精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.A couple had two little boys,ages 8and 10,who were very naughty.They were always getting
into trouble and their parents knew that,if any mischief(恶作剧) happened in their town,their sons were probably considered.
The boys'mother heard that a clergyman(牧师) in town had been successful in dealing with naughty children,so she asked if he would speak with her boys.The clergyman agreed,but wanted to see them separately.So the mother sent her 8-year-old first in the morning,with the elder boy to see the clergyman in the afternoon.
The clergyman,a huge man,sat the younger boy down and asked him seriously,"Where is God?"
The boy's mouth dropped open,but he made no reply,sitting there with his mouth hanging open,wide-eyed.So the clergyman repeated the question in an even more serious voice."Where's God!!?"again the boy made no try to answer.So the clergyman raised his voice even louder and shook his finger in the boy's face and shouted,"WHERE IS GOD?"
The boy screamed and ran away from the room,ran directly home and hid himself in the cupboard,closing the door heavily.When his elder brother found him in the cupboard,he asked,"What happened?"
The younger brother replied in a nervous voice,"We are in big trouble this time.God is missing-and they think WE did it!"
71.The two boys were always getting into trouble because they were veryB.
A.bad            
B.naughty            
C.stupid  
D.special
72.In order to deal with the two boys successfully,the clergyman decided toB.
A.sit them down      
B.see them separately
C.repeat the question 
D.hide them in the cupboard
73.What did the younger do after the clergyman asked the question twice?D
A.His mouth dropped open
B.His eyes kept wide.
C.He still said nothing 
D.He ran away quickly.
74.The elder brother feltA after he heard what his younger brother said.
A.scared    
B.upset      
C.sorry 
D.relaxed
75.From this passage we know thatD.
A.The younger brother is very smart    
B.The mother made a wrong decision
C.The elder brother is even smarter
D.The clergyman is pretty wise.

分析 一对夫妇有两个年龄分别为8岁和10岁的儿子,他们非常淘气.他们总是找麻烦,他们的父母知道如果在镇子上发生任何恶作剧,他们的儿子都会成为被怀疑对象.
孩子的母亲听说镇上的牧师能够成功地改变顽皮的孩子,所以就问牧师能否和她的儿子们说话.牧师同意了,但是想分开和他们聊.所以早上母亲把8岁的儿子送去见牧师,下午再把大儿子送去见牧师.
牧师是一位非常高达的人,他坐在小男孩身边,认真地问他:"上帝在哪里?"
男孩坐在那里张开嘴但没有说话.随后牧师用手指指着男孩的脸并以更严肃的声音大喊"上帝在哪里?".
男孩尖叫起来,跑出房间直接回家,把自己藏在柜子里,把门关上了.当他的哥哥发现他在柜子里时,他问:"发生了什么事?
弟弟以一种紧张的声音说:"我们这次有大麻烦了,上帝失踪了,他们认为是我们干的!"

解答 71.B.细节理解题.根据第一段内容的介绍,这对夫妇的两个儿子非常的淘气,如果镇子上发生了什么恶作剧,这对夫妇都会想到他们的儿子,因此题目中问,这两个孩子经常惹麻烦是因为他们非常的淘气,即naughty;
72.B.细节理解题.根据The clergyman agreed,but wanted to see them separately.可知,牧师答应了孩子母亲的请求,但是想要单独的与两个孩子见面,从后文可知,母亲先将小孩子送去了,随后下午要送的是大儿子,因此答案为B.see them separately;
73.D.细节理解题.根据The boy screamed and ran away from the room,ran directly home and hid himself in the cupboard,closing the door heavily.可知,牧师再问第二遍的时候,声音更加的大而且严厉了,因此小男孩感到害怕,开始大喊,并跑出了房间,回到家之后将自己关在柜子里,因此这里的答案是D.He ran away quickly.
74.A.细节理解题.根据The younger brother replied in a nervous voice,"We are in big trouble this time.God is missing-and they think WE did it!"可知,小男孩向他的哥哥说"我们这次遇上大麻烦了,他们说上帝不见了,认为这件事与我们有关",哥哥听到这件事之后,会觉得这次他们确实遇到大麻烦了,而且弟弟的预期是nervous,紧张的,因此可想而知哥哥应该是害怕的,即scred;
75.D.细节理解题.根据文中的内容,两个孩子经常做恶作剧,于是他们的母亲找到牧师,牧师决定帮忙,根据牧师的所作所为,我们可以看出牧师其实是做了一个更大的恶作剧,因此这里可知牧师用了两个孩子常用的手法,也就是以其人之道还治其人之身,这是一种很明智的做法,因此答案为D.The clergyman is pretty wise.

点评 本文是一篇记叙类的文章.内容与寓言相近.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.We are having lovely weather these days in May.(改为感叹句)
Whatlovely weather we are having these days in May!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.我们班的大多数同学都对音乐很感兴趣.
In our class,most of the studentsareinterestedin music.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Women make up 50percent of world's population and yet they are not treated equally.They hold less than one-fifth of the all parliamentary (议会) seats around the world,occupy less than 19percent of board (董事会) seats in Fortune 500companies and earn 17percent less than men for similar skills and positions.As a group,they are passed over and looked down on.
On March 8 every year,millions of women around the world celebrate International Women's Day.It is possible that you may not have heard about the International Women's Day in the United States.Yet Women's Day had its origin in the United States.
Women's Day was first celebrated in February 1909in the US to mark the one-year anniversary of the New York Garment Worker's Strike of 1908.Women used the chance to fight against warring and fight for women's vote rights.
Did you know that it was a Women's Day protest in St.Petersburg in 1917,which led to the revolution (革命) for bringing down the Russian empire?After the Russian revolution,Women's Day came to be celebrated as a communist (共产主义的) or socialist (社会主义的) holiday.As a result,the United States government didn't accept it as a holiday.
Today Women's Day is celebrated in places such as China and Russia as a sort of state-approved Valentine's Day or Mother's Day.The tradition in these countries is to give flowers and gifts to the important women in one's life.
In 1975,the United Nations officially announced March 8as International Women's Day.Since then,it has been a practice to suggest an annual theme for each year.The theme for 2016is"Pledge For Parity."It calls on women and men to challenge the present state and inspire positive change in their communities and workplaces.
There is a lot that needs to be done.As a society,we need to offer women and girls chances to make their dreams come true,have equal chances for leadership,respect and value differences,and develop a better work environment.This day challenges and reminds that everyone can be a leader in their own small way and can take positive steps to bring about gender equality.
Our world can truly be balanced when we use the potential that women have to offer.As we prepare children for the future,it is important that girls and women not be left behind.

Women's present situationWomen make up (56)half of the world's population.
Women get(57)fewer chances and less money while working.
 (58)History of Women's DayIt was first celebrated in the US in 1909.
The Women's Day protest in 1917(59)caused the revolution in Russia.
It was not(60)accepted as a holiday in the United States.
The United Nations (61)announcedMarch 8th as International Women's Day in 1975.
Ways of celebrating Women's DayBeing(62)celebrated as a sort of state-approved Valentine's Day or Mother's Day.
Flowers and gifts are(63)given to the important women in one's life.
(64)Purposes/Aims/Goalsof Women's DayTo help(65)achieve/realizewomen and girls'dreams.
To help women get chances for leadership equally.
To develop a better work environment for women.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A.Choose the best answer
Once upon a time if we wanted to make a phone call or wait for someone to contact us,we had to sit at home or at our desks.There were public phones in the street of course,but it could be hard to find one that was working and there were often long queues to use them.And of course you had to bring a lot of coins to pay for the calls.
So people didn't phone their friends as often.Mobile phones,these small pieces of electronic equipment which allow us to talk with friends and family while we are on the move,have greatly changed the way we live.Before the age of the mobile phone,our loved ones would sit around worried sick if we were late coming home.There were no quick calls to tell mum that there would be additional guests coming for dinner.We would have to depend on notes left on fridges or desks to communicate messages.
But mobile phones have also had a negative effect and what people don't seem to realize is that we've lost something very valuable:our privacy.Now our friends and family can contact us wherever and whenever they want to.We can never get away from them.The way people communicate with each other is totally different now.It's difficult to have a conversation face-to-face with a friend without being disturbed every couple of minutes by the ring of their phones,most people don't see anything wrong in having a long conversation on their mobile phone while forgetting all about the person sitting opposite.It seems the art of real conversation may be dying.
Of course,people could leave their mobile phones at home or even switch them off but no one ever does that.Why not?Because the worrying thing is we can't live without our phones.We've become communication addicts,unable to spend even a few minutes out of contact,in case we miss something'important'.
69.What does the underlined sentence tell us?B
A) No all-day public phone service was provided in the street.
B) Public phones were in poor condition and not always available.
C) Public phones were everywhere but they were always in use.
D) You could always see people repairing the public phones.
70.What's the writer's point about using telephones before the invention of mobile phones?D
A) Using a telephone was expensive.
B) Phone calls were much shorter.
C) People made fewer phone calls.
D) People relied on notes a lot.
71.What does the writer think about life before mobile phones?A
A) Life was less convenient.
B) People were more punctual.
C) Things were more relaxed.
D) Everyone managed very well.
72.What's the writer's main argument against mobile phones?D
A) They have damaged relationships.
B) We give out too much information.
C) They are harmful to our body and mind.
D) It's impossible to escape from them.
73.Which word best describes how the writer feels about the use of mobile phones.'?C
A) Disappointed.
B) Satisfied.
C) Worried.
D) Surprised.
74.What's the writer's main purpose in writing this article?B
A) To inform people about means of communication in the past.
B) To show disadvantages of the way people communicate today.
C) To advise readers to stop using the mobile phone.
D) To compare different types of phone conversation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Do you know any people like these?They are part of a new addiction(瘾)(51)called(call) Internet addiction.According to experts,Internet addicts(迷)spend at least thirty to forty hours online every week.They lose control(52)ofthe time they spend on the Internet.
For example,one college student was(53)missing(miss) for several days.His friends were worried and 1ooked for him everywhere but couldn't find him.They called the police.The police found the student in the computer lab:he was surfing the Internet-for seven days straight.
    A study shows that about six to ten percent of Internet (54)users(use)  become addicted.The teenager spend more time on the Internet than (55)with friends and family.That's why some experts worry most about young people.
Is"(56)surfing(surf)  the Internet"a hobby or all addiction for you?You may
have a problem if you have one of the following symptoms(症状):
★You go out with your friends less and less.
★You can't wait to get online again.
★You've(57)decided(decide) to spend a short time online,but then you spend several hours.
★You do not go to important family(58)events(event) or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.
What is the solution?Some experts suggest that people set(59)strict(strict) limits on their time for Internet use.You have to learn to control it,(60)orthe Internet would control you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克) coffee shops spread across the country.
The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.
Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).
In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡) bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.
However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.
26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably meansB
A.closed
B.managed   
C.left         
D.sold  
27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?C
a.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.
b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.
c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.
b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.
A.a-b-d-c            
B.c-a-b-d
C.b-d-c-a            
D.d-c-a-b
28.Why did so many Starbucks close in small areas?D
A.Because the coffee in these places was too expensive
B.Because the style of the coffee stores seems the same.
C.Because people like to drink coffee at home with friends
D.Because there were too many coffee shops in one place.
29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)C

30.What's the best title for the passage?A
A.The History of Starbucks       
B.The Culture of Starbucks
C.The Popularity of Starbucks    
D.The Environment of Starbucks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.配对阅读  左栏是五位病人的健康问题,右栏是七位专科医生的简介.请根据五位病人的健康问题为他们选出最合适的专科医生诊病,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
66.Bob is often late for school because he always gets up late.This makes his teacher mad.He needs to buy something to wake him up in the morning.
67.Tim likes listening to music when he is free.And he has to send e-mails to his customers(顾客)every day.He wants to buy something that can help him.
68.Summer has come.Tony is fat and he can't sleep well on such hot days.This troubles him a lot.He'd like to buy something to make him feel cool.
69.Alice often washes her hair late at night.It is often wet when she goes to bed.She is going to buy something that can dry her hair in a short time.
70.Susan is a housewife.She has to do the washing for her family every day.She gets tired of it.She is in need of a product to do it for her.
(2)This electric product can make you cool during the hot days.It can help you change the temperature and control the humidity(湿度) of your room.
(3)You can do many things with this product,such as sending e-mails,playing games,getting on line and so on.You can also listen to the music with it when you want to relax.
(4)This electric product is useful to all of us.People often have one at home.It is often put up on the wall.If you want to know the time,just take a look at it.
D.This can help you wash your dirty clothes and dry them.What you need to do is to return it on and later hang the clothes on the line.With this electric product,life will be a lot easier for you.
E.Each family needs this product.You can use it to store meat,vegetables,fruits,drinks and medicine.It can keep them cool and fresh so that they will not go bad easily on hot days.
F.It is a very helpful product which tells you the time.It can wake you up with a piece of music any time you want,but you have to set the time first.
G.When you wash your hair,you need this product.It can make your wet hair dry in a minute.It can also be used for drying your wet clothes or some other wet things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.World Horticultural Expo 2011
(2011西安世界园艺博览会)
The 2011International Horticultural Exposition was held in Xi'an from April 28th to October 22nd in the year 2011.
Chang'an Tower,the highest building in the expo garden,serves as the symbol of Xi'an Expo.People can go up to the observation decks(观景台) at the top and catch the whole view of the expo grounds and the historic city. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Theme Park is designed to be integrated with the surrounding dock(码头) and land terrains(地形).The Theme Pavilion is the main building that has been specially built for the 2011 International Horticultural Exposition.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The Greenhouse is built mainly of glass and steel,and it is on Splendid Lake in the eastern side of the expo park.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guangyun Entrance is the main entrance to the Expo site.It's amazing because it crosses the 60-meter wide Expo Avenue and that it can hold as many as 2 0,000 passengers during peak hours(高峰时间).
66.A,visitors can catch the whole view of the expo grounds and the historic city.
A.On Chang'an Tower 
B.In the Theme Park
C.In the Greenhouse                  
D.At Guangyun Entrance
67.The Greenhouse is in theDside of the expo park.
A.northern
B.southern
C.western
D.eastern
68.Guangyun Entrance can hold aboutC passengers during peak hours.
A.40,000
B.30,000       
C.20,000        
D.10,000.

查看答案和解析>>

同步练习册答案