5.No one knows exactly when Jazz was invented,or by whom.But it is said that it began in the early 19th.Jazz was a new kind of music,for America and the world,and New Orleans was its birthplace.
Who were the jazz pioneers?Most were blacks.This music was not written down,and at first just blacks played it.It was difficult for white musicians to learn the new style.But soon they,too,were playing jazz.
The popularity of this music spread.From New Orleans,it traveled up the Mississippi to Chicago,then to Kansas City and New York.By the 1920s,there were many jazz musicians,both black and white.Many of them were famous.One man was better than the rest.His name was Louis Armstrong.
Louis Armstrong was a born musician.He was not only talented but also hard-working.He also had a good sense of humor and a big,warm smile.These personal qualities were valuable in his rise to fame.After he became well-known,he went around the world.It seemed that everyone wanted to hear Louis play.But life was not always easy,especially at the beginning.
Louis Armstrong was born in 1900in New Orleans.His father never went to school and his mother could hardly read.When Louis was still a little kid,his parents separated,and Louis lived with his mother.How hard their life was can be imagined.And yet Louis smiled through everything.He later wrote,"My whole life has been happiness.Life was there for me and I accepted it.Whatever happened has been beautiful to me.I love everybody."
76.What can we know exactly from the first paragraph?C
A.Who invented jazz.
B.When jazz was invented.
C.Where jazz was invented
D.Why jazz was invented
77.The underlined word"they"in Paragraph 2refers to(是指)D.
A.New styles
B.Jazz pioneers
C.Black musicians
D.White musicians
78.What made Louis Armstrong become the best jazz musician?B
A.His family background.
B.His talent and hard work.
C.His good sense of humor.
D.His big,warm smiles.
79.Which of the following expresses Louis Armstrong's attitude to life best?C
A.He laughs best who laughs last.
B.Failure is the mother of success.
C.When you smile,the world smiles back.
D.Without music,life is a journey through a desert.
80.What is the passage mainly about?D
A.The development of jazz.
B.The influence of jazz on Americans.
C.The achievements of Louis Armstrong
D.The development of jazz and its best musician.
分析 文章大意:
没有人知道什么时候爵士乐被发明,或是由谁发明的.但据说,它开始于19世纪初.爵士对于美国和世界是一种新的音乐,新奥尔良是它的发源地.
谁是爵士乐先驱者?大多数是黑人.这些音乐没有写下来,最初只是黑人演奏它.白人音乐家很难学习新的风格.但很快,他们也演奏爵士乐.
这个音乐很快的流行开来,从新奥尔良到了密西西比,再到芝加哥,然后到堪萨斯城和纽约.在20世纪20年代,有许多爵士音乐家,白人也有,黑人也有.他们中的许多人都是非常有名的.其中有一个人比其他人都更受欢迎.他的名字是路易斯•阿姆斯特朗.
路易斯•阿姆斯特朗是一个音乐家.他不仅有才华,而且努力工作.他也有一个良好的幽默感和一个大而温暖的微笑.这些个人品质在他成名的路上是有很大价值的.他成为知名音乐家,他走遍了世界.似乎每个人都想听到路易斯的音乐.但生活并不总是容易的,特别是在开始.
路易斯•阿姆斯特朗出生于1900年的新奥尔良.父亲从来没有上过学,他的母亲几乎无法阅读.当路易斯还是一个小孩子时,他的父母离婚,路易与他的母亲住在一起.他们的生活是可以想象的.然而路易斯微笑面对一切.他后来写道:"我的一生都是幸福的.生活就在我身边,我接受它.无论发生了什么,对我而言都是美丽的.我爱大家."
解答 76.C,推理判断题.阅读第一段可知,这段没有说明爵士乐是什么时候发明的,是谁发明的,也没有提到为什么发明爵士乐.但是根据"and New Orleans was its birthplace."可知爵士乐是在新奥尔良出现的.故选C.
77.D,词义猜测题.根据前一句"It was hard for white musicians to learn the new style."可知"they"指的是这些白人音乐家.故选D.
78.B,推理判断题.根据第四段"Louis Armstrong was a born musician.He was not only talented but also hard-working."可知他是一个与生俱来的音乐家.故天赋和努力工作是他成功的主要因素.选B.
79.C,推理判断题.根据短文最后一段"How hard their life was can readily be imagined.And yet Louis smiled through everything."可知阿姆斯特朗小时候生活很艰辛,但是他仍旧笑对生活.故选项C最好的表达了他的生活态度.
80.D,主旨大意题.阅读短文可知前三段讲述了爵士乐的发展,后两段讲述了最好的爵士乐音乐家.故选D.
点评 本文主要是说爵士乐的发展历程及最著名的爵士乐音乐家Louis Armstrong的人生.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.