精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】What is your favorite color? Do you like yellow, orange and red? You do, you must be a person full of hopeful(充满希望的) happy feelings about life. Do you like gray and blue? Then maybe you are quiet, and you would rather go after than go before. And sometimes you feel unhappy. If you love green, you are strong-minded. 43You wish to do everything well and want other people to see you are successful. At least this is what psychologists (心理学者) tell us. They tell us that we don’t choose our favorite color as we grow up. If you happen to love brown, you did so as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.

A yellow room makes us feel happier and more comfortable(舒适)than a dark green one; and a red dress brings warmth and gladness to the saddest winter day.44Light and bright colors make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better, harder, and have few accidents when their machines are painted (漆) orange rather than black or dark gray. Remember, then, that if you feel low, you can brighten your day or your life with a new shirt or new colorful things. Remember also that you will know your friends better when you find out what colors they like or dislike. And don’t forget that anyone can guess a lot about your character (性格) when you choose something in different colors.

根据短文内容,完成任务。

任务一: 根据短文内容简要回答问题。

【1】If a person like red, what’s the person like?

_____________________________________________________________________

2What can you do if you feel low?

_____________________________________________________________________

任务二:将短文中画线的句子译成汉语。

3_____________________________________________________________________

4_______________________________________________________________________

任务三:请给短文拟一个适当的英文标题。

5_______________________________________________________________________

【答案】

【1】He/She must be a person full of hopeful happy feelings about life.

【2】If you feel low, you can brighten your day or your life with a new shirt or new colorful things.

【3】你渴望把一切做好,并想让其他人看到你是成功的。

【4】浅而亮的颜色使人们不仅更快乐而且更活跃。

5Different Colors,Different Characters

【解析】

试题分析:文章大意文章讲的是颜色及它们所代表的含义,对于人性格的影响。

【1】根据短文中的句子Do you like yellow, orange and red? You do, you must be a person full of hopeful(充满希望的) happy feelings about life.可知,喜欢红色的人,一定是一个对幸福生活充满希望的人,故答案为He/She must be a person full of hopeful happy feelings about life.

【2】根据短文中的句子that if you feel low, you can brighten your day or your life with a new shirt or new colorful things.可知,如果你感觉心情低落,你可以穿上一件新衬衫或多彩的东西来点亮你的生活,使你开心起来。答案为If you feel low, you can brighten your day or your life with a new shirt or new colorful things.

【3】wish to do sth.希望做某事,want sb. to do sth.想让某人做某事。故答案为:你渴望把一切做好,并想让其他人看到你是成功的。

【4】make sb.+ adj.使某人怎么样。not only…but (also) 不但而且。Light and bright colors浅而亮的颜色。故答案为:浅而亮的颜色使人们不仅更快乐而且更活跃。

5根据短文最后一句And don’t forget that anyone can guess a lot about your character (性格) when you choose something in different colors.表述可知,颜色与人的性格有着密切的关系,不同性格的人,喜欢的颜色也不一样。故答案为Different Colors,Different Characters

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请从以下选项(A B C D E F)中选出符合各段意思的小标题。其中有一项是多余选项。

A. Get your things in order

B. Plan your time well

C. Study anywhere or everywhere

D. Speak out and ask more

E. Do more than you are asked

F. Make yourself busy

【1】“If I don’t understand what my teacher is explaining in science I ask him to say it again says Anna Lee “also asking more helped a lot.”

【2】 “When a teacher asks us to do a lot of homework says Dave Roman “I will draw up a time table and plan to do it little so it isn’t so tiring.”

【3】One student put a vocabulary list on the wall of the bathroom. He learned a new word every day while brushing his teeth. Another student used the time to remember biology terms while practising running.

【4】In high school Mike played football painted and was in the band. “I was so busy that I couldn’t waste time looking for a pencil or missing paper. I kept everything in order.” He says.

【5】Christi is an excellent student at the university. If her maths teacher asks her to do five problems she does ten. If the history teacher asks her to read five pages she reads ten. “Part of learning is practicing she says “and the more you practise the more you learn.”

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】综合填空。

阅读下面短文,根据中文、首字母、音标、所给词或语境提示,在每个空格内填入一个 适当的单词,要求所填的单词意义准确、拼写正确。

What is your choice when you feel like eating something between classes: fruit or candy?

Experts say snacking (吃零食) is not all b 1 . It depends on what you eat and why and when you eat it.

First, it is important to remember what snacks are 2 (health). Forget sodas and fast food because they are harmful to your health.

Second, you’d better know why you’re snacking before you are actually doing it. 3(记得) that it’s always better to eat for hunger. Never binge (大吃大喝) just because you feel bored or everyone else is eating. If you do so, you might put on weight (重量).

Finally, when to eat snacks? It’s not wise to eat snacks while you are watching TV or doing homework. Then you don’t really focus on your food. You’ll probably eat much more than you need. And some doctors suggest eating snacks two hours4 /bI′f5(r)/ meals, or you will lose your appetite (食欲) at dinner time. Bedtime is not a good t 5 for snacking.

If you watch what you eat, you will live a better life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】综合填空。阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词或填入所给单词的正确形式。

Mr. and Mrs. Black have a happy 【1】_________. They have a2_______ Jack and a daughter Mary. Mary3______ (be) a good girl. Every evening she usually has dinner with his parents. And Jack4_________ (like) sports. He often plays football and basketball5____ his friends. Sometimes (有时候) brother Jack goes to6______ (play) soccer and7______ Mary also wants8__________ (go) with him. Mr. and Mrs. Black sometimes take9______ (they) daughter to watch his son’s soccer game, 【10________. Look, they watch the game under the tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Sitting on a chair all day in school can make anyone want to move around. So, more and more teachers are letting students have a ball. By sitting on exercise balls instead of chairs, teachers find students’ attention improve.

Peter, a fifth-grade teacher in West Virginia, the USA, has been using balls as chairs since December 2010. “The students love them”, he says. Peter took a survey of his students. He found that 80% of the students thought sitting on the balls helped them pay more attention to what they were learning.

The manager(经理), Mary, felt so strongly about the use of balls as chairs, she encourages the use of the balls. She hopes not only teachers but also students know how to use them. “Our products(产品) are used in 24 states(州), three provinces(省) in Canada, Puerto Rico and Japan,” says Mary. “Research(调查) shows that sitting on the balls makes them sit up straighter,” says Mary, “but it feels not boring.” Because the students are moving, so the kids have more energy and can keep longer.

“Besides, they're fun.” says Peter.

【1】What will happen if a student sits on a chair all day in school? The student will _____.

A. pay more attention to his lessons

B. be fun

C. like to move around

2How long has Peter used the balls?

A. About six years.

B. Only one year.

C. 8 years.

3In how many countries are the balls used as the students’ chairs?

A. Four. B. Three. C. Two.

4Teachers choose balls instead of chairs because sitting on balls helps the kids_______.

A. improve the students’ posture and attention

B. slouch(没精打采地坐着) on the chairs

C. Both A and C are correct answers.

5Which is better for kids to study in class, sitting on a chair or sitting on a ball?

A. Sitting on a chair.

B. Sitting on a ball.

C. They are the same.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—The passage is easy. There are ____ new words in it.

—Yes, but I don’t think ______can understand it.

A. few; anyone B. a few; anyone

C. few; everyone D. a few; everyone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Almost everyone has experienced a twist of fate (命运的转折) at some point of their lives. Chinese actor Hu Ge is no different. And his story is more amazing than most.

Hu enjoyed success at a very young age. In 2005 he acted as a swordsman in the TV series The Legend of Sword and Fairy (仙剑奇侠传) who later became a classic character. Then the 23-year-old Hu became the first choice for costume idol dramas (古装偶像剧).

Everything was going well until a serious car accident in 2006 changed his life. The accident almost killed Hu and left a big scar (伤疤) by his right eye. Although Hu still got invitations to be in idol dramas he realized that being an idol with just a pretty face is not what he wanted.

For the next few years he tried acting in serious dramas and stage plays. He didn’t mind being covered with dirt and blood (血) when playing a soldier. He practiced the plays hundreds of times to make sure he did well.

Hu’s hard work haven’t got much attention until last year. Two TV dramas he acted in The Disguiser (伪装者) and Nirvana in Fire (琅琊榜),helped him get back on top.

阅读以上信息,完成下面的短文,每空一词。

Hu Ge a famous actor in China has experienced a twist of fate in his life just like the most of us. The TV series The Legend of Sword and Fairy 【1】him successful even when he was 23. He has been the first choice for costume idol dramas 2 then. But in 2006 he had a serious car accident. Because of this he nearly 3 . A big scar by his right eye made him realize he didn’t want to be an idol any more. He then tried acting in serious dramas and stage plays. He didn’t 4about how he looked. He practiced hard to make sure he acted well. Hu got on top 5 after acting in the two dramas The Disguiser and Nirvana in Fire.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】动词填空

请认真阅读下列各句,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处该动词的正确形式。

【1】May is a true friend. When something(worry) me, I can always go to her.

【2】You'd better(not be) late for class again.

【3】Jack, (not eat) so much meat, or you'll get heavier.

【4】I didn't answer your phone, because I(listen) to music.

【5】The lowest temperature(drop) below zero tomorrow morning.

【6】一Why did you get up so early?一(catch) the first bus.

【7】Last week, the price of the vegetables(rise) a lot because of the sudden storm.

【8】Eddie was sleeping while Millie (read) a magazine.

【9】The house(catch)fire yesterday because it is too hot in July.

【10】All work and no play(make) Jack a dull boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(本大题15分)

假设你是李阳,你北京的笔友方舟听说你现在与过去比有很大变化,他写信询问你。请根据以下信息,写一封回信。

1、五年不见,自己的变化很大(身高、体型、性格等);

2、过去不喜欢英语,现在的对英语很感兴趣,而且考试中取得好的成绩;

3、问方舟能否告诉你如何与同学相处得融洽;

4、很想去北京玩,想知道哪里有吃北京烤鸭(Beijing Duck)的好地方;

5、邀请李阳到你家玩,简单介绍乘车路线。

关键词:used to, become interested in , get on well with ;

要求:字数80字左右。

Dear Fang Zhou,

I am looking forward to seeing you again!

Yours

Li Yang

查看答案和解析>>

同步练习册答案