精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养九年级英语人教版 > 第15页解析答案
新课程能力培养九年级英语人教版

新课程能力培养九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

根据图片选项,应为“被噎的人”,选对应图片
)3. Which of the following can be put in the "▲"?
A.
B.
C.
C
)4. What can we infer (推断) from the passage?
A. If you have a nosebleed, put your head up.
B. If you are choked, do not move your body.
C. If you are bitten by a dog, clean the bite area first.
B
)5. What's the best title for the passage?
A. Doctors and Patients.
B. Health and First-aid.
C. Animals and Humans.
答案:3. (根据图片选项,应为“被噎的人”,选对应图片)
4. C
解析:A项与文中“put the head down a little”矛盾;B项文中未提被噎时不能动;C项根据Animal bite中“Wash the bite area with soap and water”可知正确,选C。
5. B
解析:文章介绍鼻出血、骨折等急救知识,主题是“健康与急救”,选B。
一、阅读理解
The dragon (龙) is a great animal in Chinese culture. It brings the wind and rain. It is said that every year on the second day of the second lunar month the dragon wakes up from its winter sleep and raises its head. Because of this, the day is called "Dragon Head-raising Day" (Longtaitou). This year, it falls on March 4. Old people believed that after Longtaitou, there would be more rain. And rain is very important to farming. So Longtaitou was the start of spring and farming.
People have many ways to celebrate the Longtaitou festival. The most popular one is to have a haircut. Many believe that a haircut during the first lunar month may bring bad luck to your uncles—mainly your mother's brothers. They hope getting a haircut on Longtaitou gets rid of bad luck.
Among Chinese people's festival traditions, there is always a place for food. During the Longtaitou festival, people eat food named after dragons. Noodles are called dragon's beard (longxu). Dumplings are dragon's ears (long'er). And spring rolls are dragon's scales (鳞片) (longlin).
People also hold activities like dragon dancing on the day. In some places in Shandong province, people make dragon lanterns, too. Small reed (芦苇) boats go down the rivers and carry the lanterns, which stand for people's best wishes and good luck.
C
)1. What did old people think of Longtaitou?
A. It was a good time for sleeping.
B. It was the end of Spring Festival.
C. It was the start of spring and farming.
D. It meant the weather would become colder.
答案:1. C
解析:根据“Old people believed... So Longtaitou was the start of spring and farming”可知选C。