题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多途选项。
1.He had more money than he could ever spend, and he was admired and looked up to by his community.2.He wasn’t happy.All his life he had been pursuing happiness and striving (奋斗) for happiness, but he had never been able to find it.
Then one day he heard about a hidden temple in Nepal that had a special room that contained the secret of happiness.3.After many years of searching and countless hardships he arrived there.He was tired and penniless, but he knew that none of that mattered now because he had found the temple.He asked a wise, smiling monk (僧侣) if he could enter the special room.The monk agreed and showed him the stairs leading to the room.4.He stared into the room with sunlight steaming through the window and saw what he had come so far to find.There hanging on the wall was the secret of happiness.The man gazed at his reflection in the mirror and laughed.
5.Happiness is a choice that we can make.Don’t spend the rest of your life searching the world for happiness then.Just look in the mirror and laugh.Just let the happiness flow from your heart, mind, and soul until it fills your life and the lives of all those around you.
A.He immediately sold all that he owned and set out to find this hidden temple.
B.It was difficult to find the temple in Nepal.
C.No one found the secret of happiness at last.
D.But he knew that something was missing in his life.
E.There once was a very wealthy and successful man.
F.He climbed them with legs shaking with expectation and slowly opened the door.
G.It is time that we all realized that we were the secret of our own happiness.
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中的词的正确形式填空。
Good morning, ladies and gentlemen. I’m very pleased 1.(see) all of you here because you are my special guests. Welcome to our company’s museum. My name is Brown, George Brown. I’m the general manager of the company. As you all know, we 2.(main) make computers in our company, as well as some other electronic products. But we are also quite interested in 3.(educate). That’s why we have founded this museum, 4.children can learn how computers have been developed, how they are made 5.how they are used in industry, agriculture, scientific research and many other areas. Children can operate the computers, they can push the buttons and listen to stories 6.computers, and they can enjoy video shows. I know you are all teachers and you know 7.schoolchildren really need. So I hope you can give me suggestions after you 8.(show) around. I want my museum to be the best of its kind 9.it opens to all schoolchildren. This is Mr Tom Silver, my assistant. He will be your guide now. I’ll be with you in an hour and a half. Enjoy 10.. See you.
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中的词的正确形式填空。
Good morning, ladies and gentlemen. I’m very pleased 1.(see) all of you here because you are my special guests. Welcome to our company’s museum. My name is Brown, George Brown. I’m the general manager of the company. As you all know, we 2.(main) make computers in our company, as well as some other electronic products. But we are also quite interested in 3.(educate). That’s why we have founded this museum, 4.children can learn how computers have been developed, how they are made 5.how they are used in industry, agriculture, scientific research and many other areas. Children can operate the computers, they can push the buttons and listen to stories 6.computers, and they can enjoy video shows. I know you are all teachers and you know 7.schoolchildren really need. So I hope you can give me suggestions after you 8.(show) around. I want my museum to be the best of its kind 9.it opens to all schoolchildren. This is Mr Tom Silver, my assistant. He will be your guide now. I’ll be with you in an hour and a half. Enjoy 10.. See you.
此题要求改正所给句子中的错误,对每一行做出判断,如无错误,在该行右边横线上画一个勾( √ );如有错误(每句只有一处错误),请按下列情况改正,并把答案按要求写在答题卡上:
此句多一个词,把多余的词用斜线( \ )划掉; 然后在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉;
此句缺一个词, 在缺词处加一个漏字符号(∧ ), 然后在句子后面的横线上写出该加的词;
此句错一个词, 在错的词下划一横线, 并在该行句子后面的横线上写出改正后的词
My aunt got married my uncle ten years ago In the following 1.
seven years, she never got pregnant, which worried about my 2.
grandparents, of course She went to see many doctor and got 3.
pregnant at last But unfortunate, she gave birth to a girl instead 4.
of a boy My grandparents were greatly disappointing They 5.
insisted that she get pregnant again However, she gave birth to 6.
a girl again I ask her if she would have another try and she 7.
said no I know why she said that She will never give up if she doesn’t 8.
have a boy He knows my grandparents will never stop asking 9.
her to try to have a grandson But is that really so important to have a boy? 10.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com