精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Returning a father's love
He was a single father,raising a 5-year-old boy by himself.He was often worried about his son growing up without a mother to care for him.
One day,he went away on business,leaving the child alone.He worried about the child all the way,not knowing if he had eaten.But his child always told him not to worry.He went home after he finished his work.
When he got home,the child was deep asleep.He was tired out.He was about to sleep when he was surprised to find  an overturned(翻倒) bowl of noodles under the quilt,(被子)He hit his sleeping son angrily,"Why are you so careless,making the quilt dirty?Who will wash it?"It was the first time that he had hit his boy after his wife's death.
"sorry,but…"the child explained with tears in his eyes,"This is your supper,Daddy."In order to let his father eat dinner the moment he got home,the child prepared two bowls of noddles:one for himself,the other for his father.He was afraid that his father's noodles would get cold,so he placed them under the quilt.
Hearing this,the father hugged his boy tightly without saying a word.

根据短文内容填空,每空填一词.
61.The father oftenworriedabout his son because the son's mother wasdead.
62.Theboy cooked the noodles and put them under the quilt to keep themwarm.63.When the fatherfound an overturned bowl of noodles under the quilt,he gotangry.
64.Afterhearing what his son explained,the father feltmoved
65.The boy was soyoung,but he knew how toreturnhis father's love.

分析 他是一个单身父亲,独自养育着一个五岁的男孩,他经常担心儿子的成长,因为没有母亲的关心.有一天,他出差在外,留孩子一人在家,他一路上都担心儿子,不知道他是否已经吃饭了,但是他的儿子总是告诉他不要担心,完成工作后,他回家,当他到家的时候,孩子已经睡着了,他也很累,他正要睡觉,吃惊的发现被子底下一碗打翻了的面条,他生气地拍打睡眠中的儿子,并且说道:"你为什么这么粗心,把被子弄脏了,谁来洗?"这是他的妻子死后,他第一次打他的儿子,男孩流着泪解释道:"对不起,爸爸,这是你的晚餐."为了让他的爸爸一到家就能吃到晚餐,小男孩准备了两碗面条,一碗给自己,另一碗给他的爸爸.他害怕爸爸的面条会凉了,所以他把面条放到了被子底下,听到孩子的解释,这位父亲无声地紧紧地拥住了自己的孩子.

解答 61.答案:worried,dead  根据原文中的He was often worried about his son growing up without a mother to care for him.推断此处的句意是"这位父亲经常担心自己的儿子因为儿子的妈妈死了"原句中的be worried about相当于worry about,由于是一般过去时,所以填动词worry的过去式;第二个设空处结合句意填形容词"死去的"dead,故答案是:worried,dead 
62.答案:boy,warm 根据原文中的In order to let his father eat dinner the moment he got home,the child prepared two bowls of noddles和He was afraid that his father's noodles would get cold,so he placed them under the quilt.推断此处的句意是"小男孩做了面条,为了保温把面条放在了被子底下",所以第一个设空处填boy,第二个设空处填形容词 warm,keep warm保温,故答案是:boy,warm
63.答案:found,angry 根据原文中的He was about to sleep when he was surprised to find  an overturned(翻倒) bowl of noodles under the quilt,(被子)He hit his sleeping son angrily推断此处的句意是"当父亲发现了被子底下打翻的面条时,他生气了",所以第一个填find的过去式found,第二个设空处填形容词angry,故答案是:found,angry
64.答案:hearing,moved  根据原文中的Hearing this,the father hugged his boy tightly without saying a word推断此处的句意是"听完儿子的解释后,那位父亲很受感动",所以第一个设空处放在介词after后面填hearing,第二个设空处根据句意填形容词"感动的"moved,故答案是:hearing,moved
65.答案:young,return 根据原文中的描述推断此处的句意是"那个男孩那么小,但是他知道如何回报父亲的爱",所以第一个设空处填形容词young,第二个设空处根据前面的how to 判断填动词原形"回报"return,故答案是:young,return

点评 做阅读理解,首先浏览一遍题目,看清题目要求,若是理解细节,要有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.少量a little.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Can dogs and cats get along well in the same home?People who are thinking about getting a dog as a friend for their cat are worried that they will fight.A recent research has found that if the cat is taken back home before the dog,and if they are introduced when still young (less than 6months for cats,a year for dogs),it is highly probable that the two pets will get along  swimmingly.In two-thirds of the homes cats and dogs have a good relationship.
However,it wasn't all sweetness and light.There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes,while aggression (侵略,好斗) and fighting were found in 10% of the homes.One reason for this is probably that some of their body languages are just different.For example,when a cat turns its head away it means aggression,while a dog doing the same means submission (顺从).
In homes with cats and dogs living in peace,researchers found a surprising behavior.They are learning how to talk each other's language.It is a surprise that cats can learn how to talk"Dog",and dogs can learn how to talk"Cat".
What's interesting is that both cats and dogs have appeared to become smarter.They can learn to read each other's body languages,suggesting that the two may have more in common than was expected.Once familiar with each other's body language,cats and dogs can play together,and enjoy sleeping together on the sofa.
The importance of this research on cats and dogs may go beyond pets-to people who don't get along well,including neighbors,workmates,and even countries.If cats and dogs can learn to get along,surely people have a good chance.

31.The underlined word swimmingly in Paragraph 1is closest in meaning toD.
A.early  
B.mostly  
C.quickly  
D.smoothly
32.Some cats and dogs may fight whenC.
A.they are cold to each other
B.they look away from each other
C.they misunderstand(误解)each other's body languages
D.they are introduced at an early age
33.What can we humans learn from cats and dogs?A
A.We should learn to get along well with others.
B.We shouldknow more about animals.
C.We should live in peace with animals.
D.We should learn more body languages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Positive(积极的) people are usually happy.They often have a lot of friends.When they have a problem,they try to change the problem (54)Into  a chance.They believe things always work out.But can positive thinking really make someone's life better?Many scientists are studying positive thinking.They are finding out some very interesting information.
Your Health
The Mayo Clinic is a famous medical organization in the United States.It studies many things,including positive thinking.Their research proves that positive thinking has many advantages.First,positive thinking (55)supports good health.Positive people don't worry about the bad events in life,so they stay healthy.Positive people are (56)also likely to exercise and eat healthy foods.Because of this,they don't usually get sick and don't have many health problems.
At work
Dr.Michael is a professor in Germany.His research shows that positive people do well in jobs.There are several reasons for this.Positive people are creative.They don't expect (57)others to help them with problems.They solve problems themselves.And positive people don't give up.They keep trying to learn new things.
Becoming Positive
In the past,scientists thought attitude (58)never changed.Now,many psychologists think people can become more positive.There are many different ways to change.Here are some examples.First,think about good events in your life.At the end of a day,ask,"What good things happened to me today?"Think about these things for a few minutes.Second,find interesting (59)activities to do.Laugh at a funny movie or read a good book.Finally,always try new things.For example,you can talk to people you don't know or shop in a different store.Do different things every day.
A Good Life
Life can be (60)difficult sometimes.Don't give up or be negative.Take action.Think about the future and make a plan.You can learn to be positive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.What do you do when you are in trouble on a lonely island?Surely you need to(31)Ba way to get in touch with the outside world.Your best(32)Cof doing this is to draw the attention of a passing plane.
The smoke from a fire can be seen from far away,(33)Ait is a good way to attract attention.If the weather is dry,it's(34)Bto start a fire.But remember that fires can be very dangerous if they are out of control.(35)Amake a fire unless you're sure that it can't spread.If the ground is dark,(36)Asmoke can be seen more easily.Green grass and leaves produce white smoke.
It's a good idea to make some   (37)C,too.For example,"F"means"I need food and water'',"IF'(38)C"I need medicine"and"I"for"I am too  (39)Bhurt to move from here".These are useful symbols.Use large pieces of wood to make them.If you   (40)Afind any wood,use earth.
You can be found more easily in this way.

31.A.giveB.findC.show
32.A.placeB.serviceC.chance
33.A.soB.butC.or
34.A.hardB.easyC.impossible
35.A.NeverB.AlwaysC.Sometimes
36.A.lightB.blackC.blue
37.A.plansB.rulesC.symbols
38.A.looks forB.waits forC.stands for
39.A.quietlyB.badlyC.slowly
40.A.can'tB.mustn'tC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Birthdays are celebrated all over the world.Some ways to celebrate birthdays are rather similar from county to country---candles,cakes and birthday wishes.But there are also different ways to celebrate birthdays.Here are a few:
Denmark
A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday.Presents are placed around the child's bed while he is sleeping so he will see them at once when he wakes up.
India
Usually Indian children wear white to school.However,on their birthdays,children wear colored clothes to school and give out chocolate to everyone in the class.Their best friends help them to do this.
Japan
The birthday child wears new clothes to mark the special time.Certain birthdays are more important than others.These are the third and seventh for girls and fifth for boys.
Holland
The birthday child receives an especially large present.The family also puts flowers on the birthday child's chair to make it beautiful.
25.When someone is having a birthday in Denmark,what can you see outside the window?C
A.flowers
B.presents
C.a flag
D.a chair
26.Flowers are put on the chair of the birthday child inD.
A.Japan
B.Denmark
C.India
D.Holland
27.In India,birthday childrenA.
A.give out chocolate to their classmates
B.share chocolate with their best friends
C.go to school in white clothes
D.wear new clothes to mark the special time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-How do you learn English?
-I learn bytaking notes.(记笔记)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.The 2012Olympic Games are coming.Many people will go to watch some matches.Here are some rules for the audience:
Archery & Shooting
•Sit at the back or on either side of the field.
•Keep quiet during the match.Set your cell phone in a vibrating state or turn it off.
•Do not use the flash on your camera.
•When the athletes are aiming at the target,keep your voice down.
Basketball,baseball & football
•You cannot bring drinks in glass bottles or cans.
•Keep the cheering down at important moments.Do not use the camera flash.
•If you easily get nervous,bring some snacks.Keep your mouth moving to calm you down.
Bicycle & marathon
•Audience should keep off the track.Control your pets.
•Athletes might look tired and thirsty,but do not hand them water or anything else.
•If an athlete falls,do not help him.
41.You can't use the camera flash inD matches according to the passage.
A.Running
B.Boating
C.Bicycle
D.Baseball
42.Which sport is not mentioned in the passage?C
A.
B.
C.
D.
43.You canC according to the rules.
A.rush over to help when a runner falls
B.bring some snacks and drinks in bottles.
C.watch the marathon with your favorite pet
D.call out"Come on"when a athlete is aiming at the target.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Ben forgot his key and had to wait ________ his parents came back last night.(  )
A.whenB.whileC.sinceD.until

查看答案和解析>>

同步练习册答案