精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.People in different countries have quite different eating habits.People always think their own food is delicious while others'is strange or terrible.In most parts of Asia,for example,no meal is complete (完整的) without rice.In England,people eat potatoes every day.In the Middle East,people enjoy bread for every meal.Americans like to drink orange juice and coffee.The English drink tea four or five times every day.Australians drink lots of beer,and the French drink wine every day.
The kinds of meat people like to eat are also different from one country to another.Horse meat is thought to be delicious in France.In Hong Kong,some people enjoy eating snakes.New Zealanders eat sheep,but they never eat goat(山羊) meat.The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell,but they enjoy eating raw fish (生鱼).
So it seems that eating is a topic (话题) we can talk about for hours.People always enjoy eating what they always eat,and there is very little we can do to change our eating habits.
56.It's not a complete meal if there is noB in most parts of Asia.
A.meat
B.rice
C.fruit
D.vegetable
57.TheA people drink tea four or five times every day.
A.English
B.American
C.Australian
D.Japanese
58.The Japanese don't like sheep meat becauseC.
A.they think sheep meat is not healthy
B.they regard the sheep as a holy animal
C.they dislike its smell
D.most Japanese keep the sheep as a pet
59.Which is NOT true according to the passage?B
A.Americans like to drink orange juice and coffee.
B.English people eat tomatoes every day.
C.Some people in Hong Kong enjoy eating snakes.
D.The French drink wine every day.
60.Which is the best title (题目) of the passage?B
A.Healthy Food            
B.Different Eating Habits
C.Different Table Manners
D.How to Cook Food.

分析 文章大意:这是一篇社会文化类阅读.主要介绍不同国家的饮食习惯不同,在亚洲人们经常吃米饭,在英国人们每天吃土豆.在中东每天吃一段面包.人们喝的和喜欢吃的肉类也不同,人们总是喜欢吃他们经常吃的东西,而我们很少能改变我们的饮食习惯.

解答 56.答案:B.细节理解题.根据第一段最后一句In most parts of Asia,for example,no meal is complete (完整的) without rice.例如,在亚洲的大部分地区,没有大米就没有一顿饭是完整的.可知,如果亚洲大部分地区没有米饭,那就不是一顿饭了.选B.
57.答案:A.细节理解题.根据第一段第三行The English drink tea four or five times every day.英国人每天喝四、五次茶.可知,是英国人.选A.
58.答案:C.细节理解题.根据第二段第二行The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell,日本人不喜欢吃羊肉,因为它的气味.可知,日本人不喜欢羊肉因为它的气味.选C.
59.答案:B.推理判断题.根据第一段第二行In England,people eat potatoes every day.在英国,人们每天吃土豆.可知,B选项"英国人每天吃西红柿"不正确.选B.
60.答案:B.标题猜测题.根据第一句People in different countries have quite different eating habits.不同国家的人饮食习惯很不一样.可知,短文主要介绍不同的饮食习惯,选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.John likes playing _____ piano,but Lucy likes to play _____ basketball.(  )
A.the; theB.the;/C./; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.你观看过"切割活人"这个魔术表演吗?现在我们一起来解密这个魔术,根据下面的描述将图片按照正确的顺序排列.

     A box is carded in front of the audience and the magician shows the audience that it is empty.At the same time,a woman is hidden under the table,ready to crawl through the false bottom.
    The woman outside is then invited into the box.She gets into the front part of the box  instead of the back part.The woman who was hiding under the table gets into the second part.
    The woman in the front puts her head and hands through holes in the box.The second woman's feet are seen through the hole of the back part.
    The box is sawed into two pieces by magician.The two halves of the box are pulled apart and audience is led to believe that the woman is cut into two.
    Finally,the box is moved together again and is opened so the woman can get out.The woman doesn't get injured.
(1)b(2)c(3)e(4)a(5)d.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

3.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

10.听第7段对话,回答第14、15题.
14.What does Joan think of Mount Huang?
A.It's one of the most beautiful mountains.
B.There were too many people there.
C.She didn't like the weather there.

15.What did Jack do this summer vacation?
A.He visited some places of interest.
B.He practiced English all day at home.
C.He helped his parents do the housework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

20.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

7.听第6段对话,回答第12、13题.
12.What day is it today?
A.Monday.
B.Tuesday.
C.Thursday.
13.What does David think of math?
A.Difficult.
B.Interesting.
C.Important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
56.We may get the advertisement aboveD•
A.on television               
B.in kid's'cartoons
C.in the Go Wild newspaper     
D.in Primary times
57.In the material,"Peckish"on the bag most probably refers toA.
A.a garden bird food     
B.a kind of bird
C.a bird program          
 D.a bird website
58.The activities have something to do withB.
A.a free tour of Bird World
B.a fab family prize
C.tickets to the Westland 
D.fun-filled schooling
59.The advertisement offers information mainly toC.
A.teachers
B.small kids 
C.parents 
D.gardeners
60.From the material.we can learn thatB.
A.the kids have to feed the birds in the Westland
B.the activities last from October 25 to November 2
C.the kids are not allowed to tum on their screens in October
D.a free child's tour of St James'Park is not included in the prize.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015-2016学年江苏泰兴黄桥东区域八年级5月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

—May I take this magazine out of the reading room?

—No, you _____. You read it in the library.

A. needn’t B. mustn’t C. mightn’t D. won’t

查看答案和解析>>

同步练习册答案