精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.I've got an important job to do.I'm really nervous about it.It's a big responsibility.I'm in Grandad's garden,sitting outside his pigeon loft (鸽房)..I'm waiting for Goldie to come home.
Goldie's proper name is Goldeneye.She's Grandad's champion (冠军).racing pigeon.She's famous as she's won lots of cups.This morning she had a race-flew two,hundred miles away with lots of other pigeons.And now she's racing back home.
"Come on,Goldie.Come on Goldie!"That's me,calling Goldeneye back home.But I can't see her yet.
I really want Goldie to win this race.I want to give Grandad the good news when I see him tonight in hospital.My eyes search the blue sky.Still no sign of Goldie.
"Calm down,Danny!"I tell myself.That's what Grandad would have said:"Calm down,Danny!"
But it's hard to be calm.This job is very important.I'll tell you why.
Before a race they put a rubber ring on every pigeon's leg.When Goldie comes back,I've got to catch her,as soon as she lands.I've got to take her ring off,as fast as I can,and put it in a little metal tube.I've got to put that tube in Grandad's special timing clock.That records the time that Goldie finished the race.
But I'll have to move like lightning.I can't waste a second.I've got to get that ring into that clock as quickly as I can!
So that's why I'm nervous,waiting for Goldie.I'm getting more nervous every minute,because Goldie should be here by now.But the sky is blue and empty.
"Calm down,son,"I tell myself."Goldie always comes back."But where is she?What am I going to tell Grandad?
I wait until it's nearly dark.I give up!Then I lock the other pigeons in the loft.I've got to see Grandad tonight at the hospital.What am I going to tell him?
88.Where is Danny waiting for Goldie?
He is waitinginGrandad'sgarden,sittingoutsidehispigeonloft.
89.What race did Goldie have that morning?It had a two-hundred-mile race.
90.What good news does Danny want to tell Grandad?Goldie wins the race
91.Why does Danny think his job is very important?Because his job is to record the time that Goldie finished the race
92.When does Danny give up waiting for Goldie to come home?When it's nearly dark.
93.What do you think Danny is going to tell Grandad?Why?He is going to tell Grandad a white lie because he wants to make Grandad happy..

分析 文章大意:
我有一个重要的工作要做.我真的很紧张,它是一个重大的责任.我在爷爷的花园,坐在鸽舍外面..我等待Goldie回家.
Goldie的名字是金眼.她爷爷的冠军,赛跑冠军.他的鸽子赢得了很多杯子而闻名.今天早上她有一个赛跑,两百英里远,有很多其他鸽子.现在她回来了.
"来吧,Goldie.来吧,Goldie!"那是我,叫金眼回家.但我还看不见她.
我真的想要Goldie赢得这场比赛.这是我想给爷爷的好消息,我今晚在医院看到他时想告诉他.我的眼睛搜索蓝色的天空.没有黄金的迹象.
"冷静下来,丹尼!"我告诉自己.这是大爷会说的:"冷静下来,丹尼!
但这很难平静.这项工作是非常重要的.我会告诉你为什么.
在比赛之前,他们在每只鸽子的腿上都戴上一个橡胶圈.当Goldie回来的时候,我要赶上她,一旦她落地.我要尽快把她的橡胶圈拿下来,放在一个小金属管里.我必须把这个管放在爷爷的特殊计时钟.这记录了Goldie完成比赛的时间.
但我必须像闪电一样移动.我不能浪费一秒钟.我必须尽快让那个戒指进入那个时钟!
所以这就是为什么我紧张,等待Goldie.我会变得更紧张,因为戈尔迪应该在这里现在.但天空是蓝色和空的.
""我要告诉自己,"Goldie总是回来,"但她在哪里?我要告诉怎么告诉爷爷?"
我等它几乎到了天黑,我放弃了!然后我锁了鸽舍.我今晚在医院看到爷爷.我要告诉他什么?

解答 88.in Grandad's garden,sitting outside his pigeon loft,推理判断题,根据"I'm in Grandad's garden,sitting outside his pigeon loft"可知在花园里等,坐在鸽舍外边.
89.It had a two-hundred-mile race.推理判断题,文中提到"This morning she had a race-flew two,hundred miles away with lots of other pigeons"以此确定答案.
90.Goldie wins the race.推理判断题,文中提到"I really want Goldie to win this race.I want to give Grandad the good news when I see him tonight in hospital",由此可以判断,是想让鸽子赢得比赛.
91.Because his job is to record the time that Goldie finished the race.推理判断题,文中提到"That records the time that Goldie finished the race",所以他的任务就是记录比赛时鸽子赛跑时所用的时间,这在比赛中是非常重要的,由此确定答案.
92.When it's nearly dark.推理判断题,文中提到"I wait until it's nearly dark.I give up!",所以放弃的时候天就要黑了,由此确定答案.
93.He is going to tell Grandad a white lie because he wants to make Grandad happy.推理判断题,爷爷对她很好,所以应该是告诉她爷爷glidie赢得了比赛,好让爷爷高兴,身体赶快好起来.

点评 本文是一篇判断对错类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My parents           about 1000yuan for this TV.(  )
A.spentB.tookC.costD.paid

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.We can see someancient( 古代的 )towns in the desert.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Ho long have you _______ the bike?(  )
A.keptB.boughtC.lentD.borrowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-who cooked the lunch today?-I _______.(  )
A.didB..doesC..wasD..do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Have you ever done something foolish that made you feel so embarrassed(尴尬的)?
Well,that's exactly how I felt.On a Saturday morning last autumn,I had gone to town to do some shopping and as I was on my way home,it suddenly began to rain.I at once ran into a nearby phone box since I didn't have an umbrella.(56)D.
A few moments later,I saw a young man walk up to the phone box,wearing a yellow raincoat and holding a box.(57)A,so I picked up the phone and pretended I was talking to someone.I thought the man would go away,but he didn't.He just waited in the pouring rain,watching me.(58)E.
Luckily,it began to stop after about ten minutes."Okay,Mum,"I said loudly into the phone,"I'll see you later.Bye!"(59)B,picked up my shopping bag and walked out of the phone box."I'm sorry I took so long,"I said to the man.
"Oh,I don't want to use the phone,"he replied.smiling."(60)C.It's out of order.you see."I felt myself go bright red in the face and I hurried away with my head down,feeling a complete fool.That was certainly one of the most embarrassing moments of my life!

A.I didn't want to go out into the rain
B.I put the phone down
C.I've just come to repair it
D.It was raining so heavily that I had to stay in the phone box until it stopped
E.I had to wave my hands about and act as if I was deep in conversation

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

10.If the only sports you do are dancing your fingers across your keyboard,you could be in serious danger of more than just becoming overweight and out of shape.
Do you often feel sleepy,like something is weighing down on your head?Do you feel forgetful?Do you sometimes feel uncomfortable up and down your neck and lower back,and you can't explain why?Do you get sick often?It could be radiation (辐射) from your computer causing it.If you spend three hours or more a day in front of a computer (and at this point,who doesn't?),you are more easily harmed by the hazards.
We have got so used to using computers that we often neglect (忽视) to think of them as dangerous sources of harmful radiation.A safe amount of radiation is 25V/m (Volts/meter).Do you want to guess how much our personal computers give off?
Keyboard:1000V/m
Mouse:450V/m
Monitor:218V/m
CPU:170V/m
Notebook computers:2,500V/m
Ways of Protect Yourself from Harmful Computer Radiation
1.Decorate your desk with cactus (仙人掌) plants,they take in radiation.
2.Drink two to three cups of green tea a day and eat an orange daily.The vitamins in tea leaves and oranges protect us from radiation and keep our eyes healthy as well.
3.Use a screen filter(滤色镜) for your monitor.
4.Avoid having metal objects (金属物体) nearby on your desk.
5.Put the back of the computer to the wall.Most of the radiation comes off the back.
6.Keep your monitor at least 50cm away from your face.
7.Keep your computer rooms ventilated (空气流通的).
8.Eat healthily-----especially fruits and vegetables.
9.Don't fall asleep on your computer.Turn it off if you have to rest nearby.
The ways above are useful,why not have a try at once?
21.Sitting to close to your computer for too long can causeB.
A.your fingers to turn blue
B.radiation sickness
C.your parents to think you're smart
D.your games scores to go down
22.The underlined word"hazards"in paragraph 2meansC.
A.illness
B.feelings
C.danger
D.headache
23.How can you avoid the affects (影响) of radiation?A
A.Spend less time at your computer.
B.Use plastic to cover your screen.
C.Type in a dark room.
D.Have your cat do your homework for you.
24.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Cactus plants take in harmful radiation.
B.Eating healthily helps you stay well.
C.You should fall asleep at your computer daily.
D.A well ventilated room is good prevention.
25.The best title of the passage isB.
A.Computer problems
B.Computer radiation:a silent killer
C.Protect yourself 
D.Harmful radiation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-These clothes are very nice.Could I_____?
-Sure.(  )
A.try it onB.try on itC.try them onD.try on them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.你不用担心你妹妹,她可以自己完成那个剪纸.
You needn't worry about your sister,she can finish the paper cuttingall by herself.

查看答案和解析>>

同步练习册答案