题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据上下文,丛文后方框内选出适当的选项填入文中空白处,使短文内容完整正确,然后完成下题。
We live with them, and grow up with them.They work hard, take us on exciting holidays, give us food, clothes and take good care of us.However, we often shout at them, make their living area noisy and dirty and expect that they always understand and love us! 1 They are, of course, our parents.
2 There are so many changes(变化)and so many problems, and there is so little experience to help us teenagers.Our bodies and minds are changing fast, and all the changes and problems can be scary.In fact, many of the answers to these difficult problems can be found from our parents. 3 Also, the more we get to know our parents as people, the more we understand that it is only because they care for us, even when they are angry with us.
Take the time to share(分享)in your parents' lives:Go fishing with Dad, help Mom cook the evening meal, and really talk to them.Often you will be surprised by what they will tell you. 4 So, start with something simple and see what wonderful things can follow…
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.Which one is NOT TRUE according to this article?
A.Teenagers expect that their parents always understand and love them.
B.This article can help teenagers get on well with their parents.
C.It is necessary for teenagers to take the time to share in their parents' lives.
D.It's pleasant for teenagers to meet so many changes and problems.
--How are you feeling now, children?
--The more we get together, ________ we'll be.
[ ]
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,从每题所给的三个选项(A、B和C)中,选出最佳选项。
Have you ever heard the saying “If you want a friend, be one”?
Here is a story about one new teacher making friends with the girls and boys in her class on the first day of school. As the bell rang, the teacher came in smiling at each girl and boy. Then she said in a quiet voice, “Good morning, girls and boys! How happy I am because I have all of you in my class this year. I’d like to know each of you. I am sure we will enjoy working together. I am sure that the more we get together the happier we’ll be.” Her voice was so sweet and her looking was so friendly. Everyone believed what she said.
She told the girls and boys her name and wrote it on the blackboard. She told them some of the things she liked to do and she was hoping to do with them during the year.
Then she said to the whole class, “Now you know my name and the things I like. Next I want to know your names and the things you like. Then I will feel that I know you.”
Could you make friends by doing the same as this teacher did?
One way of getting to know girls and boys in our class is to know more about them. It is usual to be friends with those people who have the same interests with you. You can play the same games and go on journeys together.
You may find that some new comers in your class miss their old friends and feel strange and lonely. You can invite them to take a walk or to ride bikes with you. You will find many things in common to talk about. It is one good way to make friends just by talking together in a friendly manner.
1.How do you understand the saying “If you want a friend, be one”?
A. If you want to have a friend, try to make one be your friend.
B. You can make friends by doing what a friend do.
C. You may have a friend by doing everything for him.
2.The teacher’s sweet voice and her friendly looking_______.
A. showed that she would like to be a friend of the girls and boys
B. made every girl and boy happy
C. told the girls and boys everything about herself
3. A new comer will be your friend if _______.
A. he always thinks of his old friend
B. he knows you very well
C. you talk with him in a friendly way
4.If you want to make friends with others, you should_______.
A. know more about them
B. talk with them in an unfriendly way
C. have different interests with them
5.Which of the following is true according to the passage?
A. If you want to make friends with others, you should be one of them.
B. Friends often share the same interests with each other.
C. If you can make a good friend, you should smile at him.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com