题目列表(包括答案和解析)
| The girl’s name | 【小题1】____________. |
| Her age | 【小题2】____________. |
| The place where she lives | In a【小题3】____________. |
| The reason she couldn’t go to school | Her parents couldn't afford 【小题4】___________. |
| Who helped the girl to go to school? | 【小题5】____________. |
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
Almost every child in cities has the chance to go to school,but not all children in the countries are s_▲_ lucky.
There is a girl called Xiao Wen.She is 8 years old and lives in a small v_▲_ in Guangxi.When she was young,she wanted to go to school.But she could not,because her family was too poor to a_▲_ the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. I _▲_ of studying, Xiao Wen worked in the fields with her parents every day.Then Project Hope heard about Xiao Wen.It helped her to go to school. Her wish of study came t_▲_ ,and now she is studying in a school.
U_▲_ ,there are many thousands of children who can not go to school .You can join in Project Hope and help these children.You know all the work n_▲_ money and Project Hope needs your help.
If you give Project Hope ¥300 each year, it can pay for one child to go to school for a w_▲_ year. With more money, Project Hope can b_▲_ new schools,buy good desks,chairs,blackboards and books.Let’s help the children together and give them a c_▲_ to have a good start in life.
Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countryside are so luckily.
There
is a girl called Xiao Juan. She is ten years old and lives in a small village.
When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her
family was too poor to afford the school fees(学费) for
her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Juan
looked after her brother and worked in the fields every day. Then Hope Pro
ject
heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school. Her wish of
study came true, and now she is studying in a school.
Unluckily, there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.
If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a chance to have a good start in life.
根据短文内容,
完成信息表(每空不超过5个单词)。(5分)
Information Card
|
The girl’s name |
1. ____________ |
|
Her age |
2. ____________ |
|
The place where she lives |
3. ____________ |
|
The reason she couldn’t go to school |
4. Her parents ___________. |
|
Who helped the girl to go to school? |
5. ____________. |
先阅读短文,理解其大意,然后根据短文内容从方框内所给的单词中选择恰当的词(注意词形变化)填入短文空白处,使短文完整、通顺。一词只用一次,一空限填一词。方框中有两个词是多余的。
Almost every child in cities has the c 1.to go to school, but not all children in the villages are so l 2..
There is a girl called Xiao Lan. She is ten years old and l 3.in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to o 4.the school fees(费用) for her. So her p 5.had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Lan looked after her little brother and worked in the f 6.every day. Then Hope Project (希望工程)heard about Xiao Lan. It agreed to help her to go to school. Her wish of study came t 7., and now she is studying in school.
Unluckily, there are thousands of c 8.who can not go to school. You can j 9.in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help. If you pay Hope Project ¥300 each year, it can p 10.for one child to go to school for a whole year. With more money, Hope Project can b 11.new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a good start in life.
Don’t you want to go to school? You could tell your parents you’re ill. But last Monday, students from Shanghai and Zhejiang had an even better excuse: a typhoon(台风)!
Typhoon Khanun hit East China on September 11. In Shanghai, all the school were closed the next day, Monday.
It was the first time that Shanghai had to close schools because of bad weather.
But some students still came to school that day. “ I didn’t get the notice that the school was closing,” said Shen Sheng, a Junior 2 student from Shanghai Aiguo School. “ But it was nice that we could play in school rather than study.”
The school kept Shen and other 20 students safe inside and let them play sports like table tennis.
But the storm wasn’t all fun games. Typhoon Khanun killed 14 people. In Zhejiang, it damaged about 8,000 houses. More than one million people had to be taken to safer places.
Every year, typhoons hit different places around the world. Most happen in July, August and September. This year 15 typhoons hit China. Khanun was the strongest. Typhoons bring strong winds and rains. The winds can blow away houses and cars. The rains are bad for farmers’ fields.
Typhoon also kills people. Earlier this month, Typhoon Talim hit East and Central China. It killed at least 124 people.
1.When was the first time that Shanghai had to close all the schools?
A. In August B. In July C. On Sep.11. D. On Sep.12.
2.Shanghai had to close all the schools that day because of _____.
A. bad traffic B. heavy rain C. Typhoon Khanun D. Typhoon Talim
3.What did Shanghai Aiguo School do with Shen Sheng and some other students when they still came to school that day?
A. They were kept safe inside and played sports like table tennis.
B. They were asked to go back home as quickly as possible.
C. They were sent back home by their teachers at once.
D. They still had classed in the classroom as usual.
4.What does the word “damage” in Paragraph 6 mean?
A.建造 B.损毁 C.伤害 D.装饰
5.According to the passage, which of the following is TRUE?
A. If a typhoon hits, many students shouldn’t go to school or go out.
B. More than one million people were killed in Zhejiang that day.
C. Every year, 15 typhoons hit different places around the world.
D. Typhoons do a lot of harm to farmers’ fields and human beings.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com