精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Mrs Mark: I got what I wanted that day. My son gave me a book of poems. He wrote it himself. My daughter bought a scarf for me and wrote me a Mother’s Day card. They also made me bread for breakfast. My husband took us to the movies.

Mrs Judy: I woke up with the music. I knew this day would be nothing special(特殊的) for me. However, I was wrong. My husband gave me a day off! He did the dishes, took care of the children and played with them. In the evening, he took us out for a delicious dinner. They gave me 4 hours of computer playtime. I felt very warm.

Mrs Jane: My one-year-old son and I went to my mother’s house on Mother’s Day. After a nice lunch, we spent half the day driving. When we got home, my husband made me dinner. He set up a picnic on the living room floor. It was with candles, cold wine and Mother’s Day cards from both him and our son, Jackson. It was a very nice Mother’s Day for me!

Choose the best answers(根据短文内容选择最恰当的答案, 用A,B, C或D表示) 5%

1.______ wrote the passages.

A. Reporters B. Teachers

C. MothersD. Children

2.The first mother wanted______.

A. poems.B. a scarf.

C. breadD. her family’s love

3.The underlined sentence means ______.

A. My husband would take care of the children.

B. I always heard the music when I woke up.

C. I would be busy all day.

D. I was able to play computer games for 4 hours.

4. The third passage told us that the mother ______.

A. had a few children.

B. celebrated her first Mother’s Day happily

C. went to visit her sister with her son

D. had to make dinner for the family after she got home

5.The first mother and the third mother both received______.

A.a book of poems B. a nice scarf

C. Mother’s Day cardsD. cold wine

 

1.C

2.D

3.B

4.A

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文是三个母亲在告诉我们他们的母亲节是怎样度过的。从他们的描述可知,他们的母亲节都过得很快乐。

1.推理判断题。通读全文可知,这篇短文是三个母亲在给我们讲述他们的母亲节是怎样度过的,因此写这篇短文的人应该是母亲们。故选C。

2.细节理解题。根据短文的第一段可知,Mark夫人在开头就告诉了我们,她得到了她想要的东西,在母亲节那天,她的儿子给了她一本书,书里是儿子自己写的诗;她的女儿给她买了一条围巾;她的丈夫带他们一家去看了电影。从这里我们可以看出,Mark夫人想要的是家人的爱。故选D。

3.细节理解题。原句意为:我在音乐中醒来,我知道这一天对于我来说没什么特别的。从这句话的意思来看,Judy夫人每天都是在音乐中醒来,所以今天跟往常是一样的。故选B。

4.推理判断题。这一段中并没有说这是Jane夫人的第一个母亲节,故B不对;根据这一段的第一句话my one-year-old son and I went to my mother’s house可知C不对;根据这一段中My husband made me dinner可知C不对。这一段中只提到了Jane夫人的一个孩子,故选A。

5.细节理解题。根据短文的第一段和第三段可知,Mark夫人和Jane夫人在母亲节的时候,都收到了卡片。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届安徽滁州七年级上期中统一考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-________. What’s this in English?

-________, I don’t know.

A.Excuse me; Sorry B.Excuse me; Excuse me

C.Sorry; Sorry D.Sorry; Excuse me

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届云南曲靖麒麟第七中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Where’s my watch? I it.

A. look B. meet C. take D. need

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届云南曲靖麒麟第七中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What’s that ?

— is an orange.

A.That B.This C.It D.It’s

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届云南曲靖麒麟第七中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

A:How are you ?

B:I’m fine. Thank you !

A.OK B.good C.nice D.bad (糟糕)

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届上海市松江区七年级下学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s already 12:00 and I’m hungry. Let me ______ lunch first.

A. have B. to have

C. to havingD. Having

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届上海市松江区七年级下学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Paris (巴黎) is one of ______ cities in the world.

A. beautiful B. more beautiful

C. most beautifulD. the most beautiful

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届黑龙江大庆第二十五中学八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

“I sometimes get up at three or four in the morning to surf the Internet.”

“I check my e-mail almost forty times a day.”

“I seldom spend less than three hours each time on the net.”

“I spend more time in chatrooms(聊天室) than with my ‘real-life’friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾)called Internet addiction. According to experts, Internet addicts(迷)spend at least thirty to forty hours online every week. They lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and looked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police(警察). The police found the student in the computer lab(网吧): he was surfing the Internet—for seven days straight.

A study shows that about six to ten percent of Internet users become addicted. The teenagers spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “surfing the Internet” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms(症状):

★You go out with your friends less and less.

★You can’t wait to get online again.

★You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

★You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the solution? Some experts suggest that people set strict limits on their time for Internet use. You have to learn to control it, or the Internet would control you.

1.An Internet addict spends at least ten hours online every week.

2.The missing college student was found in the computer lab.

3.The experts don’t worry about young people at all.

4.Young people should control their time online.

5.According to the passage, we know it’s bad for young people to spend too much time online.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届辽宁大连第七十六中学八年级4月月考英语试卷(解析版) 题型:完形填空

I’ve never thought about talking with a stranger online before. I thought it was dangerous, but last month I it. Let me tell you what happened. I set up my speaker and my microphone (话筒) and then began walking into different kinds of , because I didn’t know which room was right me. I just wanted to find a native (本地的)English speaker to talk to, I failed(失败).Several days later, I went online again and an English speaking room. I hoped this room would become a good place for learners. The third time, I stayed in my room, and several people entered it. There were two native English speakers. One was from the UK, and the other was from Australia. It was too because neither of them had a microphone.

couldn’t speak to us but just typed words so our conversation went on . However, I learned a lot from that conversation. I thought I have known a lot about English, but the fact is that I still have a way to go. I will work harder.

1.A. read B. finished C. tried D. took

2.A. stations B. libraries C. rooms D. parks

3.A. for B. in C. with D. on

4.A. though B. but C. so D. because

5.A. found B. closed C. broken D. left

6.A. Chinese B. English C. maths D. history

7.A. bad B. soft C. proud D. favourite

8.A. We B. You C. I D. They

9.A. healthily B. well C. slowly D. quickly

10.A. short B. long C. easy D. good

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案