精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.How did the sea horse get its name?It's not hard to guess.The top half of this fish looks like a small horse.But looking at the sea horse's tail,you might think"sea monkey"is a better name.Then there's the sea horse's pouch."Sea kangaroo"might also be a good name for this fish.
Sea horses live in warm ocean waters all over the world.They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea.They can also change color to match their surroundings.A sea horse remains in one place for hours at a time by winding its tail around a plant.It feeds on live food,such as small shrimps.For a fish that doesn't move around much,the sea horse eats a lot-in just one day,a sea horse can eat 3,000 shrimps!
A sea horse keeps the same mate for its whole life,and it's the male sea horse that gives birth to baby sea horses.How does this happen?Baby sea horses start out as eggs,which come from the female's body.The male carries the eggs in its pouch for about three weeks until they hatch.Soon after the babies are born,the female gives her mate a new set of eggs.
Sadly,the number of sea horses is becoming smaller.Why is this happening?Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land.Also,many sea horses are caught and sold as aquarium fish.This really is not a good idea because most sea horses don't live long in aquariums.The best place for a sea horse is the ocean.

25.The sea horse got its name because of itsA.
A.head     
B.tail         
C.skin       
D.pouch
26.How does a sea horse keep safe from other fish?B
A.It remains still.
B.It hides in plants and grasses.
C.It runs away quickly.
D.It rolls up.
27.What does a female sea horse do with her eggs?A
A.She puts them in the male's pouch.
B.She hides them in sea grasses.
C.She carries them around.
D.She hatches them.
28.Why is the number of sea horses becoming smaller?C
A.They grow at a very low speed.
B.They are killed by people for food.
C.Their homes are being destroyed.
D.Their food is becoming less and less.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了海马的外形和传说,他的生存习性以及孕育小海马的过程,是一篇科普类文章.

解答 25.A.细节理解题.根据文章第一段的句子"How did the sea horse get its name?It's not hard to guess.The top half of this fish looks like a small horse"可知海马名字的由来是因为它的头的形状.所以选A.
26.B.细节理解题.根据第二段的句子"They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea."可知海马安全地躲避其他鱼类的方法是躲在植物和草中.所以选B.
27.A.细节理解题.根据第三段的句子"The male carries the eggs in its pouch for about three weeks until they hatch."可知雌海马将海马的蛋放在雄海马的袋子里面,所以选A.
28.C.细节理解题.根据文章最后一段的句子"Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land.."可知海马的数量在减少因为它们生活的地方被破坏了,所以选C.

点评 本文是一个新闻报道类类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

16.听第7段材料,回答第9至11题.
9.What did the woman give the man for a drink?
 A.Some juice.   B.Some water.   C.Some tea.
10.What did the man think of the food he ate?
 A.Terrible.   B.Delicious.   C.Very common.
11.Where did the conversation take place?
 A.At a meeting.   B.At an airport.   C.At  the table.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Americans love pets.In America,there are(61)morefamilies with pets than those with children.(62)Itis common that U.S homes have some sorts of pets,such as monkeys,snakers and even wolves.But Americans'all-time favorites are cats and dogs,because dogs can offer(63)protection(protect) from thieves and unwelcome visitors and cats can help get rid of the home unwanted pests.Beneath keeping pets,there lies(64)abasic American belief:Pets have a right to be treated well.In Houston,Texas,dogs can have their dinner(65)delivered(deliver) to their homes,just like pizza.Pets can even go with their owners on vacation.Besides,at least 75 animal welfare organiztions exist in American(66)that/whichcan provide care and adoption services for(67)homeless(home) and ill-treated animals.(68)To pay(pay) for the high-tech health care,people can buy health insure for their pets.Pets are as basic to American culture(69)ashot dogs or apple pie.By now researchers(70)have discovered(discover) that interacting with animals lowers a person's blood pressure.Pets even encourage social relationships:They give their owners an appearance of friendliness,and they provide a good topic of conversation.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

14.假如你是李华,"母亲节"在即,你班将举行一次"学会感恩"的主题班会.现在请你以感恩父母为话题,结合以下要点,以书信的形式把你想说的话写给父母.
内容提示:(1)感谢父母的养育之恩;
          (2)回忆父母的艰辛;
          (3)请父母放心…
注意:(1)字数在100字左右;
      (2)开头和结尾已写好,不计入总词数;
      (3)可根据情况增减细节,详略得当.
Dear Mum and Dad,
   How I love you!
Thank you very much for giving me life and bringing me up!(感谢父母的养育之恩);In order to provide me with a better life,I know how many hardships you have experienced,getting up early and staying up late,to earn every coin to cover my schooling and my life expenses.【高分句型一】You hope I can enter a good college and get a good job in the future.However,I was always doing something wrong that made you upset,so I must say sorry to you.(回忆父母的艰辛)
Mum and Dad,don't worry about me now because I've grown up!I will study hard,keep fit and form good habits.Never will I do anything disappointing.【高分句型二】I will learn as much as I can to get better exam results and realize my dream.I'm sure you'll be proud of me soon!(请父母放心…)
Your son,
 Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Vancouer is one of the most popularcitiesin Canada(city).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.A deep breath is __________ to relaxation when you feel slightly nervous.(  )
A.contraryB.fundamentalC.conciseD.adventurous

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.假如你是李华,你的美国朋友Ryan King将到你校来交流学习,为期半年.请你用英语写封信,向他大致介绍一下你校的基本情况.字数在120 左右.
内容至少应包括以下几点
①校所处的地理位置;
②校出行的交通;
③校基本设施、师资力量;
④学生的课外活动及教育教学亮点.
Dear Peter,
No words can express my excitement on hearing that you are coming to our school.I hope the following information my help you learn something about it.
Our school is as old as the city.Located in the city centre,it has a very convenient transportation system.There are quite a few buses,trains,subways that you can take when you want to leave or leave for our school.As a key middle school,it is equipped with well-qualified facilities,such as two library buildings,in which you can read various books,magazines,newspapers,etc; one laboratory building for teachers and students to do experiments.(高分句型二)There is also one lecture hall where the students can enjoy lectures of different topics.
What's more,you can build your body and your sports interest in some places,like a swimming pool,one gymna sium and one fitness centre,where various out-class activities can be experienced.(高分句型三)Most important of all,we have teachers who come from teachers'training universities or institutions.They love their work and students,always sparing no effort to guide the students and satisfy their needs.And through different students associations,the students will get the opportunities to put what they have learned into practice,find fun in learning as well.(高分句型四)
In brief,no choice is better than choosing our school.I am waiting for your coming.
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

15.We informed him that this fissure extended for fifty yards and was two feet wide and four feet deep.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.This was the first time the students ______ to Hyde Park.(  )
A.have goneB.have been goneC.have been goingD.had gone

查看答案和解析>>

同步练习册答案