精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

(2017·新疆阜康·39)—Daniel,could you tell me ________?

—Certainly,in Tokyo.

A. when the 2020 Olympics will be held

B. when will the 2020 Olympics be held

C. where the 2020 Olympics will be held

D. where will the 2020 Olympics be held

C 【解析】句意:——丹尼尔,你能告诉我2020奥运会在什么地方举行吗?——当然,在东京。考查宾语从句。根据答语Certainly, in Tokyo.,可知问的是地点,需用where引导宾语从句,可排除AB两项。宾语从句在主句中需用陈述语序,可排除D项。结合句意和语境,可知选C。
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:人教版2018届七年级英语下册练习:unit5 达标测试卷(大卷) 题型:单选题

—Let's play basketball.

—________. I don't like playing sports.

A. All right

B. That sounds good

C. That sounds boring

D. Great

C 【解析】句意:——让我们打篮球吧。——那听起来很无聊。我不喜欢运动。A. All right好吧;B. That sounds good那听起来很好;C. That sounds boring那听起来很无聊;D. Great极好的。根据后面的I don't like playing sports.“我不喜欢运动”,可知C选项符合题意;故答案选C。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8AUnit 2 School life单元测试卷 题型:阅读单选

1.Everyone ____(钦佩) him for his good sense of humour.

2.Who is one of the national ________(英雄) in our country?

3.Mr Wang often helps us________(解决)maths problems.

4.We spent two hours ______ (talking about something) the trip yesterday.

5.Thanks a lot for ______ (giving something to someone)so much help.

1.admires 2.heroes 3.solve 4.discussing 5.offering 【解析】 1.句意:每个人都钦佩他的好的幽默感。admire 钦佩,主语Everyone单数,谓语动词用单数形式;故填admires 2.句意:谁是我们国家的英雄之一?one of ---之一;后面用名词复数;故填heroes 3.句意:王老师经常帮...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8AUnit 2 School life单元测试卷 题型:单选题

—What’s your best friend like?

—He __________.

A. likes playing computer games B. is like tall and thin

C. is a policeman D. is generous and cheerful

D 【解析】句意:——你最好的朋友什么样?——他慷慨的,开朗的。A. likes playing computer games喜欢玩电脑游戏; B. is like tall and thin他又高又瘦;C. is a policeman是一个警察; D. is generous and cheerful是慷慨的,开朗的;be like像---,指性格方面;look like看起来像,指外貌...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:重庆市等三校2018届九年级下学期开学联考英语试卷 题型:阅读单选

Charlotte’s Web(网) is popular among readers of all ages. It is a popular book and it was made into a film and a TV show. It is almost a story about animals.

There is one human, who has an equal (平等的) relationship with the animal characters. Fern Arable is a little girl. She likes a weak little pig. Its name is Wilbur. But Wilbur is sold to Fern’s uncle Homer Zuckerman, who’s a farmer. It’s a lonely life there for Wilbur. He has no friends, and other animals look down on (瞧不起) him. But his life turns around when he meets Charlotte, a spider(蜘蛛). She becomes a great friend to Wilbur.

There is bad news for Wilbur. He is going to be killed as food for others. It seems that there is no hope for him until Charlotte comes up with a clever plan to save him. She uses her web(网) to write messages about Wilbur. Messages in a spider’s web are never heard of by everyone. Humans who see the messages think that they must come from God! Wilbur becomes famous enough to join a competition(比赛). Although he doesn’t win, the famous web makes sure that he will not be killed.

However, if there is happiness in stories, there must be a little sadness. The sadness in this story is Charlotte’s death. In the end, saving Wilbur made her tired, and after giving birth to her babies, Charlotte dies.

And then, most of the new spiders disappear. Wilbur believes he will be left with no friends. However, the three youngest and smallest baby spiders, named Joy, Nellie and Aranea, stay and become his new friends.

1.Charlotte’s Web is almost a story about ________.

A. humans B. animals C. farmers D. plants

2.In the story, ________ saves the pig’s life .

A. Joy B. Nellie C. Aranea D. Charlotte

3.In the end, ________ is the sadness in this story.

A. Charlotte’s death B. Wilbur’s death

C. The birth of three small spiders D. Making new friends in the end

4.If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(①= Para. (自然段) 1 ②= Para. 2 ③= Para. 3 ④= Para. 4 ⑤= Para. 5)

A. ①; ②③④; ⑤ B. ①②; ③; ④⑤

C. ①②; ③④; ⑤ D. ①; ②③; ④⑤

1.B 2.D 3.A 4.D 【解析】试题分析:本文介绍的是深受欢迎的一本书——《夏洛特的网》,讲述了威尔伯是如何遇到危险和夏洛特拯救它的前后经过。 1.题意:夏洛特的网站几乎是一个 故事。考查细节理解题。根据第一段结尾It is almost a story about animals.,可知选B。 2.题意:在故事中,________拯救了猪的生活。考查细...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:重庆市等三校2018届九年级下学期开学联考英语试卷 题型:单选题

the students in the primary school is about three thousand, them are girls.

A. A number of; the number of B. The number of; a number of

C. The number of; the number of D. A number of ;a number of

B 【解析】句意:小学的学生人数大约是三千人,其中一些是女生。考查名词短语辨析题。the number of……的数目,着重于number,是单数意义;a number of一些/许多的,相当于 many,后接代词或复数名词,是复数意义。根据句意结构和语境,可知选B。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:重庆市等三校2018届九年级下学期开学联考英语试卷 题型:听长对话回答问题

She lost herself in her job that she didn’t hear ______ knocking at the door at all.

A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody

C 【解析】句意:她沉醉于工作,根本就没听见有人敲门。考查不定代词辨析题。A. somebody某人/有人,用于肯定句;B. nobody没有人,表否定;C. anybody任何人/无论谁,相当于anyone,用于否定句和疑问句;D. everybody每个人。根据句意结构和语境,可知ABD三项意思都与句意不合,故选C。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:江苏省连云港市2018届九年级第一学期调研试卷英语试卷 题型:听长对话回答问题

听一段对话,回答以下小题。

1.What’s the conversation about?

A. Some games. B. A working plan. C. A holiday plan.

2.Why do they want to go outing together so much?

A. They like the West Lake very much.

B. They’ve been busy these days with hard work.

C. They haven’t seen each other for quite a long time.

3.What does the man suggest first?

A. Go climbing. B. Go camping. C. Go swimming.

1.C 2.B 3.A 【解析】W: It seems to be very nice this weekend. M: Yes. What do you want to do? W: I don’t know. M: Do you want to go to the mountains? W: Oh, climbing mountains must be...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版9B Unit1 Asia 单元测试卷 题型:阅读单选

In the most southern part of our planet, there's a place that's covered with snow and ice all year round. But it has the clearest and cleanest air. Amazingly, in this place, the sun sometimes hangs even in the midnight sky. This place is Antarctica (南极洲): the coldest, windiest and harshest (恶劣的) place on the Earth.

As the world's least-known place, Antarctica is of great interest to scientists around the world. During 30 years, China has sent many scientists to Antarctica. They mostly look at the resources under the icy land and do research about climate change and marine (海洋的) biology.

Antarctica is a place with fantastic views. However, life there is very hard. Food is one of the biggest problems. Frozen food which can be heated easily is people's daily food. Fresh vegetables are hard to grow in the cold weather.

Sleep is also difficult. In Antarctica, summer lasts from November to March. During this period, Antarctica points to the sun and receives sunlight 24 hours a day. In order to get some sleep, scientists cover the windows with black plastic cloth to create "night".

Working in Antarctica is dangerous, especially when meeting gale-force (七级以上的) winds. They can easily blow people away. So there are ropes that connect buildings of some research stations. People can hold these ropes to keep their balance in forceful winds.

What's morel communicating with others is difficult. Without cables and Internet in some research stations. two-way radios are the only tools to communicate. If people want to say hello to friends and relatives, they can use satellite phones.

Although it is challenging to work in Antarctica, scientists' passion to learn about this mysterious land will never end. It is hopeful that one day they will step every corner of this icy land.

1.From Paragraph 1, we learn that Antarctica_______.

A. is covered with snow and ice B. rains heavily from time to time

C. has little wind most of the time D. has sunshine during every night

2.Scientists from China go to Antarctica to _______.

A. find out ways to control water pollution B. research climate change and marine biology

C. grow plants and vegetables in special condition D. stop the hunters from killing the marine life

3.In order to sleep well in Antarctica, the scientists have to _______.

A. wear more clothes to keep warm B. cover the windows with black cloth

C. connect research stations with ropes D. eat more fried and canned vegetables

4.We can replace (替换) the underlined word "passion" in the last paragraph with _____.

A. strong love B. full preparation

C. pleasant introduction D. amazing imagination

1.A 2.B 3.B 4.A 【解析】这篇短文主要介绍了科学家们对南极洲充满了兴趣。虽然有食物,交流,睡眠等问题,但科学家们了解这块神秘土地的激情永远不会结束。 1.根据第一段的In the most southern part of our planet, there's a place covered with snow and ice all year rou...

查看答案和解析>>

同步练习册答案