分析 史密斯夫妇刚刚开了一家小餐馆.为了吸引顾客,他们在餐厅前面张贴了一个通知,写道:"Mealson the house for three days(三天免费招待)".
第二天一个不太懂英语的外国学生路过餐厅.这是午餐时间,他感到饿了.他说"好吧,这里有一家餐馆.我要吃点东西".
当他走向餐馆时看到了通知,"美国人真的很奇怪,他们甚至在房顶吃晚饭,但是我怎么能到房顶呢?"他问自己.
他环顾四周,在附近的一棵树上找到一个梯子.他很高兴.但是当他到达屋顶时,他听到有人在喊着:"嘿,你在那上面干什么?"史密斯先生愤怒地看着他,史密斯先生旁边站着一个警察.
"你的通知上写着Meals on the house for three days(三天免费招待).."这是个笑话吗?"外国学生回答.
听到这个,史密斯先生和警察都笑了起来"你知道On The House(免费招待)的意思吗?
你知道On The House(免费招待)的意思吗?
解答 36.C.细节理解题.根据Mr.and Mrs.Smith have just opened a small restaurant.In order to attract customers,they put a notice in front of the restaurant,可知,史密斯夫妇开了一个餐馆,为了吸引顾客,在门口张贴了通知,因此该题的答案为Because they wanted to attract more customers.
37.D.词义猜测提.该词的前面一段存在这样的语句,They even eat dinners on the house!But how can I get onto the top of the house?就是说当这位外国学生看到Meals on the house for three days.时,认为美国人很奇怪,他们都在房顶吃饭,因此这里这个学生产生了一个疑问,要怎么去屋顶?接着后文就说He looked around and found a ladder against a tree nearby.He was very glad.But as he reached the top,he heard someone shouting at him:"Hey,what are you doing up there?"从该句可知,这名学生通过ladder上到了屋顶,因此这里的ladder就是人到达屋顶的一个工具,也就是梯子;
38.C.细节理解题.根据But as he reached the top,he heard someone shouting at him:"Hey,what are you doing up there?"可知,当这个学生到达屋顶之后,史密斯先生就向他大喊,你在上面干什么?因此此题的答案为climbed onto the top of the house
39.A.细节理解题.根据上面的解释以及文章的内容,首先是史密斯夫妇开了一家餐馆,The Smiths opened a restaurant.(这里的TheSmith表示史密斯一家),随后为了吸引顾客,他们在餐馆门口张贴了通知,之后有一位外国留学生到达餐馆门口,正好感觉饿了,就想进去吃饭,结果看到了通知,结果误会了通知的内容,便找了梯子上了屋顶,即A foreign student looked at the notice and got onto the roof.随后史密斯先生看到他上房了,便朝他大喊,此时警察已经在史密斯先生的身边了,因此应该是A policeman was beside Mr.Smith.在前,随后史密斯先生和警察再朝他大喊,答案为A;
40.D.词义猜测题;根据前面的内容以及文章大概内容可知,史密斯夫妇开了一家餐馆,为了吸引顾客才张贴了通知,因此这个通知的内容肯定是吸引顾客的,因此答案为D,免费提供服务三天;
点评 这是一篇记叙文,主要就是以故事向我们展示了on the house的含义.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title | Date |
| English books about Chinese culture to sale I have several English books about China and Chinese culture to sell.I hope you will find these books are useful to learn Chinese culture such as China 2008,The Art Chinese Painting. All of the books are free for mail in Beijing. My phone number:13121001111 My email:hanmei-smile@hotmail.com | January 27,2011 |
| Moving sale:Books,books,books I'm leaving Beijing soon and I want to sell my books.All of them are in English.I have some novels,books of Chinese language study and more. Price:Prices are different,starting from 10yuan. E-mail for a complete list of titles. | January 25,2011 |
| Second-hand books wanted Give a new life to your old books and share your experience and moments you have had with them.If you want and need to find place for your books,come here! | January 23,2011 |
| Beijing English maps Hi!If you need English maps,please feel free to phone me at 15110101010,and at least 50copies if you want the maps to be sent to you. The price is 3RMB per map. Note:the original price is 8RMB. | January 18,2011 |
| DVD sale Nearly all the popular titles are here in our store.Recently we have Avator,Alice in wonderland and so on. | January 17,2011 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com