分析 他是一个单身父亲,独自养育着一个五岁的男孩,他经常担心儿子的成长,因为没有母亲的关心.有一天,他出差在外,留孩子一人在家,他一路上都担心儿子,不知道他是否已经吃饭了,但是他的儿子总是告诉他不要担心,完成工作后,他回家,当他到家的时候,孩子已经睡着了,他也很累,他正要睡觉,吃惊的发现被子底下一碗打翻了的面条,他生气地拍打睡眠中的儿子,并且说道:"你为什么这么粗心,把被子弄脏了,谁来洗?"这是他的妻子死后,他第一次打他的儿子,男孩流着泪解释道:"对不起,爸爸,这是你的晚餐."为了让他的爸爸一到家就能吃到晚餐,小男孩准备了两碗面条,一碗给自己,另一碗给他的爸爸.他害怕爸爸的面条会凉了,所以他把面条放到了被子底下,听到孩子的解释,这位父亲无声地紧紧地拥住了自己的孩子.
解答 61.答案:worried,dead 根据原文中的He was often worried about his son growing up without a mother to care for him.推断此处的句意是"这位父亲经常担心自己的儿子因为儿子的妈妈死了"原句中的be worried about相当于worry about,由于是一般过去时,所以填动词worry的过去式;第二个设空处结合句意填形容词"死去的"dead,故答案是:worried,dead
62.答案:boy,warm 根据原文中的In order to let his father eat dinner the moment he got home,the child prepared two bowls of noddles和He was afraid that his father's noodles would get cold,so he placed them under the quilt.推断此处的句意是"小男孩做了面条,为了保温把面条放在了被子底下",所以第一个设空处填boy,第二个设空处填形容词 warm,keep warm保温,故答案是:boy,warm
63.答案:found,angry 根据原文中的He was about to sleep when he was surprised to find an overturned(翻倒) bowl of noodles under the quilt,(被子)He hit his sleeping son angrily推断此处的句意是"当父亲发现了被子底下打翻的面条时,他生气了",所以第一个填find的过去式found,第二个设空处填形容词angry,故答案是:found,angry
64.答案:hearing,moved 根据原文中的Hearing this,the father hugged his boy tightly without saying a word推断此处的句意是"听完儿子的解释后,那位父亲很受感动",所以第一个设空处放在介词after后面填hearing,第二个设空处根据句意填形容词"感动的"moved,故答案是:hearing,moved
65.答案:young,return 根据原文中的描述推断此处的句意是"那个男孩那么小,但是他知道如何回报父亲的爱",所以第一个设空处填形容词young,第二个设空处根据前面的how to 判断填动词原形"回报"return,故答案是:young,return
点评 做阅读理解,首先浏览一遍题目,看清题目要求,若是理解细节,要有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 31.A.give | B.find | C.show |
| 32.A.place | B.service | C.chance |
| 33.A.so | B.but | C.or |
| 34.A.hard | B.easy | C.impossible |
| 35.A.Never | B.Always | C.Sometimes |
| 36.A.light | B.black | C.blue |
| 37.A.plans | B.rules | C.symbols |
| 38.A.looks for | B.waits for | C.stands for |
| 39.A.quietly | B.badly | C.slowly |
| 40.A.can't | B.mustn't | C.needn't |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday.Presents are placed around the child's bed while he is sleeping so he will see them at once when he wakes up. | Usually Indian children wear white to school.However,on their birthdays,children wear colored clothes to school and give out chocolate to everyone in the class.Their best friends help them to do this. |
| Japan The bi | The birthday child receives an especially large present.The family also puts flowers on the birthday child's chair to make it beautiful. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Archery & Shooting •Sit at the back or on either side of the field. •Keep quiet during the match.Set your cell phone in a vibrating state or turn it off. •Do not use the flash on your camera. •When the athletes are aiming at the target,keep your voice down. |
| Basketball,baseball & football •You cannot bring drinks in glass bottles or cans. •Keep the cheering down at important moments.Do not use the camera flash. •If you easily get nervous,bring some snacks.Keep your mouth moving to calm you down. |
| Bicycle & marathon •Audience should keep off the track.Control your pets. •Athletes might look tired and thirsty,but do not hand them water or anything else. •If an athlete falls,do not help him. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | when | B. | while | C. | since | D. | until |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com