Long time ago,there was a poor family in a small village. The family had a son called Jackson. He was a kind boy. He always saved his pocket money to help pay for (支付)his sister’s school fees.
One day,they had no food to eat. Jackson’s mother asked him to go fishing. So he went to the nearby river. He waited for a long time and caught a cod(鳕鱼)at last. The cod said to him, “If you don’t eat me,I will give you a pair of magic scissors(g一把魔术剪刀). And you can use the scissors to cut anything you want.” Jackson believed it and got the scissors.
When he got home,he told his parents and his sister about the magic scissors. They cut some food,and the delicious food was on the table. Then they cut a new house,and they had a new house. They were very happy,and didn’t worry about the food any more.
阅读短文后选择正确答案。(10分)
1. The underlined phrase “school fees” means “______” in Chinese.
A. 学籍 B. 学分 C. 学科 D. 学费
2.Jackson saved his pocket money because _________________.
A.he wanted to buy a computer
B. his sister needed money to go to school
C. his mother told him to do so
D. he wanted to buy a pair of magic scissors
3.Jackson’s mother asked him to go fishing because _____________.
A. he was good at fishing
B. he wanted to eat fish
C. he enjoyed fishing
D. his family had no food to eat
4. There might be _______people in Jackson’s family.
A. two B. three C. four D. five
5. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Jackson’s sister wasn’t old enough to go to school.
B. The cod gave Jackson a pair of magic scissors.
C. Jackson put the cod back into the river at last.
D. Jackson’s family had a new house after getting the scissors.
1.D
2.B
3.D
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本篇表格主要是介绍了很久以前,一个小村庄有一个贫穷的家庭,家里有一个儿子叫杰克逊,他是一个善良的男孩,总是攒下自己的钱给妹妹交学费。有一天他去河里去钓鱼,他掉到了一条鳕鱼,鳕鱼告诉他只要不吃他就给他一把魔术剪刀,可以剪下他想要的一切东西。
1.词义猜测题。根据句意可知他攒下兜里的学费给她妹妹上学的的学费。可知是学费的意思;可知选D
2.细节理解题。根据文中 He always saved his pocket money to help pay for (支付)his sister’s school fees.可知他省下他的零钱给妹妹交学费。可知选B
3.细节理解题。根据文中they had no food to eat. Jackson’s mother asked him to go fishing.可知他家没有东西吃了。故选D
4.细节理解题。根据文中When he got home,he told his parents and his sister about the magic scissors可以推断出他家可能有四口人. 可知故选C。
5.主旨大意题。通读全文可知只有A是错误的,因为通过文中可知他的妹妹在上学,故选A
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京市海淀区九年级上学期期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Are there Harry Porter books in your schooI library? Many kids all over the world are reading J. K. Rowling's books in school. But some parents think their children shouldn't be able to find those and other books in schooI libraries.
Should schooI Iibraries keep books that some parents don't approve of? Should they take those books off the shelves?
All over the country, schools are trying to find solutions to this problem. Read these arguments. Then decide for yourself.
Yes! Some Books Sould Be Banned (禁止) from School Libraries!
"We need certain limits (限定),"said one student. He said some books have no place in school Iibraries.
Books should meet certain standards before they are put in schooIs. Is this a good book for kids to read? Is it fuII of violence (暴力)? Does it include bad words or ideas kids shouId not learn about? If a book is not good for all kids, it should not be in a schooI Iibrary.
Most parents know what's good for kids. They have a right to decide which books should or should not be in schooI Iibraries. If parents don't have time to find out everything their kids read, they should trust schooIs to do that for them.
No! Books Should Not Be Banned from School Libraries!
"Parents should decide what their own kids read, "said Natalie Nicol, a student. "But other parents shouldn't make that choice for them. "
Many experts say that it's the parents' job, not the schooI's job, to check out what their kids are reading. If they don't Iike a book, they should not let their kids read it.
Why should a few parents stop kids from reading stories like the Harry Potter series? Kids should be able to check out books their parents think are OK to read it.
Many schooIs Iet kids borrow certain books if they have a signed paper from a parent. That works fine. A parent doesn't sign the paper if he or she doesn't want the child to read the book. Other kids can read the books if they have permission.
Some books are not OK for all kids to read. But if more adults were careful about what their own kids read, they wouldn't have to ban books from the library.
1.What does the underlined phrase “approve of" mean?
A. borrow B. accept C. know D. keep
2.According to some parents, what should schooIs do before books are put in schooIs?
A. Set certain standards.
B. Learn about the writers
C. Do a survey on books.
D.Take out the bad words.
3.What is the passage mainly about?
A. Whether students should read certain books or not.
B. Whether some limits should be set on books or not.
C. Whether some books should be in schooI libraries or not.
D. Whether parents should choose good books for kids or not.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年内蒙古旗保康二中七年级上阶段考试1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—___, are you Ben?
—No, I’m not. I’m Peter.
A. How are you B. Hi
C. Excuse me D. Thanks
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年内蒙古八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—May I borrow your English book?
—No , you _______.
A. may not B. mustn’t
C. couldn’t D. don’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年内蒙古八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Would you mind _______ the bike here?.
A. put B.puting C. putting D. Puts
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南石林鹿阜中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Time is money. But I think it is money.
A、as important as B、 more important than
C、so important than D、 the same as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南石林鹿阜中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Roy,I have to tell you.
—Oh?What’s that?
A、 anything important B、important nothing
C、something important D、important something
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南石林鹿阜中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
People live around the world. They like to have celebrations. In China, people celebrate New Year. New Year is in January or February. They wear red clothes because red is the color that will bring joy. Chinese children get money in red envelopes for the new year. In Gambia (冈比亚),people celebrate Independence Day (独立日). It is in February .They wear bright clothes and play music at the celebrations . In American, people celebrate Thanksgiving Day . It’s on the fourth Thursday in November. They have a very big dinner with their families or friends. They eat turkey and a lot of other delicious foods. They have a long talk after the dinner.
根据短文内容判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(每小题1分,满分5分)
1.The passage talked about three countries’ festivals.
2.In Gambia, people celebrate Independence Day.
3.Thanksgiving Day is on the fourth Tuesday in November.
4.In England , people celebrate Thanksgiving Day.
5.On Independence Day , people wear red clothes and play music at the celebrations.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南石林鹿阜中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Is that your book?
—No, .
A.it is B.it isn’t
C.they’re D.they aren’t
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com