精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Hello!I'm Lottie.I live with my dad and my sister in England now.I want to tell you something about my dad.
My father has green eyes and black hair.I have green eyes,too.He gets up early in the morning.He makes breakfast for us.He is a teacher.He teaches his workers.Sometimes I help him make tea.He often helps me with my homework.In the evening,we sometimes watch TV or read books.At the weekends,we go to the library,the cinema or a concert.But I don't like music.
I love my dad!
根据短文内容,选择最佳选项.
61.Lottie lives inC now.
A.Japan    
B.Australia    
C.England    
D.America
62.We can learn from the passage thatA.
A.Lottie's dad's hair is black         
B.Lottie helps her sister study
C.Lottie gets up very early in the morning   
D.Lottie makes breakfast herself
63.Lottie doesn't likeD.
A.watch TV                
B.read books
C.going to the library         
D.listening to music
64.Which of the following is true?B
A.Lottie's dad teaches children at school.
B.Lottie is a girl with green eyes.
C.Lottie's sister helps her father make tea.
D.Lottie often helps her sister with her homework.
65.The best title(标题)of the passage isC.
A.A Girl Named Lottie      
B.My Sister
C.My Father     
D.My Family.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍洛蒂的爸爸的情况.洛蒂和爸爸还有妹妹生活在英国,他爸爸是一名老师,他经常帮助我做作业,我们经常看电视和读书,周末我们去图书馆、看电影或听音乐.洛蒂爱她的爸爸.

解答 61.答案:C.细节理解题.根据第一段第二句I live with my dad and my sister in England now.我和我的爸爸和我的妹妹现在在英国的生活.可知,住在英国.选C.
62.答案:A.细节理解题.根据第二段第一句My father has green eyes and black hair.我父亲有绿色的眼睛和黑色的头发.可知,从短文中我们知道A选项Lottie的爸爸的头发是黑色的,正确,选A.
63.答案:D.细节理解题.根据第二段第二行最后一句But I don't like music.但是我不喜欢音乐.可知,选D.
64.答案:A.推理判断题.根据第二段第一句My father has green eyes and black hair.I have green eyes,too.我爸爸有绿色的眼睛和黑色的头发,我也有绿色的眼睛.可知,B选项"Lottie是一个绿眼睛的姑娘.",正确.Lottie女子名.选A.
65.答案:C.标题猜测题.根据第一段I want to tell you something about my dad.我想告诉你一些关于我爸爸的事.可知,短文主要介绍"我的爸爸".选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.She only eats                  for dinner.(  )
A.some fishB.some fishesC.a fishD.many fish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.How much is thismagazine(杂志)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.My brother and I live in the same bedroom.I hope to have myown(自己的) one to live in one day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.That's a girl.         name is Emily.(  )
A.ItsB.HisC.Her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Getoff(下来)the bus at next stop.Then you will find the shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Eddie has _________ e-dog.He is the master of _________ e-dog.(  )
A.a; aB.an; theC.a; theD.the; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

18.听下面一段较长对话,回答6、7两个问题•
6.What's the matter with Tony,
A.H e has a toothache.    
B.H e has a stomachache.    
C.He has a fever.
7.How often should Tony take the medicine?
A.Once a day.    
B.Twice a day.    
C.Three times a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.John is eight years old,and he is a good student.He can read and write well.He works hard and is good at his subjects.His parents and teachers like him very much.But he has a very big head,so he looks very funny and his classmates often make fun of(取笑) him.
Last year,he had a ten-day holiday at his uncle's home in summer.His uncle lives in the countryside and it's about one hundred kilometers away from his city.He took the subway to a small town.There his uncle waited for (等候) him and took him to his house by bike.
John made some friends soon.They played together happily.But one afternoon he cried (哭) to his uncle,"All the children make fun of me.They say I have a big head,"
"Don't listen to them,"his uncle said."You have a beautiful head.You look cool.Now don't cry any more.Go to the fruit store to buy three kilos of apples home.I'll make apple pies for you."
John said,"OK.Give me a shopping bag now."
"Oh,dear.You don't need one.You can use your hat,"his uncle said.
51.John is good at his subjects becauseB.
A.he is very smart
B.he works hard
C.he can read and write
D.his teachers like him very much
52.How long did John stay in his uncle's home last year?A
A.Ten days.
B.One week.
C.Two weeks.
D.One month.
53.How did John's uncle take him home?C
A.By subway.
B.By car.
C.By bike.
D.By bus.
54.The underlined word"funny"meansD in Chinese.
A.害羞的    
B.沉默的    
C.严肃的  
D.滑稽的
55.From the last sentence (句子),we knowC.
A.John can't buy any apples
B.John has a beautiful hat
C.John really has a big head
D.John's uncle doesn't have a shopping bag.

查看答案和解析>>

同步练习册答案