精英家教网 > 练习册解析答案 > 学习与评价九年级英语译林版江苏凤凰教育出版社 > 第14页解析答案
学习与评价九年级英语译林版江苏凤凰教育出版社

学习与评价九年级英语译林版江苏凤凰教育出版社

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学习与评价九年级英语译林版江苏凤凰教育出版社答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

( )15. —We've walked for an hour. Why not stop to have a rest? —______. We'll get refreshed after a rest.
A. I agree B. I'm sure C. I don't think so D. I'm afraid not
答案:A
解析:根据答语“We'll get refreshed after a rest.”(休息后我们会恢复精神的)可知,说话人同意休息,A项“I agree”(我同意)符合语境。B项“我确定”、C项“我不这么认为”、D项“恐怕不行”均不符合。
二、完形填空(每小题1分,共15分)
I never thought that a little help would turn out to be the most pleasant thing I had ever done till one day.
Once I saw a young man in the doorway of my home. 16 was wrong with his two legs and he was playing some tricks to raise money for an operation. He was tired, in pain. With a smile, he asked if I could help him with some 17. I was always full of 18 and even asked him to show me his legs. Finally, I gave him the rest of the money he needed. After a few days, he again appeared at my doorstep, asking for more money for accommodation (住宿). This time I was sure he was not cheating me. I gave him some and said that was all I had.
A year 19 I moved to a new place. One fine day I got a call from a 20 number. The caller told me his name, 21 I couldn't recognize (识别) him. Then he said he was the very person I helped a year ago. Suddenly I remembered. I asked him 22 he was going.
"With your kind help. I am now able to 23 on my legs without support. The operation was 24. I am married and have a good job."
I didn't 25 remember if I had given him my phone number. However, what he said 26 me a lot. He said he wanted to return my money 27 I wouldn't feel cheated and would go on to help people in need in the future. I didn't know whether he 28 my expression on my face that day when I helped him, but tears were 29 my face.
From then on, I promised (承诺) I would 30 to help people as long as I had an opportunity—small or big. It was really a life-changing event in my life.
( )16. A. Something B. Anything C. Nothing D. Everything
( )17. A. clothes B. food C. water D. money
( )18. A. hope B. doubt C. joy D. energy
( )19. A. before B. ago C. earlier D. later
( )20. A. right B. wrong C. strange D. special
( )21. A. but B. so C. and D. or
( )22. A. what B. how C. when D. why
( )23. A. live B. stand C. run D. jump
( )24. A. difficult B. comfortable C. successful D. unfinished
( )25. A. also B. only C. already D. even
( )26. A. funny B. boring C. crazy D. touching
( )27. A. as to B. so that C. until D. in order to
( )28. A. read B. wrote C. took D. got
( )29. A. putting on B. making up C. running down D. getting off
( )30. A. continue B. fail C. stop D. refuse
答案:16.A
解析:根据下文“he was playing some tricks to raise money for an operation”可知,他的腿有问题,“something wrong with...”表示“……有问题”,符合语境。故选A。
17.D
解析:由“raise money for an operation”可知,他在筹钱做手术,因此请求帮助的是“钱”。故选D。
18.B
解析:根据“even asked him to show me his legs”可知,作者起初对他有所怀疑,“doubt”意为“怀疑”,符合语境。故选B。
19.D
解析:“时间段+later”表示“……之后”,此处指“一年后”,用“later”。故选D。
20.C
解析:由“I couldn't recognize him”可知,作者不认识这个号码,“strange number”意为“陌生号码”。故选C。
21.A
解析:前半句“told me his name”与后半句“couldn't recognize him”为转折关系,用“but”连接。故选A。
22.B
解析:根据下文对方的回答可知,作者询问他的近况,“how he was going”表示“他怎么样了”。故选B。
23.B
解析:由“without support”可知,他能不借助支撑站起来,“stand on legs”意为“用腿站立”。故选B。
24.C
解析:因为能站立、结婚且有好工作,说明手术成功了,“successful”意为“成功的”。故选C。
25.D
解析:此处表示递进,“甚至不记得是否给过电话号码”,“even”意为“甚至”。故选D。
26.D
解析:对方的经历和感谢让作者感动,“touching”意为“感人的”。故选D。
27.B
解析:“so that”引导目的状语从句,意为“以便”,此处指“还钱以便作者不觉得被骗”。故选B。
28.A
解析:“read one's expression”意为“读懂某人的表情”,符合语境。故选A。
29.C
解析:“tears were running down my face”意为“眼泪从脸上流下”,“run down”表示“流下”。故选C。
30.A
解析:由“as long as I had an opportunity”可知,作者承诺继续帮助别人,“continue to help”意为“继续帮助”。故选A。