精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年经纶学典5星学霸五年级英语上册译林版 > 第47页解析答案
2025年经纶学典5星学霸五年级英语上册译林版

2025年经纶学典5星学霸五年级英语上册译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年经纶学典5星学霸五年级英语上册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

T
)1. This text is a poster.
F
)2. You can do homework at 5:00 p.m.
T
)3. John is ten years old, and he likes taking photos. He can join the Art Club.
F
)4. It's Friday. Alice wants to join the Cooking Club. She should go to Cooking Room 1.
T
)5. Kate is in Grade 3. She can join the Sports Club to play table tennis.
答案:1. T
解析:文本是课后托管服务安排,包含时间、项目等信息,符合海报的特征,所以正确。
2. F
解析:Period 1“Finish homework & have snacks”的时间是3:40—4:30 p.m.,5:00 p.m.不在此时间段,所以错误。
3. T
解析:John十岁,通常五年级左右(Grade 5),Art Club中Grade 4—6有photography(摄影),所以他可以加入,正确。
4. F
解析:Cooking Club的Tips中“Thur.—Fri. Cooking Room 2”,周五应去Cooking Room 2,所以错误。
5. T
解析:Sports Club的Grade是3—6,Items有table tennis,Kate在Grade 3,可以加入打乒乓球,正确。
二、阅读短文,选择正确的答案。
People in different countries have different hobbies. For example, in the US people like watching TV in their free time. It's a popular entertainment for Americans to watch TV one or two hours a day. 96% of the Americans think watching TV is their first hobby. The second one is going to the cinema or doing some sports. The third is reading. Fishing is also a very popular hobby. In the UK, it's very different. People there like to go to the flea market. They like to go there and find something new and funny. People in the UK like drinking tea too. Russians like reading very much. You can see many people read carefully. Germans like reading too. Almost every German reads 15 books a year.
(
C
)1. What is the first hobby for Americans?
A. Going to the cinema.
B. Doing some sports.
C. Watching TV.
D. Reading.
答案:1. C
解析:根据“96% of the Americans think watching TV is their first hobby.”可知,美国人的第一爱好是看电视,故选C。