精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年学习指导用书中职英语第一册 > 第17页解析答案
2025年学习指导用书中职英语第一册

2025年学习指导用书中职英语第一册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年学习指导用书中职英语第一册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

二、阅读理解。 A 3. ________ qualities that can benefit you most are mentioned in this passage. A. Three B. Four C. Five D. Six
B
4. From the passage, we know that ________ can help you succeed in the future. A. keeping learning B. being rich C. being brave D. being confident
A
5. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Since there is too much work to do, you needn't find time to learn. B. When you keep your words, you usually do what you have said. C. Albert Einstein said we should become men of value. D. If you are creative, you will have more chances in your life.
A
B Generally speaking, vocational school students with school spirit get better grades, are more interested in social problems, and are happier than their less spirited schoolmates. These findings were part of an online survey (调查) of vocational school students, parents, and teachers. This survey involved (涉及) about 1,000 people. The research tried to discover how school spirit is connected to the way vocational school students learn, lead, and grow. School spirit involves students' pride in their school, their tendency (倾向) to get other students to be active in school events, and their plans to return to their schools for special events after graduation. The survey showed that the higher the students' school spirit, the greater their academic achievement and the happier they are. And this was supported by comments of nearly all the teachers. “When students feel a sense of school spirit, they tend to be more involved in the great opportunities in their schools,” noted one female teacher. “If they have a lower level of such spirit, they are not involved in many activities, and they tend to blame the school. Students who are achieving at a higher level tend to participate in different events, activities, and athletics on site.” 1. The survey was conducted to explore the link between ________. A. students' performance and support from their school B. students' happiness and their academic achievement
答案:A篇
3. B
解析:文章提到了“Have a positive attitude.”“Keep learning.”“Be creative.”“Be honest and keep your promise.”共四种品质,所以选B。
4. A
解析:根据第三段“Keeping learning can help you become successful in the future.”可知持续学习能帮助未来成功,选A。
5. A
解析:第三段提到“Every day you have so much work...find any time to learn. However...Never be satisfied...”说明即使工作多也要找时间学习,A项“不必找时间学习”与原文不符,所以选A。
B篇
1. 由于题目选项不完整,无法准确作答。根据原文“The research tried to discover how school spirit is connected to the way vocational school students learn, lead, and grow.”可知调查是为了探索学校精神与职业学校学生学习、领导和成长方式之间的联系。