
D.She prefers dancing to singing.

分析 这篇文章主要介绍了Xu是一个外表柔弱但内心坚韧的女孩.如果她认为某事是正确的,她会尽自己的努力去做.她认为美国父母不像中国父母严格要求他们的孩子.她总是准备好说,做她认为正确的事.

解答 答案:36.D  细节理解题.根据第二行句子"If anyone around me gets treated unfairly,"she said,"I can't pretend not to see.I feel it's my duty to speak out and protect their rights.""如果我周围有人得到不公平的对待,"她说,"我不能假装没看见.我觉得说出并保护他们的权利是我的责任."可推知题干If she thinks something is right,she goes out of her way to do it.意思为如果她认为某事是正确的,她会尽自己的努力去做.可推知goes out of her way的意思为尽力而为.故选D.
37.C 细节理解题.根据第五行句子Xu grew up with Western kids,doing the same things together.But she said her Chinese parents were much stricter than American parents.Xu和西方孩子一起长大,一起做同样的事情.但是她说她的中国父母比美国父母严格得多.可知她认为美国父母不像中国父母严格要求他们的孩子.故选C.
38.A 细节理解题.根据第五行句子Even so,Xu did not want to lie to her parents like many kids did."I could have told them I was going to the library to study,when in fact I was going to a party,"she said,"But it would have made me feel very bad.I would rather argue with them for my rights."即便如此,Xu不想像很多孩子一样欺骗她的父母."我可以告诉他们我要去图书馆学习,事实上,我要参加一个聚会的时候,"她说,"但它会让我感觉非常糟,我宁愿跟他们争论我的权利."可推知她总是准备好说,做她认为正确的事.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.你为什么不戒烟?(give up)
Why don't you give up smoking?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Please tell us ___________________.
--Between 2p.m.and 3p.m.yesterday afternoon.(  )
A.when the show took place
B.where the show rook place
C.who was the performer
D.how the performance was arranged

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.一Hi,Uncle Li,you are wanted         the phone.
一But nobody knows I'm here.(  )
A.byB.onC.inD.from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Getting electricity(电)has always been a problem for the 173people living in Nuevo Saposoa,a small village in Peru,South America.However,things went from bad to worse in March 2015after heavy rains damaged(损坏)the only power cables(电缆)in the area.The villagers were forced to use oil lamps,which are not only expensive but also dangerous because of the harmful gases they produce.
Luckily,researchers at the University of Technology(UT)in Lima,Peru heard about their problem and found a wonderful solution(解决方法).They made a lamp that can be powered by plants and soil,both of which can be easily found in the Amazonian rainforest where the village lies.The lamp takes energy from a plant growing in a wooden box and uses it to light up an LED light bulb.
While that may sound amazing and even impossible,the science behind the idea is quite simple.As plants create their food (using the sun's energy,water and chemicals from the soil ),they also produce waste which they return to the soil.Tiny animals in the soil eat this waste and they produce electrons一the building blocks of electrical energy.The UT team put special sticks inside the soil to get the energy and keep it in the lamp's batteries for later use.The researchers say a single charge can power a 50-watt LED light for two hours 一enough time for local villagers to get their evening work done.
The university gave ten Plant Lamps to the villagers of Nuevo Saposoa in October 2015.So far,they have been a huge success!Elmer Ramirez,the UT professor who invented the lamp,believes the Plant Lamp could help improve the lives of many people,especially small rainforest communities.42% of whom have no electricity.
31.What is true about the Plant Lamp?D
A.It can be made by local people.
B.It is much easier to use than oil lamps.
C.It can produce all the electricity the villagers need.
D.The things it needs to make electricity are easy to find.
32.The Plant Lamp's inventor believes it could be most helpful forA.
A.rainforest communities    
B.cars
C.poor people in cities    
D.farmers
33.What is the purpose of the passage?A
A.To report on a new invention
B.To explain a new scientific theory(理论)
C.To describe how electricity is made
D.To discuss the problems of poor villages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Tea is an important part of Chinese tradition.Tea has very close relationship to Chinese culture.
It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong.People say that he lived 5,000years ago.One summer day,while he was visiting a faraway part of his country,he felt very thirsty.The servants began to make water hot enough to turn into gas for him to drink.Dried leaves from a near plant fell into the water.The king drank some,and found it could make him feel less tired.Also as a scientist,Shen Nong was interested in the new drink.And so,tea was created in 2737BC.
Drinking tea has many advantages.It makes people feel less tired,clears heat inside the human body and helps people lose weight.As you add a cup of tea to your daily life,please check the following helpful advice.
Drink it hot.Tea oxidizes(氧化) quickly,so it is suggested that you drink it hot.
Do not drink too much strong tea.It will probably be harmful to your stomach and make you feel sick if you make the tea too strong.
The best time to drink tea is between meals.It may not make you have a strong wish to eat when your stomach is full.
Do not drink with medicine.It may change the medical result.You can drink tea two hours after you take medicine.
Green tea is the best choice for office workers.Why?Because green tea helps stop the bad result of the computer.
52.Drinking tea has lots of advantages EXCEPTC.
A.helping you lose weight    
B.letting you feel less tired
C.having a strong wish for food    
D.clearing heat inside your body
53.Mr.Brown is a computer programmer (程序设计员).He'd better drinkA.
A.Green tea    
B.black tea
C.strong tea    
D.coffee with milk
54.What can we infer(推断) from the passage?D
A.Don't drink too much strong tea.
B.Not all office workers drink green tea.
C.Tea is connected with Chinese culture closely.
D.King Shen Nong loved creating new things.
55.The passage is mainly written toB.
A.let us know tea was discovered
B.give some advice about drinking tea
C.tell people the history of tea
D.advise people to drink green tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.You shouldpraise(赞扬,表扬) the kid for his behavior.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Would you like to have a cup of coffee or orange juice,Lucy?
-______.I like any of them.(  )
A.EitherB.NeitherC.All

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Ted,would you please____ your exercise books and do some exercises right now?
-Of course,Mr.Brown.(  )
A.take part inB.take offC.take outD.take care of

查看答案和解析>>

同步练习册答案