精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.You may never be in an emergency situation (紧急状况).But if it happens,you should know how to get help.The telephone book in the United States has emergency numbers on the inside front cover.Look at the following table from the Boston telephone book.Notice that the numbers for the police and the fire department (部门) are the same.And it is an easy number to remember.If you are too unhappy or excited to remember any numbers at all,you can simply dial"0"for an operator (接线员) in any emergency.
EMERGENCY NUMBERS
FIRE                         POLICE                   DOCTOR
BOSTON      911          BOSTON      911         BOSTON      482-5252
CAMBRIDGE  876-5800         CAMBRIDGE  846-1212               CAMBRIDGE
SOMERVILLE  023-1500     SOMERVILLE  645-1212     SOMERVILLE  025-4774
Other Places                 Other Places                 Other Places          
Write in your number here     Write in your number here     Write in your number here
★COAST GUARD  223-6978
OR DIAL"0"(OPERATIOR) IN ANY EMERGENCY
WE ARE ALWAYS THERE AND READY TO HELP!
根据表格内容,选择最佳答案.
61.If you see a fire in Cambridge,you should dialD.
A.023-1500        
B.846-1212      
C.645-1212       
D.876-5800
62.If you live in Boston and you need a doctor,you should dialB.
A.911             
B.482-5252      
C.025-4774       
D.223-6978
63.If you see a boat sinking,you should dialD.
A.645-1212        
B.023-1500      
C.876-5800       
D.223-6978
64.If you have to get to the hospital quickly,you should callB.
A.the doctor       
B.an ambulance (救护车)
C.the police      
D.the fire department
65.If you dial"o",C will answer your call.
A.the police       
B.the doctor      
C.the operator      
D.the fire department.

分析 本题主要介绍了美国的一些处理紧急情况的联系方式.

解答 61.D 细节理解题.根据第一条布告,可知火警电话是876-5800,故选D.
62.B 细节理解题.根据DOCTOR  BOSTON    482-5252可知如果你在波士顿需要医生可以拨打这个电话,故选B.
63.D 细节理解题.根据★COAST GUARD  223-6978可知海岸警卫队的电话是223-6978,如果看见船沉了,可以拨打这个电话,故选D.
64.B 细节理解题.根据题干可知你想马上去医院,应该给救护车打电话,故选B.
65.C 细节理解题.根据If you are too unhappy or excited to remember any numbers at all,you can simply dial (拨打)"0"for an operator (接线员) in any emergency可知拨打"0"接线员会帮助你,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.It'scomfortable(舒适的) to wear trainers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.What size is your blouse,Mum?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Of all the festivals,children like Halloweenbest(good).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.There are many kinds ofwallets(钱包) in our shop.Please take a look.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The Vietnam (越南) War broke out.The young husband joined the army and died in the war.(56)E.Even though their life was very hard and sometimes they didn't have enough food to eat,the wife still decided to raise her son by herself.
Several years later her son immigrated (移民) to America and finally became an engineer.(57)A.However,with many excuses,the son refused to come back home to visit his mother.
When his mother died,the son returned.(58)F.His mother left a box behind.During the funeral (葬礼),the son opened the box and suddenly cried and shouted,"Mom!Mom!"Everyone looked at each other and then looked at the box.(59)B.
It read,"Son,I don't spend too much money.(60)C.Every time I heard a motorcycle passing by,I ran out of the door but it wasn't you.I saved money for you in case (以防) you get sick."

A.He often sent letters to his mother with much money.
B.It was full of $100bills and a piece of paper.
C.I miss you a lot.
D.Because I have plenty of money.
E.His wife and son began to have a hard life after that.
F.But he didn't cry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Having a hobby is a great way to feel happy and meet new people.In fact,there are lots of hobbies that are good for you.
Hobbies are anything you do for fun.You aren't getting paid to do it; it's something you like to do with your free time.For a lot of people these days it seems that their only leisure activities are watching television and staying on the Internet.That's a pity,because hobbies一from rock climbing to collecting something一can be really good.
Hobbies often provide something that you might not get in your everyday life.They allow you to do something that's just for you,and they can help you forget your daily problems and give you a lot of pleasure.If you can find like-minded people in your area,going outside can also be a great way to meet new people and experience new activities.
If you're adding a new thing into your life,you have to take time and focus(关注) away from something else.The good news is that most of us have a lot of time we're not using well,either because we're spending a lot of time online or watching TV or just wasting time we could be spending on our hobbies.
Of course everyone is different and your personality does play a role in what kinds of hobbies you'll like.Maybe you really like going out with friends,so you need to take a class or have an interest that you can do with a group.If you travel a lot,something that you can do anywhere is helpful.If you are a homebody you might love to be around by a cool collection.
The truth is that you may not hit the perfect activity for you right out of the gate,but you can have a lot of fun trying out new things and exploring what's out there.Do some web searches,visit the library,don't be afraid to try new things,and soon you'll have a hobby that provides you with a lot of fun and less stress,too.
34.Which of the following hobbies is good for you according to the writer?C
A.Watching television.
B.Staying on the Internet.
C.Rock climbing.
D.Going out a lot.
35.The third paragraph mainly tells usA.
A.why hobbies are important 
B.what hobbies actually are
C.hobbies help forget problems 
D.hobbies help experience new activities
36.If you like staying at home,as a hobby you had betterD.
A.spend a lot of time online 
B.watch a lot of TV
C.take a class or join in a group 
D.collect something you like
37.In the passage,the writer mainly suggests that we shouldA.
A.find hobbies that fit us well 
B.meet more people outside
C.have a lot of fun at home 
D.visit the library in our free time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You must need desks in your life,but how do you know whether you have the right desk?Well,the right desk should be the right size.You should think about the size in terms of how much room you get on the desk.If you need to deal with a lot of paperwork,you are supposed to buy a large desk.If you are short of space,you should be looking for a small desk.The best way,if you are short of space,is to measure (测量) the area where the desk will sit and go with them to the store; they are usually quite happy to help you get the size right.
Also,the right desk should have drawers (抽屉).Drawers allow you to keep a tidy desk.If you do not have filing cabinets (文件柜),choose a desk with many drawers-you will probably need them.If you have filing cabinets,one or two drawers should be enough to hold the basics such as keys and snacks.
If you are quite short or very tall,there are office furniture shops that have tables with legs that can be adjusted (调节).With the simple turn of a screw (螺丝),you can make them become taller or shorter.
Look at the material that the desk is made of.The last thing you want is to shop for a desk again in a few years.The best desks are made of hardwood,because they can last for years and years.However,there will be a problem if you are having only a few money-they cost quite a bit of money.There are hardboard desks that are quite good-they do not last as long as hardwood desks but you will get value for your money.You may find desks made of glass,but you must be very sure that they are of high quality before you buy them.
The finish (抛光) is just as important as the material the desk is made of.If it gets messed up before the desk is old,you will still want to replace the desk.Look for a great finish that can last as long as the desk is expected to.The best way to do this is to find a desk that you like and then look on the Internet for the kind of finish that it comes with.Again,a wood finish is one of the best that you can get.
How to choose the right desk?
Paragraph
outlines
Supporting details
Size●Choose the size of the desk according to how much room you need.
●Buy a large desk if you have lots of paperwork to deal with.
●For limited space,choose a small desk or get the size right with the (1)help of the store.
Drawers●Drawers can help keep the desk clean.
●Choose a desk with the proper (2)numberof drawers.
Legs●Choose a desk with adjustable legs if you are quite short or very tall.
●By turning the screws,you can have the desk (3)fit you well.
Material●Choose a hardwood desk though it may be quite (4)expensive.
●Hardboard desks are good but don't last longer than hardwood ones.
●Make sure it is of high quality before you choose a glass desk.
Finish●Choose a desk whose finish doesn't get messed up (5)easily.
●You can buy such a desk online.
●A wood finish is one of the best that you can get.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.用方框中所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次. 
  play  lend    matter    go    never
51.It doesn'tmatter if you can't come back soon.
52.-How often do you go hiking?
-Never.I think it's kind of tiring.
53.If Jennygoesto the concert,I'll go,too.
54.Would you like tolend me your camera?
55.I spent a lot of timeplaying games when I was very young.

查看答案和解析>>

同步练习册答案