精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.In fall 2006,the National Basketball Association(NBA)started using basketballs made with synthetic(合成纤维),or man-made material instead of leather(皮革).They made the change because they wanted every basketball they use to feel and bounce(弹起) the same.Not all leather balls are exactly alike in weight or how they bounce,but the synthetic balls are.
However,some players complained right away that the new balls bounced differently and were actually harder to control than the leather ones.
Physics helped answer questions about why the new balls felt different.For example,the scientists studied friction(摩擦力)which in this case affects the ability of a player to hold on to a ball."The greater the friction is,the better it will be in his hand,"explains a scientist.
Tests on both wet and dry balls showed that while the synthetic ball was easier to hold onto when dry,it had less friction and became much harder to hold onto when wet.That's because sweat stays on the surface(表面) of the synthetic balls but gets taken into the leather balls.
The scientists also tested bounce and found that the logo(商标)printed on the new balls made their surface uneven(不平)and caused them to bounce a little strangely compared with the leather balls.
In January,the NBA went back to using the leather balls.They aren't perfect,but for now,that's just the way the ball bounces.
61.Why were the synthetic balls expected to be used in NBA according to the text?D
A.Because they are easier to control.     
B.Because they waste less material.
C.Because they feel and bounce alike.    
D.Because they look exactly alike.
62.The ball is easier to hold on toB
A.when friction is less               
B.when friction is greater
C.when it is heavier                   
D.when it bounces strangely
63.The synthetic ball bounces differently from the leather one mainly becauseB
A.it is wet    
B.there's a logo on it
C.it is dry
D.its weight remains the same
64.The underlined word"sweat"refers toD.
A.灰尘     
B.细菌    
C.雨水     
D.汗水
65.It can be inferred(推断)from the text thatC.
A.a synthetic ball takes in(吸入) water faster than a leather ball
B.a leather ball is more difficult to make than a synthetic one
C.a leather ball may increase its weight during a game
D.a synthetic ball is more expensive than a leather ball.

分析 在2006的秋天,美国国家篮球协会开始使用合成篮球或人工材料代替皮革.他们的改变是因为他们希望使用的每一个篮球手感和弹起时一样.

解答 61.D细节理解题.根据They made the change because they wanted every basketball they use to feel and bounce(弹起)the same.可知他们使用合成篮球或人工材料代替皮革.他们的改变是因为他们希望使用的每一个篮球手感和弹起时一样.故答案为:D.
62.B细节理解题.根据The greater the friction,the better it will stick to his hand可知摩擦力越大,球越容易被抓住,故答案为:B.
63.B细节理解题.根据The scientists also tested bounce and found that the logo (商标)printed on the new balls made their surface uneven(不平) and caused them to bounce a little strangely com-pared with the leather balls.可知它们的不同在于有一个商标在上面,使表层不平,故答案为:B.
64.D词义猜测题题.根据后半句:gets taken into the leather balls渗进皮革球里面,可知此处应该是:这是因为汗水待在合成革的表面,故答案为:D.
65.C推理判断题.根据That's because sweat(汗水)stays on the surface of the synthetic balls but gets taken into the leather balls可知汗水渗进皮革球里面,所以会更重一些,故答案为:C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.You can't ______ the weather being fine when you plan a day out in England.(  )
A.turn onB.try onC.carry onD.depend on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Sarah Scantlin has not spoken a single word following an accident twenty years ago-until now.Sarah was an 18-year-old college student when she was hit by a car in 1994.Brain injuries left her unable to speak.Finally,she was able to c(81)ommunicate   by blinking(眨眼.her eyes in response to questions-one blink for"no"and two blinks for"Yes".
Sarah has been living at Golden Plains Health Care Center in Hutchinson,Kansas,since the accident.She began talking last month during a group speech treatment with other people.Doctors and nurses began working with her more intensively(集中地),b(82)ut   kept the secret from Sarah's family.They feared that the family would get their hopes up.And then they might be d(83)isappointed    if Sarah lost her newfound ability.
Sarah wanted to s(84)urprise   her parents on Valentine's Day but she just couldn't wait that long.Nurse Jennifer Trammell dialled the number for Sarah's mother.When Betsy Scantlin answered,the nurse asked her if she was sitting down.The next w(85)ords   came from Sarah:"Hi,Mom."
Her parents and brother were very excited about Sarah's new skill.They had thought that they would never hear her voice a(86)gain.When Sarah's father was asked about what would come next,he said,"You can't worry about tomorrow.It's a day-to-day thing."At the same time,they discovered that Sarah also got her memory back.Jim Scantlin asked his daughter about the names of the family pets from her childhood and something more about her past.She passed every t(87)est.
Doctors are not quite sure how Sarah can speak now,but they believe that the nerve(神经.pathways in her brain have partly reproduced and come back together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
One of the Seven Wonders of the World,the Great Wall is an impressive achievement of engineering.The Wall,first built in 900B.C.,is the product of many centuries'building and rebuilding.At first,it was used to protect the Empire of China from Xiongnu attacks.Most parts of the Wall we see today date back to the Ming Dynasty.
Angkor Wat is the most easily recognized as well as one of the most beautiful temples in Cambodia(柬埔寨).It was built in the early 12th century by King Suryavarman II (苏耶跋摩二世) to act as his state temple and capital city.Angkor Wat is very special because it is the only temple facing west.
The Taj Mahal is one of the most splendid buildings in the world and the story behind it is also very beautiful.The Taj Mahal was built between 1632and 1653by Emperor ShahJahan to sefve as a tomb (陵墓) in memory of his favorite wife,Mumtaz Mahal.It was built of marble (大理石) by twenty thousand workers and was decorated with 28different kinds of valuable stones from across India and even throughout Asia.
Stonehenge is an ancient place of interest with huge stones standing on the plains in England.It has captured our imaginations for centuries.Ifs the most magical pre-historic place on earth.People believe that the bluestones were thought to have healing (治疗) powers.Now though many of the original (原始的) stones have fallen or removed,it still attracts nearly five thousand tourists every day.
48.What was the aim of building the Great Wall at the very beginning?A
A.To protect the Empire of China from attacks.
B.To be one of the Seven Wonders of the World.
C.To be an impressive achievement of engineering.
D.To make the Empire of China easily recognized.
49.Which of the following is the only temple that faces west according to thepassage?B
A.The Great Wall.
B.Angkor Wat.
C.The Taj Mahal.
D.Stonehenge.
50.Which of the following can be used to describe the Taj Mahal according to the passage?C
A.It was built in the early 12th century by King Suryavarman II.
B.It is so special that it has captured our imaginations for centuries.
C.It has a beautiful story behind it and the building itself is splendid.
D.It was built by three thousand workers and was only built of marble.
51.If you want to see the most magical pre-historic huge stones,where will you most possibly visit?D
A.China.
B.Cambodia.
C.India.
D.England.
52.Who do you think would most probably like to read this passage?B
A.Doctors.
B.Tourists.
C.Athletes.
D.Musicians.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.Dear Kitty,
I am sorry that I did not write to you earlier because I have been very(36)A.I was helping with a charity show to raise money(37)B Project Green Hope.A lot of work needed to be finished,so I did not have much free time.
I felt very happy when I was chosen to be the host.It was exciting,(38)DI was also very nervous.I knew that lots of people would watch the show and that many famous pop(39)Awould come,too.We started working on the show half a year ago so that we could do everything on time.My job was to iptroduce each star and I also had many other duties.We practiced a lot before the show.I had to remember to(40)A the right camera at the right time.(41)B,I thought I would never be able to remember all the words.Slowly,everything became(42)B•
The big day came very quickly,and I was so excited.Twenty minutes before the big event,we opened the doors and many people came into the theatre to watch the show.The fans of the pop stars were making a noise,so I had to speak (43)A.
Everything seemed to happen very fast.A lot of(44)Chas been given to Project Green Hope.I hope more events like this will be organized to raise money for charity and I think more people should be (45)Bto take part in them.
See you soon.Best wishes!
Rieky
36.A.busyB.freeC.nervousD.excited
37.A.exceptB.forC.fromD.towards
38.A.soB.orC.andD.but
39.A.starsB.doctorsC.teachersD.students
40.A.look atB.look forC.look throughD.look after
41.A.After allB.At firstC.At lastD.For example
42.A.harderB.easierC.more tiringD.more boring
43.A.loudlyB.quicklyC.quietlyD.happily
44.A.foodB.paperC.moneyD.medicine
45.A.foundB.invitedC.caughtD.carried

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Listen to me carefully!We must obey the traffic rules to keep us         .(  )
A.safeB.saveC.safetyD.safely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Hurry up.Your cousin is waiting at theentrance/′entr?ns/.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The use of new technology adds excitement to        life and makes it wonderful.(  )
A.ourB.weC.usD.ours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-You look so young,Madam!How old are you?
-Aha!It's a         .(  )
A.suggestionB.reasonC.secretD.problem

查看答案和解析>>

同步练习册答案